black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2023-02-02 07:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dzimtes identitāte. Personas iekšējā sajūta par piederību kādai dzimtei.

Tai jābūt nošķirtai no fiziskā, reproduktīvā ķermeņa, citādi visiem vīriešu ķermeņiem būtu vīrišķa (maskulīna) un sieviešu ķermeņiem - sievišķa (feminīna) identitāte.
Tai ir jābūt nošķirtai no audzināšanas un socializācijas, citādi visiem cilvēkiem, kuri audzināti kā meitenes būtu sievišķa dzimtes identitāte un tiem, kas audzināti kā puikas - vīrišķa.

Tātad dzimtes identitātei ir jābūt universālai (citādi kāds būs īsts vīrietis vai sieviete un kāds tikai daļēji), tai ir jāpiemīt visiem, tai jābūt relatīvi fiksētai (jo var būt fluīda), esenciālai un iedzimtai un tā nevar tikt reducēta uz bioloğisko dzimumu (un to nedeterminē audzināšana un socializācija)

Kur tā (gender identity) atrodas un vai tai ir materiāla izcelsme? Ja smadzenēs, vai smadzeņu atšķirība ir tik liela, lai jēgpilni runātu par vīriešu un sieviešu smadzenēm, un, ja pieņem, ka, piem, sieviešu smadzenes ir empātiskas un vīriešu sistemātiskas, vai sieviete ar sistemātiskā tipa smadzenēm automātiski sevi uzskatīs par vīrieti?

Dzimtes identitāti vēl var raksturot tā: man patīk x, tāpēc es neesmu sieviete, nevis, man patīk x, tāpēc ir arī sievietes, kam patīk x.

Ja dzimtes identitātei nav materiāla izcelsme un mums ir vīrišķas, sievišķas (un nebināras utt) dvēseles, tad tā ir reliğija.

Dzimtes identitāte tiek definēta pilnīgi subjektīvi - neviens nezina labāk par tevi un tu nevari kļūdīties. Līdz ar to tiek izslēgti jebkādi objektīvi kritēriji - ja tādi būtu, tad nenoliedzami kādi cilvēki, kas identificējas kā sievietes vai vīrieši, šiem kritērijiem neatbilstu.

Ja nav nekādu objektīvu kritēriju būšanai par vīrieti vai sievieti, kā lai es zinu, vai man ir iekšēja, dziļa un iedzimta piederības sajūta sievišķajam (vai vīrišķajam), ko tas vispār nozīmē?

Uzskats, ka mans "īstais es" ir atšķirīgs no fiziskā ķermeņa, ir duālisms. Ja dzimte ir sociāli konstruēta un stereotipiska, kā dzimtes identitāte var būt iedzimta un nemainīga?

Ko nozīmē iekšēja dzimtes sajūta, kā to var sajust? Kādu iekšēju dzimtes sajūtu mēs varam just, izņemot savu ķermeni?

Bioloğija nav atrauta no psiholoğijas, tās pārklājas, nevar sacīt, ka tā ir tikai psihe, kurai nav nekāda iespaida no maņu orgāniem, nervu sistēmas, hormoniem un tas viss neietekmē uzvedību.

Man nav dzimtes identitātes, es neidentificējos, es esmu, kā es vispār zinu, ka esmu sieviete? Jo sievietes ķermenis.

Man būtu pilnīgi vienalga par dzimtes identitāti (tici, kam vien vēlies, whatever works for you), ja vien tas viss nebūtu patlaban jau pamatīgi ieēdies neskaitāmās institūcijās un nebūtu neatgriezeniski sakropļojis bērnu un jauniešu ķermeņus. Ir cilvēki, kuri cieš (no dzimuma disforijas, ķermeņa dismorfijas etc.) un viņiem ir jāpalīdz, bet risinājums nav visai pasaulei pieburt dzimtes identitāti.

