black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2023-04-13 11:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Many human sex differences satisfy all three conditions — they are culturally universal, are observable in newborns, and a similar pattern is seen in apes and other mammals. The largest sex differences found with striking cross-cultural similarity are in mate preferences, but other differences arise across societies and among young children before the age of three as boys and girls tend to self-segregate into different groups with distinct and stereotypical styles. These patterns, which include more play fighting in males, are observable in other apes and mammal species, which, like humans, follow the logic of Trivers’ theory of parental investment and have higher variance in male reproduction, and therefore more intense competition among males as compared to females.

If so, why then has the opposite message — that these differences are either non-existent or solely the result of social construction — been so vehemently argued? The reason, I submit, is essentially political. The idea that any consequential differences between men and women have no foundation in biology has wide appeal because it fosters the illusion of control. If gender role “theories” are correct, then all we need to do to eliminate them is to modify the social environment (e.g., give kids gender-neutral toys, and the problem is solved). If, however, sex differences are hardwired into human nature, they will be more difficult to change.

Acknowledging the role of biology also opens the door to conceding the possibility that the existence of statistically unequal outcomes for men and women are not just something to be expected but may even be…desirable. Consider the so-called gender equality paradox whereby sex differences in personality and occupation are higher in countries with greater opportunities for women. Countries with the highest gender equality, such as Finland, have the lowest proportion of women who graduate college with degrees in stereotypically masculine STEM fields, while the least gender equal countries such as Saudi Arabia, have the highest. Similarly, the female-to-male sex ratio in stereotypically female occupations such nursing is 40 to 1 in Scandinavia, but only 2 to 1 in countries like Morocco.

The above numbers are consistent with cross-cultural research that indicates that women are, on average, more attracted to professions focused on people such as medicine and biology, while men are, again, on average, more attracted to professions focused on things such as mathematics and engineering. These findings are not a matter of dispute, but they are inconvenient for gender role theorists because they suggest that women and men have different preferences upon which they act when given the choice. Indeed, it is only a “paradox” if one assumes that sex is entirely socially constructed."

https://www.skeptic.com/reading_room/from-sex-to-gender-modern-dismissal-of-biology/

Saprāta balss.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2023-04-13 14:35 (saite)
Neviens nenoliedz bioloģisko dzimumu eksistenci, vai to, ka tie vairumā gadījumu nosaka arī dzimuma identitāti. Jautājums ir par to, kā sabiedrībai jāizturas pret tiem dažiem, kam šīs lietas nesakrīt "ierastajā veidā".

Raksts ir balstīts pilnīgi nepareizos pieņēmumos:
1) ka sociālie zinātnieki uzskata, ka bioloģiskais dzimums ir sociāla konstrukcija
2) ka visas runas par sociāli konstruētām dzimuma lomām ir ar mērķi kādu kontrolēt (patiesībā ir otrādi - mērķis ir izskaidrot, kāpēc daži cilvēki neiekļaujas sabiedrības normās, un ka viņus tāpēc vien nevajadzētu apspiest vai "ārstēt")

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]resort
2023-04-13 15:34 (saite)
> kā sabiedrībai jāizturas pret tiem dažiem, kam šīs lietas nesakrīt "ierastajā veidā"

Sabiedrībai jāizturas affirmative, ļaujot tiem (it?) paš"ārstēties", nogriežot sev krāniņu.

> visas runas .. ar mērķi kādu kontrolēt

Exactly. Pirmkārt, ja "tie daži" būtu procents, kā tam dabiski jābūt, viss būtu štokos. Kā redzams pēc Gen Z statistikām US, tur jau ir runa par 15% or something, kas noteikti nav normāli, ir mērķēti un kontrolēti. Ceturtkārt vai uz kura jau cipara mēs esam, "visas runas" ir par daudz. Reāli, kas mēs te cibā par svarīgiem ģibiliem? Mums par to vispār nevajadzētu runāt, tāpat kā mēs nerunājam par kreiļiem or whatever. Šīs "visas runas" nav organiski. Mēs vnk esam viegli iespaidojami, ar daudz neko darīt laika.

