Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2017-03-03 15:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izlasīju Marinas Lepenas programmu.
https://www.marine2017.fr/wp-content/uploads/2017/02/projet-presidentiel-marine-le-pen.pdf

Vispār - oho! Obligātās skolas formas, obligātais militārais dienests, izstāties no NATO, Eiropas Savienības, Šengenas, ieviest atpakaļ franku. Visas valsts militarizācija (+ ieroču nēsāšana pašaizsardzības nolūkos), vietas cietumos palielināt par 40 000, žandarmu skaitu reģionos par 15 000 un piešķirt tiem militāru statusu, masīva iekšējo izlūkdienestu spēcināšana, atbrīvot policistus un žandarmus no "nevajadzīgiem" administratīviem pienākumiem, pārkāpumus izdarījušu pusaudžu vecākiem atņemt sociālos pabalstus par nemācēšanu audzināt, tikai nacionāla un nacionālas vērtības stiprinoša kultūra, stingrs ekonomisks protekcionisms - "ekonomiskais patriotisms" (šis uzsvērts gandrīz katrā lappusē), par sveštautiešu pieņemšanu darbā darba devējam jāmaksā īpašs nodoklis, renacionalizācija (šoseju, laikam arī banku, ēku ar kultūras pieminekļa statusu utt.), nācijas identitāti stiprināt ar "nacionālo romānu" (nesapratu, kas tas ir), masīva lokālās amatniecības balstīšana reģionos, stingri meritokrātiski principi visās jomās, sākot ar skolu, stiprināt sadarbību ar tautām, kuras runā franciski.
Nekļuva gan skaidrs, par kādu naudu to visu varētu ieviest.

Viscaur lasot jutu tādu kā garīgu pacēlumu, it kā arheologi būtu atklājuši vērtīgu papirusu ar nosaukumu "Maķedoniešu valsts iekārta" no IV gadsimta p.m.ē. un iztulkojuši franciski.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]daina
2017-03-03 16:06 (saite)
Šausmas

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2017-03-03 17:06 (saite)
> Obligātās skolas formas,

ir Anglijā

> obligātais militārais dienests,

ir Izraēlā

> izstāties no NATO, Eiropas Savienības,

Pieņemsim Šveice

> Šengenas,

vai Īrija

> ieviest atpakaļ franku.

Eiro sen jau ir izgāzies un ir lielākais ekonomikas risks. Varbūt tieši tāpēc tāda Lepēna vispār kandidē...

> Visas valsts militarizācija (+ ieroču nēsāšana pašaizsardzības nolūkos),

atkal jau atgādina Šveici

> vietas cietumos palielināt par 40 000,

Nezinu vai tas ir daudz vai maz, bet ASV droši vien pārspēj

> žandarmu skaitu reģionos par 15 000

arī grūti pateikt, cik tas ir daudz vai maz. Tev ir dati ar ko salīdzināt?

Paliek pārāk gari, bet īsumā nekas no minētā nav tāds, kas jau nepastāv attīstītās valstīm. Varbūtu vienīgi viss kopā izklausās pārspīlēti, bet pat tas viss nav nekas īpaši būtiska nozīme vairākuma ikdienas dzīvē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]avralavral
2017-03-03 17:51 (saite)
Pēc visiem masīvajiem sociālajiem un psiholoģiskajiem pētījumiem kopš Otrā pasaules kara par vardarbības cēloņiem, kriminogēno perēkļu veidošanos un cietumu iespaidu uz cilvēku psihi, Lepena iedomājas, ka jauniešu radikalizēšanos un nemieru gruzdoņu izskaudīs, uzceļot vēl vairāk cietumu, pastiprinot represijas (nekādas soda samazināšanas par labu uzvedību, pārtraukt tiesu laxisme - arī šāds punkts bija), izmetot vāji spējīgos no skolām (meritokrātijas princips! salīdzinājumam - šobrīd FR skolas mēģina darboties pēc principa, kas dokumentāli attēlots filmā Entre les murs), sodot viņu vecākus (manuprāt, veicinās vardarbību ģimenēs), nodrošinot militāristu klātbūtni un ļaujot iedzīvotājiem apbruņoties.
Es negribu strīdēties, bet es neticu šai vīzijai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-03-03 18:40 (saite)
Es arī neticu, bet viņas programma iekļaujas visā tajā, ko Junkers teica par plāniem par ES glābšanu.