Šķietami nekaitīgais nošķīrums starp dzimti un dzimumu jau valdības līmenī tiek skatīts caur greizo spoguli, kurā dzimtes identitāte ir īsta un fundamentāla, īstāka par materiālo, ķermenisko realitāti, bet dzimums - 'sarežğīts' un 'otršķirīgs'.

P.S. ir arī transpersonas, kas uzskata, ka dzimtes identitāte neeksistē https://m.youtube.com/watch?v=7v-lJh6cBtQ


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-02-02 10:22 (saite)
nav jau tikai ar dzimumiem jāaprobežojas, identificēties var ar visu ko :D

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2023-02-02 10:55 (saite)
Varu kļūdīties, dzimtes identitāte ir vislielākie šobrīd propogandētie meli, kuri, esmu droša, laika gaitā iekritīs ideju vēstures mēslainē, apmēram kā franču domātāju aicinājums sešdesmitajos ļaut nodarboties ar seksu ar bērniem. Šiem apgalvojumiem nav nekāda seguma, dzimtes ideju pārstāvji pinas paši savos argumentos. Sievietes nezina, kā jūtas vīrieši, jo nav vīrieši un vice versa. Neviens no bioloģiskajiem dzimumiem nevar būt drošs, ka jūtas atšķirīgi no otra dzimuma vai ka jūtas tāpat kā otrs dzimums. Mums nav iespēju to pārbaudīt, mēs jau tā knapi spējam saprast, vai, aprakstot kādu sajūtu, gan runātājs, gan klausītājs domā vienu un to pašu. Kāpēc vispār būtu svarīgi saprast, ar kura dzimuma (dzimtes?) sajūtām (?) identificējas. Un ar ko šīs sajūtas atšķiras no citām cilvēka eksistences spektra sajūtām?

Šis viss ir pārāk sarežģīti, mulsinoši un lingvistiski neiespējami, lai būtu patiesi vai bīstami.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]black_robin
2023-02-03 01:11 (saite)
Paldies par komentāru, tātad neesmu pavisam viena šajā kritikā.

Par bīstamību domāju, ka tā jau ir pietiekami patlaban esoša, ja paskatās stāstus no cilvēkiem, kuri gūlās zem skalpeļa neapzinoties, ko dara un vēlāk to nožēloja, jo mediķu loma šajā visā bija tikai apstiprināt pacienta šaubas un apjukumu un piedāvāt ķermeņa sakropļošanu kā vienīgo izeju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ratatoska
2023-02-03 10:16 (saite)
Galīgi neesi viena. Es esmu skolas psihologs vienā milzīgā skolā, un man nāk daži bērni (jaunākajai ir 11 gadi), kuri domā, ka grib mainīt dzimumu. Man ļoti grūti atturēties un viņus nesapurināt, mazie dumiķi, jūs vēl nezināt, kā tas ir - būt meitenei (jo vairāk, protams, meitenes mūsdienu social contagion iespaidā), bet jau gribi būt puisis? Jo tā ir kaut kādā anime serčikā par puisīšiem gejiem?
Bet, kad iesaku viņiem, manuprāt, ļoti korekto, iejūtīgo zviedru doķeni par Trans Train, viņi ir nikni, ka esmu transfobiska.
Man nekas neatliek kā sākt pa druskai ticēt kaut kādām sazvērestības teorijām, ka gender affirmation procedures ir veids, kā sterilizēt bērnus ar autismu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_robin
2023-02-04 00:56 (saite)
Paldies par atklātību. Jā, social contagion plosās. Esmu uk un manai meitai gan skolā, gan rados ir meitenes, kuras vēlas būt puiši un domā, ka viņas jau patiesībā tādi ir, tikai vajag vēl hormonus un operāciju, lai gan - vismaz to meiteņu uzvedībā, kuras zinu personīgi jau kopš viņas bija mazi bërni, nekas agrāk neliecināja par diskomfortu esot savā ķermenī, viena no viņām pat bija izteikti meitenīga, kas man liek domāt, ka, iespējams, viņas dzīvē ir noticis kaut kas nelāgs un būt puisim bija kā opcija izbēgt. Tā, protams, ir tikai mana spekulācija. Bet tā ir, kā Tu saki, lielākoties šiem bērniem nav vēl nekādas pieredzes, nav bijušas romantiskas attiecības utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-02-05 16:22 (saite)
Kā jau es te zemāk teicu, vajadzētu viņus painform;et par tieši medicīnisko pusi. To ka ķirurģiskā dzimuma maiņa ir virkne sarežģītu operāciju, tur ar vienu cauri netie un starp tām operācijām ir dzīšanas un rehabilitācijas fāzes, cilvēks gadiem staigā ar diezgan nepatīkamām brūcēm, nu un tad vēl hormonu balansa izjaukšanas saikne ar hormonatkarīgajiem onkoloģiskajiem audzējiem un viss šitas.