Konkrēti nenosaukšu (jo nav laika meklēt, ahahahaha), bet ir cirkulējuši visādi komuņagu manifesti, kur Amerika tikšot salocīta no iekšpuses, pa punktiem uzskaitot, kā tur bīdīs deģenerātismu izglītībā u.t.t. Un tad vēl ir viss temats par to, kā OG naciķi nosvilināja trans klīniku un grāmatas par tēmu... Bet tās jau ir grūtāk panesamas "visas runas"...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-04-13 15:52 (saite)
Šīs "visas runas" nav organiski. - tiem, kam ir tā disporija, šīs runas ir ne tikai organiski, bet pat ļoti aktuāli. Izlikties, ka tie ir "garīgi slimi" vai "samusināti" cilvēki, kas nesaprot ko dara, ir ļoti veca taktika kā apspiest citādi domājošos. Tie % aug (šobrīd runā par tieši kā reiz par ~1%), tāpēc, ka beidzot tie cilvēki mazāk baidās par to runāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-04-13 16:55 (saite)
/Izlikties, ka tie ir "garīgi slimi"/

Nu pag disforija = smadzeņu kaite. Viņas ir visādas, ne tikai pa dzimuma līniju, līdzģa ir anoreksija, tad retāk ir varianti kad cilvēks nevar sadzīvot ar kādu savu ķermeņa daļu, piemēram kāju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-04-13 18:54 (saite)
Well, tāpat kā seksuālā orientācija vai kreilisms? Mūsdienās jau vairs neskatās tā, ka viss kas ir ārpus normas ir slimība. Jautājums, vai tas 1) traucē cilvēkam dzīvot, 2) vai ir kaitīgi sabiedrībai (skat., pedofīlus, piemēram), 3) kādas un vai ir pieejamas terapijas iespējas, 4) kā var pielāgot vidi, lai šie cilvēki varētu dzīvot labu dzīvi (ar gejiem mēs jau esam šeit, transseksuāļi arī gribētu te nonākt).

Pēc tam, kad 3. punkts jau ir noiets, un cilvēce strādā pie risinājuma nr 4., atgādināt par 1. lēnām kļūst par troļļošanu un naida runu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-04-13 23:16 (saite)
1) traucē cilvēkam dzīvot

Nu cik es saprotu cilvēkiem ar disforijām viņas traucē dzīvot un tāpēc dažos specifiskos gadījumos ārsti izšķiras par ļoti sarežģītām un riskantām terapijām.

4) Mans atsevišķais uzskats ir ka vislabākais pielāgojums ir normāls veselīgs pohujisms. Gejs? OK, labi. Kristietis? OK, arī interesanti. Utt ar lielāko daļu šo lietu, OK, kanibāls un pedofīls nebūs `` interesanti`` jo apdraud citus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2023-04-13 19:50 (saite)
Cilvēkam pilnīgi mierīgi var būt atšķirīga dzimtes identitāte bez disforijas

Un es gribētu minēt, ka līdzīgi kā anoreksija var būt sekas no tā, ka cilvēka ķermenis netiek pieņemts pa svara līniju, disforija var būt sekas no citādām nepieņemšanām, kamēr pie normālas/pieņemošas attieksmes arī attiecības ar ķermeni var būt pilnīgi OK un neprasīt diagnozi vai hormonālu/ķirurģisku iejaukšanos, un arī diagnozi ne

T.i., brutāli izsakoties, jā, sabiedrība var garīgi veselu cilvēku novest līdz sajukšanai prātā un pēc tam visi tādi "lol tā jau ir tikai mentāli slimiem cilvēkiem", kamēr labvēlīga intervence, kamēr nav par vēlu (jā, arī "akceptēt kādu no 78 dzimumiem") var būtiski palīdzēt mentālajai veselībai

