barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2020-04-23 23:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
39 diena, divi nesaistīti jautājumi
1) Man liekas, ka es sāku piekrist mikroviļņu krāsns iegādei. Iespēja pateikt, vai tai ir jābūt ar cepeškrāsns un citām fīčām (diez, sous vide ir?), oder jāļauj šim ļaunumam būt robustam? (Uz šīs pašas nots, tā kā ekspluatēju vismaz gadus 20 gadu Zanussi cepeškrāsni, aplūkojot iemīļotā Roberta Boša cepeškrāšņu spektru es jutos kā pārlecot no Win93 uz pēdējāko MacOs, visādas tādas kombinācijas, neciešami daudz nejēdzīgu fīču, ououou, esmu aizķērusies senvēsturē!

2) Pastāstiet, kuras un kādas veģetāru ēdienu pavārgrāmatas/ blogi (tikai bez ideoloģiskās pēcpuses plēšanas, lūdzu) man ir jāzina? Ottolenngi? Naidžels? Nunununu?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mufs
2020-04-24 00:32 (saite)
Tu jau laikam nopietnāk šmorē. Manai mikrenei (gadi 7) ir grila funkcija (?), bet ne reizi neesmu lietojusi.

Mikrenē taisu dārzeņu sautējumus, kaltēju zaļumus, sensenos laikos mācēju kaukādu ātro kūku uzcept. Ar interesi paklausīšos, ko vēl tur var darīt.

Atsaldēšanas funkciju es neesmu atkodusi, līdz galam nesanāk, then again, manuāļus lasa sisīši. Es arī žāvētājam izmantoju vienu režīmu un ritenim vienu ātrumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2020-04-24 11:00 (saite)
nē, mikrenē neko šmorēt negrasos, pamatā to vajag dēļ tā, ka es gana daudz lietuu sagatavoju+sasaldēju, bet dažbrīd atsaldēšana dažiem šķiet pārāk ilga.

mikrenes nereāli riebjas (manuprāt, tās sačakarē ēdienmateriāla struktūru, garšu, smaržu) bet šolaik, ar mājas dzīvi, mazliet tas virtuves solis ir jāoptimizē, citādi brūk valdziņš nevietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mufs
2020-04-24 12:14 (saite)
jā, pareizi, mums tur domas ļoti dalījās.

atsaldēšanai gan jau der jebkura, to tikai es nemāku un pamanos garneles uzvārīt gumijā un tamlīdzīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2020-04-24 17:59 (saite)
Instant pot !

https://youtu.be/YOahMBw9_vQ?t=177

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]avralavral
2020-04-24 00:38 (saite)
minimalistbaker.com

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2020-04-24 12:38 (saite)
Čauu! Un paldies, šo biju aizmirsusi pavisam!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avralavral
2020-04-24 16:54 (saite)
vārds "minimalist" tur ir ņirgāšanās, vismaz attiecībā uz mani

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2020-04-24 08:24 (saite)
Ja ir cepeškrāsns, tad priekš kam mikrenē vēl kaut ko tādu. Mikrene, manuprāt, ir laba ēdienu uzsildīšanai vai saldēto atkausēšanai, pārējām funkcijām rīki parastā virtuvē jau ir.

Daudz veģetāro recepšu ir smittenkitchen.com, man ļoti patīk viņas receptes, jo vienmēr labi un precīzi aprakstītas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]karmena
2020-04-24 08:51 (saite)
piekrītu par smittenkitchen, lieliskas receptes. no veģetārajiem esmu iecienījusi arī www.greenkitchenstories.com, tur ir uzsvars uz to, lai būtu ļoti veselīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2020-04-24 12:36 (saite)
Paldies, lieliski!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2020-04-25 13:24 (saite)
Milzu pateicība par green kitchen stories, jau četras receptes trīs dienās izmēģinātas- ļoti gardi un viegli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]up
2020-04-24 09:08 (saite)
Atkausēšana, pārējais nafig.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2020-04-24 12:33 (saite)
racionalizējot tā izskatās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mcenroy
2020-04-24 11:39 (saite)
Mikroviļņu vietā labāk ņem kādu gudro podu, t.i., multi pressure cooker — atvērsies pilnīgi jauna gastronomijas pasaule. Manā ģimenē pirms pusgada ienāca Ansītis — https://www.rommelsbacher.de/en/bestseller-trends/dampfdruck-multikocher-md-1213.html neskaitot elektrības ēdelību, pagaidām nevaru viņam veltīt nevienu sliktu vārdu. Bet nu zanussi un roberti boši arī labi tērē. Jā, jā, un māk arī sous vide!!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2020-04-24 12:12 (saite)
yesyes, gudrais pods jau ir, tas ir viens varens pavērsiens, bet gudrais pods dažuprāt, nesedz problēmu: ātri uzsildīt/izkausēt.
es gan vēl neesmu padevusies un veicu zināmus pieradināšanas darbus.
(Ansīts gan ir glīts, man ir stipri nesmukāks InstantPots).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mcenroy
2020-04-24 12:29 (saite)
Nēnunopietni?! Un tu tagad vēl funktierē par mikrenes ieviešanu?
Turklāt sen jau nav noslēpums, ka mikroviļņu krāsns starojums ir kaitīgs, izraisa vēzi, sagrauj pārtikas molekulu IQ, un veicina plānprātību. To jau, protams, no mums slēpj, bet ir Neatkarīgi Pētījumi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2020-04-24 12:34 (saite)
jā, jā, folijas cepurītes mēs jau salocījām pēc 5g konferences piedarbiņa, kas ta cits atlika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2020-04-24 12:36 (saite)
bet man jāsaka godīgi, ka es nebiju izlasījusi manuāli iedomājusies lietot ķobi atslildes vajadzībām, pilnīgi pareizi, ir taču tur visas tās steam programmas. un bez STAROJUMA! ura!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mcenroy
2020-04-24 12:57 (saite)
pasaki vēl, ka nebija laika to manuāli izlasīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2020-04-24 12:54 (saite)
par tēmu neko nezinu, bet man gribas paklabināt, ja :D

mums pagaidīrmītnē ir indukcijas viena riņķa izstrādājums. nu moins, māju nosvilināt ir vieglāk (tpu tpu tpu), kā uz tās ko uzcept pannā. var jau būt, ka panna debīla, bet nu.