Bottomline - tas cilvēks būs invalīds uz vismaz 5 gadiem un pēc tam arī nu tā.

Ir vērts darīt tikai tiešām smagas disforijas gadījumā ja psihoterpaijas/ psihiatrijas metodes nelīdz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_robin
2023-02-05 19:19 (saite)
Jā, piekrītu. Nezinu, cik ļoti citi vecāki informē savus bērnus par šīm kompliācijām, ja runa par skolas psihologu, tad cik tālu stiepjas viņa profesionālās darbības brīvība un skolas vadlīnijas. Nezinu kā ir Latvijā, bet, piem, UK vai US būtu viegli iedomāties scenāriju, kur šādu attēlu rādīšana varētu tikt uzskatīta par manipulatīvas "conversion therapy" sastāvdaļu. Lai gan tagad izskatās, kad jau tagad ir pietiekami daudz prasību tiesā tieši pamatojoties uz to, ka pacients nebija pietiekami informēts, lai šī pieeja mainītos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-02-05 22:57 (saite)
Nu jā un šī te informācija būtu max jāizplata vnk sabiedrībā, sāksim jau ar to ka nav tāda lieta `` nomainīt dzimumu``, mēs vēl to nemākam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-02-05 16:17 (saite)
Varbūt ir vērts parādīt viņiem tieši medicīnisko un jo sevišķi ķirurģisko aspektu?

Kādreiz žurnālā ``Veselība`` V. Kalnbērza grupa bija nopublicējuši ķirurģiskās dzimuma maiņas operācijas secību ar ilustrācijām, bija bildes no galvenajām, plastikas un dzīšanas stadijām. Tās bildes bija nu tā sacīt diezgan iespaidīgas, es domāju ka lielākajai daļai bērnu šausmīgi strauji pārietu vēlēšanās uz to parakstīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2023-02-05 23:46 (saite)
"Bīstamība" tādā ziņā, ka šis īsti nevar rezultēties kaut kādā fiziskā vardarbībā. Es ceru, ka šis ir trends, kas pāries. Līdzīgi kā Bolts mēģina iestāstīt, ka mums visiem šobrīd vajag elektroskūterus. Jā, daudz uz gadiem sačakarētu pusaudžu dzīvju, pazaudēts laiks, ejot cauri detransitioning, pazaudēta sievišķīgā balss, bet, cerams, ka ne augsts pašnāvību rādītājs u.tml. Lai gan kas to lai zina. Vecāku gan žēl.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-02-06 00:04 (saite)
ja tur ir ķirurģija taisīta, nekāds detransitioning vairs var nesanākt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2023-02-06 07:58 (saite)
Ķirurģiju, cik saprotu, nemaz arī tik daudzi neizvēlas. Pēc detransitioning stāstiem spriežot, tie ir jaunieši, kuri uzsāk hormonu terapiju, sākumā dzīvo eiforijā, jo tās pārsvarā ir meitenes ar milzīgāko testosterona padevi, pēc tam tā noplok, jo hormoni nav atrisinājuši nevienu psiholoģisko problēmu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2023-02-06 10:10 (saite)
Ir arī vērts paskatīties datus par tēmu un neburt drāmu. Detransitioning izvēlas ļoti niecīga daļa no tā jau nelielā transpersonu skaita. No tiem, kas uzsākt detransitioning, arī tikai neliela daļa to dara nožēlas dēļ, pārējie to dara kādu nedicīnisku iemeslu dēļ, vai arī tādēļ, ka sabiedrības bulijošanu nespēj izturēt. Šeit apkopoti dati no dažiem pētījumiem.