Tā ka, tieši atbildot uz Tavu jautājumu "vesels ir tāds, kas nav pataisīts slims", ar salīdzinoši retiem "tīra ģenētika, neko nevar darīt" gadījumiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-04-13 22:44 (saite)
> Cilvēkam pilnīgi mierīgi var būt atšķirīga dzimtes identitāte bez disforijas

Tādā gadījumā tas būtu kas — delūzijas (cits F kods, kā disforija), LARPošana? Nebūšu tik cinisks, lai domātu, ka lielākajā daļā gadījumu tā ir troļļošana un/vai mēģinājumi izspiest uzmanības pievēršanu, kaut arī, zinot mūsu sugu, gan jau pa kādam procentam ir arī tas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-04-13 16:56 (saite)
/ir ļoti veca taktika kā apspiest citādi domājošos. / Kur ir atšķirība starp ``citādi domājošs`` un `` nav vesels``?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2023-04-13 22:34 (saite)
izlikties, ka tie ir "garīgi slimi" vai "samusināti" cilvēki, kas nesaprot ko dara, ir ļoti veca taktika

Nē, ļoti veca taktika ir ne vien izlikties, ka tas ir normāli, bet agresīvi veicināt un mākslīgi producēt šādus garīgi slimus cilvēkus. (((Magnusa Hiršfelda)))bēdīgi slavenais institūts tam pirmais piemērs populārajā vēsturē.
Mūsdienās 99% visu šo "trans kids" or tādi, jo viņiem uzmācās pieauguši pedolāči-stabulētāji, kas 1) no tā ievāc miljardus (trans huiņa caur korpitīvi-nepotiskām saitēm tiek subsidēta no nodokļu maksātāju kabatas) 2) tā kalpo kā efektīva subversīva taktika, lai iznīcinātu sabiedrības koherenci, pašpietiekamību, imunitāti pret parazītiskām varām. Garīgi slimi, atomizēti, depresīvi neveiksminieki ir šo parazītu jājamzirdziņš, tāpēc to skaits kultūrā, kura pakāpeniski zaudē jebkādu morālo un kulturālo ceļu, ar vien pieaug.
Tieši šīs pašas tendences citos woke talking pointos par masu migrāciju no nēģerzemēm, vārda brīvības aizliegšanu, privātīpašumu un personīgo auto ierobežošanu utt. Visi šie riti tiek darīti parazītisku varas struktūru netraucētais iedibināšanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]black_robin
2023-04-14 20:07 (saite)
Nudien vēlētos, lai tā būtu, bet tas nav tas, ko var novērot:

1) kā izskaidrot šo: "Queer theory also suggests that ‘biological sex’ is discursively constructed, rather than an absolute reality based in biology or nature." https://www.alignplatform.org/2-queer-theory-and-gender-norms
Un tā nav margināla ideja, bet ir pamatīgi ieēdusies neskaitāmās institūcijās anglosfērā. Sex, cik vien iespējams, tiek aizstāts ar gender kā primāru realitāti un sex kā sekundāru - no kā pieminēšanas vēlams izvairīties. Ja tā nebūtu, tad neviens vīrietis neatrastos siev.cietmā, nepiedalītos siev.kategorijā sportā un netiktu pasludināts par gada sievieti.

Saistīti, kā skaidrot to, ka šobrīd UK plāno veikt precizējumjus Equality act 2010, lai norādītu, ka ar sex ir domāts bioloğiskais dzimums. Kādreiz šāds precizējums šķita pavisam lieks, bet šodien tas tiek saukts par "genocīdu pret transpersonām".


2) /patiesībā ir otrādi - mērķis ir izskaidrot, kāpēc daži cilvēki neiekļaujas sabiedrības normās, un ka viņus tāpēc vien nevajadzētu apspiest vai "ārstēt"/

Bet vajadzētu apturēt viņu pubertāti, uzsēdināt uz hormoniem un sterilizēt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-04-14 22:32 (saite)
Nu cik es saprotu, viņi cīnās ar ideju, ka "biological sex" ir viennozīmīga kategorizācija - "Intersex people have bodies that defy easy categorisation as male or female." Kā jau saku - iet runa par kaut kādu minoritāšu interešu aizsardzību - iespēju saņemt adekvātu medicīnas aprūpi (kas intersex vai - biežāk - transsex gadījumā, protams, ir specifiska un nav pabāžama zem "sievietes" vai "vīrieša"), utt.