Pirms 15-20 gadiem daudzi intelektuāli jaunieši, kas atrodas autisma diapazona spektrā, bieži pameta savas IT studijas, lai uzreiz sāktu strādāt kādā IT uzņēmumā. Tagad varbūt tas nav tik raksturīgi, jo augstskolas ir mainījušās, daudzi pasniedzēji paši ir autisti un labāk saprot šādu studentu vajadzības utt. Un vispārīgi jau nevar noliegt principu, ka izglītība vienmēr nāk par labu. Bet ja tev būtu jāizstrādā augstākās izglītības vīzijas un tu redzētu šo problēmu un uzstātu, ka jācenšas par visiem spēkiem šos jauniešos noturēt augstkolā, tev īstermiņā nebūtu taisnība. Tajā laikā augstskolas vide nebija viņiem piemērota, savukārt atrodod darbu, viņi daudz vairāk izpauda savu pontenciālu.

Tieši tāpat mani mulsina tas, cik daudz enerģijas tiek veltīts, lai pierādītu, ka Lepēnas, Trampi un Breksiti ir nepareizi, bet gandrīz nemaz analīzē par apstākļiem, kas viņus ir radījuši.

Te laikam arī ir šī atsķirība – Junkera aicinājums apspriest 5 ES glābšanas plānus politiķu vidū saskārās ar pilnīgu meh, it kā ES viss būtu kārtībā un tajā nebūtu eksistenciālu riski. Skaidrs, ka tauta to redz nedaudz savādāk un drīzāk atbalstīs Lepēnas, jo viņa piedāvā kādu variantu, kas konkrētajā situācijā var dot rezultātus. Tie nebūs ilgtermiņa stratēģijai, bet konkrēti šodien tas kādam būs atrisinājums tieši tāpat kā konkrēti noteiktiem autistiem atrisinājums bija iet strādāt IT nozarē nevis mācīties augstskolā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avralavral
2017-03-03 19:22 (saite)
ne jau par augstskolām bija runa, augstskolu pabeigt FR nav viegli arī motivētajiem un "no labām ģimenēm"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-03-03 19:24 (saite)
Tev arī autisms :) Augstskolas bija tikai piemērs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2017-03-03 19:54 (saite)
francijā islāma radikālisti tiek vervēti operācijām tieši cietumos

https://www.wsj.com/articles/european-prisons-fueling-spread-of-islamic-radicalism-1470001491

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]avralavral
2017-03-03 18:06 (saite)
Starp citu, ja Tu lasi franciski, bija šis līdz šim lielākais pētījums par FR musulmaņiem
http://www.institutmontaigne.org/fr/publications/un-islam-francais-est-possible
Tas dažos aspektos bija tiešām satraucošs (tādā nozīmē Lepena tiešām runā par kaut ko reālu) - nevis pirmās imigrantu, bet tieši otrās un trešās paaudzēs ir gan lielāks bezdarbs (ne vienmēr saprotamu iemeslu dēļ), gan izteiktāka nevēlēšanās integrēties, gan drugs&violence. Lepenas vēlētāji, man šķiet, kas ar programmu vai valsts konstitūcijas lasīšanu neaizraujas, domā, ka Lepena šo lietu atrisinās - piemēram, viņus izmetot. Viņus nevarēs izmest, jo viņi ir FR pilsoņi, turklāt nav vietas, uz kurieni viņus izmest.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-03-03 18:42 (saite)
Par laimi nelasu franciski. Ja arī lasītu, tad diez vai interesētu viņas plāni, jo diez vai viņu ievēlēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2017-03-03 19:05 (saite)
Es lasu vietējās ziņas: https://m.diena.lv/raksts/latvija/kriminalzinas/aiztureta-jauniesu-banda-kas-jurmala-un-riga-veikusi-virkni-zadzibu-14167195
Un ja esmu vietējais lepēnelektorāts - ja mūsdienu jaunatne nebīstas ne cilvēku, ne dieva, tad parādīsim tiem ka elle eksistē un tur lai viņi riņķo mūžīgos lokos, tur aiz dzeloņstieplēm. Un no tās elles neviens neizspruks un no turienes nav atgriešanās. Un nospļauties par pētījumiem par cēloņiem - kamēr pētnieki pēta, tikmēr bezpreğels aug un tam jādara gals tūlīt un ātri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2017-03-03 20:04 (saite)
> ir gan lielāks bezdarbs (ne vienmēr saprotamu iemeslu dēļ)