Šobrīd arvien vairāk tiek celta ažiotāža ap transpersonām, taču tad, kad paskatās reālos datus, tas viss ir klasisks no mušas uzpūstā ziloņa stāsts. Bērnus neviens neved uz operācijām, bērniem transition nozīmē social transitioning (cits vārds, cita dzimuma drēbes), pusaudžiem puberty blockers, un vecāka gala pusaudžiem var sākt hormonu terapijas.

Black_robin, kā skatos, ir tāda laba vācelīte šai ažiotāžai. Iepriekš bija par cietumiem UK - reāli pēc datiem Anglijas cietumos ir tikai 6 transsievietes. Tikko vēl bija par sportu. Iedomājies, pēc visas šūmēšanās kā sieviešu sports drīz tiks iznīcināts, tagad no visā pasaules sportā visos līmeņos notiekošajām sacensībām (no pasaules čempionātiem līdz lokālo koledžu sacensībām) tik vien varēja savākt piemērus ka vienu mazu kolāžiņu.

Es nedomāju, ka šī būtu kāda tabu tēma, ko nedrīkstētu cilāt. Lūdzu, ja tas šķiet interesanti un aktuāli, vajag runāt gan par detransitioners, gan sportistēm, gan sieviešu cietumiem. Bet tad vajag pieturēties pie reālajiem datiem, nevs šūmēties par neko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-02-06 10:34 (saite)
Es zinu ka tas zilonis ir uzpūsts, es tikai par puberty blockers piebildīšu ka metabolisms ir komplicēta lieta un endokrīnais jo sevišķi, tas ir kā domino kauliņi, apgāz kaut ko vienu, apgāžas visi. Protams to nākas darīt, ja ir kāda endokrīna/ metabolisma slimība, tad koriģē, jo tas pasākums tāpat jau ir sačakarējies. Nu jā un tiešām smagas disforijas ir reta slimība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-02-06 11:11 (saite)
Jebkura medicīniska manipulācija nāk ar saviem riskiem, tādēļ ir vērts skatīties risku un ieguvumu proporcijas. Ja savu izvēli nožēlo ļoti neliela daļa, man nešķiet pareizi liegt iespēju visiem pārējiem, ja pubertātes blokatoru lietošana viņiem vēlāk dzīvē ļaus labāk iekļauties tajā dzimtes grupā, kurai viņi vēlas piederēt.

Kā arī, es esmu diezgan pārliecināta, ka šī visa ažiotāža tomēr ir balstīta transfobijā, nevis patiesās rūpēs par šo cilvēku izvēlēm. Zini, nesalīdzināmi vairāk notiek visādas medicīniski nevajadzīgas kosmētiskās operācijas, kuras pēc tam cilvēki smagi nožēlo. Ir pat cilvēki, kas mirst no tādām. Bet kur ir aktīvisms pret to? Kur ir likumprojekti, kas paceļ atļautā vecuma cenzu visiem Brazilian butt lift, krūšu palielināšanām un deguna pārveidošanām? Nav. Taču ir aktīvisms pret transpersonām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-02-06 15:08 (saite)
Man šķiet ka mēs palaižam garām vienu niansi: Tās minētās kosmētiskās plastiskās ķirurģijas dara pieaugušiem cilvēkiem kuri ir pieņēmuši brīvprātīgu un informētu un neatkarīgu lēmumu. Tagad jautājums: Vai tā ir ar pubertātes blokatoriem? Vai cilvēki tajā vecumā var pieņemt brīvprātīgu un neatkarīgu lēmumu? Nu tipa mēs uzskatam ka cilvēki tajā vecumā nevar izvēlēties lietot tabaku, alkoholu, nodarboties ar seksu, vadīt auto, nēsāt ieroci. Tāpēc ka pieredzes par maz, domāšana nav pilnībā noformējusies. Kā ir ar šito? Okej es saprotu ka gala lēmumu pieņem ārsts bet tad ir interesanti kā, aiz kādiem apsvērumiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-02-06 15:23 (saite)
Kā un aiz kādiem apsvērumiem ārsti pieņem šos lēmumus - lūk, tas ir labs jautājums par kuru ikvienam, kuram tas interesē, iesaku meklēt speciālo literatūru un lasīt peer-reviewed pētījumus. Nevis par to jautāt cibā, vai smelties informāciju no propagandas filmām un random faktu kolāžām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-02-06 15:26 (saite)
Tas ko viņi paši man ir teikuši novārās uz vienu lietu: Ļoooti reti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-02-06 15:30 (saite)
/vai smelties informāciju no propagandas filmām un random faktu kolāžām. /