Domāju tāpēc arī dusmas par precizējumu (neesmu par to lasījis, bet Tu ļoti skaidri noformulēji) - precizēt, ka sex = biological sex nevis gender nozīmē izslēgt iespēju sniegt specifiski transpersonām nepieciešamo aprūpi.

2) Cik esmu lasījis par bērniem ar disforiju, tur tādas iejaukšanās notiek tikai ļoti smagos gadījumos kā last resort. Re kur NHS info: "Most treatments offered at this stage are psychological rather than medical. This is because in many cases gender variant behaviour or feelings disappear as children reach puberty."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-04-16 00:29 (saite)
/ (kas intersex vai - biežāk - transsex gadījumā, protams, ir specifiska un nav pabāžama zem "sievietes" vai "vīrieša")/

tiešām?

Kas tieši?

Organisms tur ir sievietes vai vīrieša [ ja neskaita hermafrodītus], anatomija un fizioloģija attiecīga. Psiholoģija, jā atkarājas no identifikācijas.


//Re kur NHS info: "Most treatments offered at this stage are psychological rather than medical. This is because in many cases gender variant behaviour or feelings disappear as children reach puberty."/

OK tas meiko sensu.

//precizēt, ka sex = biological sex nevis gender nozīmē izslēgt iespēju sniegt specifiski transpersonām nepieciešamo aprūpi.//

Kādā veidā? Tīri praktiski?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-04-16 17:19 (saite)
Nu cik fiksi pameklēju internetā, ko tas reāli nozīmē:
a) viņiem atsaka ārstēt sieviešu problēmas, ja izskatās pēc vīrireša;
b) ārsti nezin par hormonu terapijām, specifiskām operācijām un to mijiedarbībām;
c) ārsti nesaistītas lietas mēdz norakstīt uz transition

Lielos vilcienos kompetences jautājums - kas neizbrīna, jo šādu cilvēku joprojām ir maz. Viņi paši prasa tādas vienkāršas lietas kā "reģistru ar ģimenes ārstiem, kam ir pieredze ar trans", utt. Visa tā lieta ir reāli piezemētāka nekā varbūt iztēlojies.

Par to otro punktu - tāpēc, ka interesantā kārtā, hormonu terapijas rezultātā, transgender mēdz būt medicīniski atšķirīga grupa nekā to biological sex nosaka (lai sarežgītu lietas, bieži pa vidu starp to un pieņemto gender). Ja vadītos tikai pēc biological sex, tad aprūpētu nepareizi (šis iekļauj gan zāļu devas, gan diagnostikas kritērijus). Tāpēc tāds "precizējums" juridiski ļautu ārstiem iebāzt galvu smiltīs, un izlikties, ka šādas problēmas nepastāv.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-04-16 18:10 (saite)
a) Bet ja tur bioloģiski nav sieviešu lietu, t.i. sievietes anatomijas un fizioloģijas tad tur nevar ārstēt sieviešu lietas. Nu teiksim tā, ja man nav dzemdes un es uzstāju ka man jāārstē miometrija leiomioma, tad tas nav iespējams jo man nevar būt miometrija leiomiomas. Varbūt man ir kāds cits audzējs, tas jāpārbauda. Varbūt man nepieciešama psihoterapija.

b) Kompetenti ārsti par to zina bet zina arī šo interveces veidu blaknes tāpēc ir ar to ļoti uzmanīgi. Nu tas ir līdzīgi kā ja man ir ķermeņa nepieņemšanas disforija (ir tādas, reāli) tad viņi nesāks ar kājas amputāciju bet sāks atkal ar psihoterapoju, jo vaina jau ir nevis kājā bet galvā. OK, reāli ir iespējams ka tās izmaiņas galvā izārstēt neviens neprot un tā kāja ir jāamputē jo citādi pacients nepārtraukti mēģinās izdarīt pašnāvību.

c) OK nekompetence gadās. Tas ir tāpat kā mums te viens ģēnijs paziņoja ka miokarda infarkts neesot ārstējams vai cits ģēnijs neatrada operablu audzēju.