kādas ir jaunākās kosmostehnoloģijas cepeškrāsnīs? mums pašiem ir aizaizlaiku omītes vecā, bet cik pa objektiem pēdējos gados nācies iepirkt ne tā tirgus biezākā gala, tad bez tā, ka mēdz būt ar ventilējamo režīmu, cita jauna neesmu pamanījusi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2020-04-24 13:09 (saite)
nuu, mīlulīt, ventilators ir pat manai vecajai kukažiņai, tagadiņ pa lielam ir divi ceļi:

- cepšanas krāsnis
- tvaika krāsnis (miele uzskata, ka tās ir 2 dažādas tēmas)

Cepšanas krāšņu apakštaksoni (funkcionālie, tipa) arī ir
- ar sous vide funkciju
- cepšana ar mitrināšanu
- nu, t;ads oldskūls kā grili, ventilatori, pirolīze, utt, mazajiem izmēriem: draņbķa maikroveivs: tas viss atkarībā no jūsu iemīļotā zīmola perversitātes pakāpes un jāteic, ka džērmans have gon waild hiar, un es saprotu, jo bez visa cita, mēs dzīvojam houmkuinga laikmetā, ja.

tvaikakrāsnīm vismaz miele ir pielikusi mikrovilņus (te man iestājas neirokognitīvi traucējumi, jo nu, kāpēc?)

un tad vēl jau aiziet jau dažādi kombinēti kašmariņi ar "attālinātajām vadībām" un citu app figņu, atvainojos, protams.

īsāk sakot, apskrēju vietnes, sapratu, ka šis vairs nav vienkārši, grūšu nopūtos un ierakstīju cibā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2020-04-24 13:18 (saite)
izlasīju, pusi vārdu vnk nesapratu. labi, ka man kukings vispār neinteresē. lai arī dažkārt nākas.

tomēr pajautāšu - kas ir sous vide? parādās arī citos komentāros, pamanīju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2020-04-24 13:28 (saite)
pilnīgi jāsāk taisnoties, ka kukings mani interesē tikai no efektivitātes viedokļa.
sūvī ir lēnā gatavošana zemā, konstantā temperatūrā, kur gatavojamais subj. ir vaakumēts, tipa,šitā: https://www.laica.com/wp-content/uploads/sous-vide-laica-cosa.png

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2020-04-24 13:30 (saite)
kur skatās zero veisteri, es prasu.
dod izteiktāku garšu, struktūru? esi pate mēģinājusi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2020-04-24 22:32 (saite)
Esmu, esmu, sensenos laikos, kad vēl varēja braukt uz tikt tālām zemēm kā Igaunija, mani tur ievilināja šajos tīklos, pavāru meistarklases un tas viss: man tiešām patika un tas (TAS!) pretendēja uz pērnā gada nudien labāko gaļas un ne tikai baudījumu. Bet jā, weists ir blakne, tāpēc nokautrējos salatēvam māt virzienā.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2020-04-24 13:31 (saite)
taisnoties nevajag, tas ir brīnišķīgi, ka Tev interesē un izdodas. :) pēc buljoniem skumstam, mīlulīt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2020-04-24 13:28 (saite)
aizgāju iegūglēt, ok

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2020-04-24 13:29 (saite)
bet jā, kamēr mēs pie omu plītīm, tikmēr jaunas cepeškrāsns pirkšanai vajag vikipēdu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2020-04-24 13:23 (saite)
kas šajā izpratnē ir sous vide funkcija? tā daļa, kur pārtiku ievalcē plastmasā, vai kur ievalcēto iegremdē ūdenī? ar manām zināšanām par cepeškrāsnīm neviena no šīm daļām nenotiek cepeškrāsnī – vai tagad notiek?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2020-04-24 13:25 (saite)
yes, ir arī tādas integrētas ar tvaika krāsnīm (aeg steam chef vai kā nu). ir arī atsevišķi sous vide štoki, šneki un gatavošanas vannas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2020-04-24 17:38 (saite)
manā saprašanā bez sūvī vannas nav sūvī. esmu sūvī pūrists, acīmredzot :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2020-04-24 22:32 (saite)
nevaru nepiekrist, es še vairāk skatos uz to, ko mums piedāvā kā sūvī . A tev ir iekārta, ja?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]santa_be
2020-04-24 14:49 (saite)
Par to pirmo- man ir atsevišķi budžeta klases plīts un cepeškrāsns, un veca veca pa brīvu dabūta mikroviļņu krāsns, nākamo pirkšu kombo cepeškrāsns + mikroviļņu krāsns, tāda ir birojā un ir ērti.

(Atbildēt uz šo)


[info]ernuerna
2020-04-27 09:52 (saite)
https://www.amazon.com/Joy-Microwaving-Barbara-Methven/dp/0135115515

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?