Vicious cycle: "According to Stratfor Global Intelligence, the “frequent discrimination against Muslims in the job market, leaves many Muslims feeling alienated, disenfranchised and resentful.” When this resentment is combined with the European welfare state, in which working is not necessary for survival, Muslim ghettos have become breeding grounds for all kinds of crime and drug dealing. As youths indulge in criminal behavior, many are arrested, jailed, and eventually sent to prison."

http://www.breitbart.com/california/2016/07/16/french-prisons-radical-islam-terrorist-universities/

Prognoze: ar arvien pieaugošo automatizāciju, mākslīgo intelektu un izstrādes pārcelšanu uz zemo izmaksu valstīm, būs tikai sliktāk. trampa elektorāts arī ir simptoms. bez labas izglītības kādā no STEM jomām nākotnē uz darbu cerēt ir pārāk optimistiski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avralavral
2017-03-03 20:11 (saite)
How come FR bezdarbs ir 10%, bet blakus Vācijā 3.7% (zemākais kopš 1980. gadiem)?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2017-03-03 20:22 (saite)
varu atbildēt gan par vāciju, gan šveici: Mittelstand und Berufsbildung

"Winfried Weber, a professor of management at the University of Mannheim, explains that the combination of medium-sized companies with deep local roots and a strong apprenticeship system means that in Germany only 7.8% of those aged 25 or under are unemployed, compared with 22.1% in Sweden and 54% in Spain."

"The system is very popular in modern Germany: in 2001, two-thirds of young people aged under 22 began an apprenticeship, and 78% of them completed it, meaning that approximately 51% of all young people under 22 have completed an apprenticeship."

http://www.economist.com/news/business/21606834-many-countries-want-mittelstand-germanys-it-not-so-easy-copy-german-lessons

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2017-03-19 00:05 (saite)
https://youtu.be/xjCWefiXkLw?t=2241

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avralavral
2017-03-22 15:16 (saite)
https://en.wikipedia.org/wiki/Agenda_2010

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2017-03-03 23:41 (saite)
Tas par otras paaudzes imigrantiem ir daudz petits uk, kur si sakariba - reakcionaraka un radikalaka nakama paaudze - ari ir pulka noverota.
Ka ari bija nesen fr viena kanala jauki sizeti, kur beibes dodas uz fr musliku rajoniem vnk pavadit laiku - pastaigaties pa ielam, sedet parkos, apmeklet kafejnicas - radikali, jo musl. reakcija loti noraidosa (pareizak sakot - musl.viriesu, jo sievietes tur nebija manamas), bet, manuprat, loti pareiza taktika - rekleimot un enforcot "normalas" (sorry par varda izveli, tas nav pareizs) prakses tas vnk praktizejot, jo norma fr ir brivi pieejama publ.telpa visiem, nevis tikai musl.viriesiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2017-03-03 17:44 (saite)
Atcerējos bija feministēm tēze, ka ja grib mieru, tad vara jādod sievietēm, jo agresija, ieroču žvadzināšana, militarizēšanās, policejiskums, retorika no spēka pozīcijām - tā esot vīriešu pasaules kārtība, kas nes ciešanas un postu.

(Atbildēt uz šo)


[info]panacea
2017-03-03 23:04 (saite)
es te lasu latest posts, ieraudzīju šito. nu, ja tā padomā, UK jau ir skolas formas, stājas ārā no ES, nekad nav bijusi Šengenā, nav eiro, visvairāk ieslodzīto Rietumeiropā (https://www.theguardian.com/society/2016/mar/08/uk-prison-population-is-biggest-in-western-europe), visplašākā specdienstu pašdarbība ja ne pasaulē (http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/snoopers-charter-2-investigatory-powers-bill-parliament-lords-what-does-it-mean-a7423866.html), un britiskās vērtības sāka daudzināt kaut kādā 2010. gadā un audzina no bērna kājas (https://www.pacey.org.uk/news-and-views/pacey-blog/september-2015/fundamental-british-values-in-the-early-years/).

jā, tādā ziņā interesanti, cik visam šitam vienam ar otru korelācija.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?