/transgender mēdz būt medicīniski atšķirīga grupa nekā to biological sex nosaka / Nu jā viņiem ir iatrogenic hormonal disbalance, tas ir mākslīgi izraisīta endokrīna slimība. Jo kur ir problēma- tie hormoni strādā kā tīkls un homeostats, nekad ne kkur vienā veidā un ja to sistēmu izjauc tad blaknes ir visdažādākās sākot no mentālām un beidzot ar onkoloģiskām. Tas atkal ir kāpēc parast to nedara un ar to nevajag aizrauties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]black_robin
2023-04-16 20:01 (saite)
/precizēt, ka sex = biological sex nevis gender nozīmē izslēgt iespēju sniegt specifiski transpersonām nepieciešamo aprūpi./

Nesen izlasīju vienu grāmatu, kuras autore ir med.doktore, kas ilgstoši strādājusi NHS, kur viņa smalki apraksta, ka lielākās problēmas rodas tieši no tā, ka transpersonas neuzrāda savu bioloğisko dzimumu un tieši tāpēc nesaņem atbilstošu aprūpi. Bija aprakstīts gadījums, kur pacientam nepieciešama nieres transplantācija, paciente ir biol.sieviete, bet visur info norādīts, ka vīrietis un parametri tiek analizēti kā vīrietim, lai gan viņai tādu nevar būt un viņas anazlīzes bija atbilstošas kā sievietei, bet nebija pietiekamas kā vīrietim un tāpēc viņas operācija pavisam lieli notika daudz vēlāk, nekā bija nepieciešams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-04-16 21:30 (saite)
Nu jā, tas ir Stupid Move (tm). Viņi gan paši saka, ka tas esot tāpēc, ka 1) bieži saņem ļoti negatīvu attieksmi, ja atzīstas, un 2) tāpēc, ka informācija par šīm lietām ir tik slikta, ka pat paši trans bieži neapzinās, ka šīs lietas var būt svarīgas (un attiecīgi jau pašus jautājumus šajā virzienā uztver kā diskrimināciju).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-04-16 21:39 (saite)
Nu jā ja viņš iedomājas ka jūtoties kā sievietei viņam būs arī sievietes fizioloģija tad apsveicu, darvina balva.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]black_robin
2023-04-16 20:31 (saite)
/Cik esmu lasījis par bērniem ar disforiju, tur tādas iejaukšanās notiek tikai ļoti smagos gadījumos kā last resort. Re kur NHS info: "Most treatments offered at this stage are psychological rather than medical. This is because in many cases gender variant behaviour or feelings disappear as children reach puberty./

Tieši tā - ideālajā variantā, bet realitātē tiek slēgta Tavistock klīnika un notiek tiesas prāvas.

https://www.independent.co.uk/news/health/tavistock-gender-clinic-lawyers-latest-b2143006.html



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-04-16 21:27 (saite)
Nu bet tas notiekošais jau ir pareizi? Ja viņi tiešām "rushed children ‘into taking life altering puberty blockers without adequate consideration or proper diagnosis’", tad arī ir pelnījuši visas tiesas un sodus, ne?