Akšausmas kas par neinkluzivitāti, Gnidrologs par šādu ieteikumu apvainojās kā labdzimusi madāma izdzirdot vārdu ``prezervatīvs``

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-02-06 15:32 (saite)
So much for the "tolerant left", amiright? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2023-02-06 15:39 (saite)
"Man šķiet ka mēs palaižam garām vienu niansi: Tās minētās kosmētiskās plastiskās ķirurģijas dara pieaugušiem cilvēkiem kuri ir pieņēmuši brīvprātīgu un informētu un neatkarīgu lēmumu."

Paga, tā tas nemaz nav. Tur par Eiropas valstīm un likumdošanu tad jāmeklē atsevišķi, bet ASV ar vecāku atļauju arī nepilngadīgām personām var taisīt kosmētiskās operācijas. Ir vesela new money subkultūra, kur vecāki uzdāvina jaunus pupus meitām uz 16. dzimšanasdienu, un kur regulāras botoksa injekcijas "preventīvos nolūkos" taisa tīņiem. Kur ir aktīvisms, lai aizliegtu visu šito?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-02-06 15:48 (saite)
ooookej skarbi.... Jo tālāk mežā jo resnāki partizāni.

Nu vienīgais ko es te varētu uzmanīgi piebilst [ pirms esmu izstudējis attiecīgās medicīnas nozares dziļāk] ir ka viens ir ielikt/ izņemt silikona implantus perifērajos audos, arī ir savi riski protams bet otrs ir izregulēt endokrīno sistēmu. Sevišķi augošam organismam. Tur visādi pārsteigumi var sanākt, jo dabīgi ka tas viss veido networku. Vieni hormoni ieslēdz citu producēšanu, tur ir visādas sinerģijas, feedbacki, līdzsvari. Pēc tam [gadu gaitā] asinsspiediens var pateikt čau jo RAAS sistēma, nieres var noņirgties, aknas, virsnieres, tīmuss, hipofīze utt, turklāt netriviālās kombenēs, + organisms jau protams strādā kā homeostats un izmisīgi centīsies atjaunot hormomālo balansu ko farmakoloģiski bīda prom, kā likums tas nozīmē dažu sintezējošo šūnu grupu persistentu hiperaktivitāti un kairinājumu un tur tad hiperplāzija => metaplāzija => malignizācija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-02-06 15:59 (saite)
Un ņem vērā, ka tādām triviālām kosmētiskām operācijām ASV tīņiem nav vajadzīgs ārstu konsīlija lēmums - ja vecāki piekrīt un var samaksāt, tad uz priekšu. Turpretī jebkurai medicīniskai manipulācijai, kas būs saistīta ar transpersonas vajadzībām, būs vajadzīgi ārstu konsīliju lēmumi, kas tiek pieņemti, balstoties uz ilgstošu pacienta psiholoģijas izvērtēšanu. Lai gan daudzi interneta transfobi cenšas iestāstīt, ka tur varot tīnis bezmazvai aiziet pie ārsta un uzreiz dabūt hormonus, realitātē tā tas nenotiek. Pat pilngadīgām personām ir noteikti izvērtēšanas termiņi un nepieciešamo ārstu-speciālistu atzinumi, pirms var sākt hormonterapiju.

