Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
Ir arī vērts paskatīties datus par tēmu un neburt drāmu. Detransitioning izvēlas ļoti niecīga daļa no tā jau nelielā transpersonu skaita. No tiem, kas uzsākt detransitioning, arī tikai neliela daļa to dara nožēlas dēļ, pārējie to dara kādu nedicīnisku iemeslu dēļ, vai arī tādēļ, ka sabiedrības bulijošanu nespēj izturēt. Šeit apkopoti dati no dažiem pētījumiem.

Šobrīd arvien vairāk tiek celta ažiotāža ap transpersonām, taču tad, kad paskatās reālos datus, tas viss ir klasisks no mušas uzpūstā ziloņa stāsts. Bērnus neviens neved uz operācijām, bērniem transition nozīmē social transitioning (cits vārds, cita dzimuma drēbes), pusaudžiem puberty blockers, un vecāka gala pusaudžiem var sākt hormonu terapijas.

Black_robin, kā skatos, ir tāda laba vācelīte šai ažiotāžai. Iepriekš bija par cietumiem UK - reāli pēc datiem Anglijas cietumos ir tikai 6 transsievietes. Tikko vēl bija par sportu. Iedomājies, pēc visas šūmēšanās kā sieviešu sports drīz tiks iznīcināts, tagad no visā pasaules sportā visos līmeņos notiekošajām sacensībām (no pasaules čempionātiem līdz lokālo koledžu sacensībām) tik vien varēja savākt piemērus ka vienu mazu kolāžiņu.

Es nedomāju, ka šī būtu kāda tabu tēma, ko nedrīkstētu cilāt. Lūdzu, ja tas šķiet interesanti un aktuāli, vajag runāt gan par detransitioners, gan sportistēm, gan sieviešu cietumiem. Bet tad vajag pieturēties pie reālajiem datiem, nevs šūmēties par neko.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?