Es domāju, ka šīs lietas ar laiku normalizēsies - tagad ir tas jocīgais brīdis, kad pēkšņi cilvēki vairs nebaidās par to atklāti runāt, un līdz ar to ir pilns ar ekstrēmistiem - vieniem, kas nekritiski uzskata, ka katram un visās situācijās pie pirmās vēlēšanās ir jāpalīdz mainīt dzimumu, un otriem, kas domā, ka nupat bērniem skolās pa kluso iestāstīs to darīt. Mazliet kā ar viendzimuma attiecībām 80.-90. gados, kad bija šausmīgs ekscess (un attiecīgi arī šausmīga panika), jo cilvēki jutās norāvušies no ķēdes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-04-16 22:22 (saite)
Tas, kas notiek šobrīd ir turpinājums tam, kas notika 80-90ajos. Vai lietas normalizējās kopš 80-90ajiem? Nē, cilvēku un pat bērnu kropļošanas procedūras ir tiešs turpinājums šīm procesam. Visas tās traņu pašnāvība un citādi izpostītās dzīves ir uz šo šarlatānu un viņu sabiedroto politiķu sirdsapziņas. Tā ir daudzmiljardu industrija, kuru šīs ideoloģiskās šizofrēnijas un korupcijas (tā vietā, lai smagi sodītu šarlatānus) dēļ tagad jau subsidē valstis no savu pilsoņu kabatā. Čūsku eļļu pārdevējiem un pūšļotājiem piespiedu kārtā piešķir tautai atņemtus līdzekļus un šie nelieši turpina iznīcināt psihiski nestabilas personas un peldēt kā nieres pa taukiem tā vietā, lai apsēstos cietumā. Un tu to atbalsti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-04-16 22:32 (saite)
Lietas ir normalizējušās attiecībā uz viendzimuma attiecībām - nav nekādas masveida jauniešu vervēšanas "gejos" (nu atsevišķi dzimumnoziedznieki ir, bet tādu ir pa pilno arī hetero), masu orģijas, narkomānijas izplatības, utt.

Kas attiecas uz trans, tas ir saistīts tikai tādā veidā, ka cilvēki kļūst atvērtāki pret faktu, ka seksualitāte mēdz būt dažāda. Tevis piesaukto pašnāvību jau tieši paliek mazāk pateicoties mūsdienu iespējām. Tu jau vari izlikties, ka kaut kā nebija, tāpēc ka par to nezinājām, bet loģiski ir skaidrs, ka laikā, kad šīs lietas bija tabu, cilvēkam ar disforiju pašnāvība bija vienīgā izeja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-04-16 22:41 (saite)
/ka laikā, kad šīs lietas bija tabu, cilvēkam ar disforiju pašnāvība bija vienīgā izeja./

Reāli suicīdi iet uz leju? Ir statistika?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-04-16 23:17 (saite)
Starp tiem, kas ir saņēmuši treatment, liekas jā. Re kur meta study: https://www.cureus.com/articles/145464-suicide-related-outcomes-following-gender-affirming-treatment-a-review#!/

(Ok, ok, viņi paši saka, ka par maz datu, un metodoloģiskas problēmas. Taču, ja palasi, kur tiek aprakstīti paši pētījumi, redzēsi, ka visas bultiņas diezgan stipri rāda vienā virzienā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-04-16 23:18 (saite)
OK skatīsimies tālāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2023-04-17 08:24 (saite)
"Lietas ir normalizējušās attiecībā uz viendzimuma attiecībām - nav nekādas masveida jauniešu vervēšanas "gejos"

Tieši tas ļoti ekplicīti notiek progresīvāko Rietumu valstu izglītības un jau pirmsskolas iestādēs ar dažādu (((fondu))) cēlsirdīgo starpniecību. Šī iemesla dēļ arī uzsprāgusi traņu kustība/kults, kas lielā mērā pastāv dēļ tā, ka nenobrieduši prāti tiek vilkti tajā iekšā ar speciāli tam radītu smadzeņu skalošanas organizāciju palīdzību.

Pašnāvības veic cilvēki, kuri patiesi notic un nespēj tikt galā ar savām delūzijām. Palīdzēt dzīvot delūzijā un palīdzot tām "attīstīties" ir malpractice un child abuse, nevis medicīna vai labestības izpausme. Nevienu nevajag ostrakēt par mentālām problēmām, bet veicināt šo problēmu metastāzi ir absolūts ļaunums, kuru izmanto šarlatāni un ideologi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?