Kas attiecas uz pubertātes blokatoru un hormonterapiju riskiem - vēlreiz, runa ir par riskiem vs ieguvumiem. Un tos var izvērtēt, lasot jau minētos peer-reviewed pētījumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-02-06 16:02 (saite)
Mhm, pētījumi jāturpina jo šitai pašai onkoloģijai dormant fāze ir dekādes. Ne tik sen pierāpoja piemēram ka asbests izraisa inoperablas mezoteliomas, jo no ekspozīcijas līdz manifestācijai ir min. 30 gadu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-02-06 15:56 (saite)
P.S. Nepieciešamais disklaimeris - šis viss [piekasīšanās] ir tikai par organisma pārregulēšanu ķīmiskā un anatomiskā līmenī. Kādas drēbes kurš velk un kā izturas - tā ir tikai indivīda izvēle un tikumisti ar savām dzimumu lomām var iet dirst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-02-06 15:59 (saite)
+1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divas_zosis
2023-02-08 03:46 (saite)
Ak dievs, cik esi gudra! Paģiras?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-02-06 10:42 (saite)
Jā, vēl viena sīka piebilde, man šķiet ir drusku nekorekta terminoloģija - tādas lietas kā ``dzimuma maiņa`` mūsu rīcībā īsti vēl nav, arī max variantā ar ķirurģiju nesanāk otra dzimuma persona, sanāk persona ar tā sacīt daļēji novāktu dzimumu, viņam jau nedarbosies otra dzimuma anatomiskie un endokrīnie kompleksi + šūnu kodolos hromosomas kādas bija tādas palika. Tas ko var mainīt ir dzimte (gender) un to tad arī dara pie medicīniskas nepieciešamības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2023-02-06 16:43 (saite)
Viss, ko es gribētu šajā diskusijā piebilst:

Manuprāt, lielākais problēmpunkts ir tas, ka dzimtes identitāti joprojām nav iespējams izskaidrot vārdiem, attiecīgi ir pilnīgi pārsteidzīgi sākt iesaistīt medicīniskas manipulācijas. Ja nav iespējams puslīdz inteliģentam cilvēkam izskaidrot, kas ir dzimte un kā viena bioloģiskā dzimuma pārstāvji var zināt, kā jūtas otra bioloģiskā dzimuma pārstāvji (man diemžēl nav nācies saskarties ar šādu skaidrojumu), sabrūk arī viss pārējais dzimtes identitātes idejas skelets. Ja dzimtei ir jebkāds sakars ar dzimumu, tā atceļ pati savas pamatpremisas. Dzimumi nejūtas, dzimumi ir, un tas principā ir vienīgais, ko tie dara. Savukārt, ja dzimte ir sajūta (tātad, garīga), tā nemainīsies neatkarīgi no manipulācijām, kuras veiksi vai neveiksi ar savu ķermeni un neatkarīgi no tā, kādā vārdā citi tevi uzrunās vai neuzrunās.

Šobrīd diskursā izvirzās jauns pretarguments: ceļš laukā no garīgām ciešanām fiziskajā ķermenī ir nevis fiziskā ķermeņa manipulācijas, lai tās atbilstu noteiktām sajūtām, bet sava ķermeņa un līdz ar to – sevis – pieņemšana, tāds, kas tas ir, pieņemšana ar visā tā skaistajiem un neglītajiem aspektiem. Tikai šeit mēs redzam, ka cilvēks var strādāt terapijā ar pusaudžiem (Nila Saksa, kādas komentētājas šeit gadījums), bet šo cilvēku argumenti var tikt nolikti malā, jo neatbilst šobrīd politiski par korektāko pasludinātajai idejai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?