extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Es arī neticu, bet viņas programma iekļaujas visā tajā, ko Junkers teica par plāniem par ES glābšanu.

Pirms 15-20 gadiem daudzi intelektuāli jaunieši, kas atrodas autisma diapazona spektrā, bieži pameta savas IT studijas, lai uzreiz sāktu strādāt kādā IT uzņēmumā. Tagad varbūt tas nav tik raksturīgi, jo augstskolas ir mainījušās, daudzi pasniedzēji paši ir autisti un labāk saprot šādu studentu vajadzības utt. Un vispārīgi jau nevar noliegt principu, ka izglītība vienmēr nāk par labu. Bet ja tev būtu jāizstrādā augstākās izglītības vīzijas un tu redzētu šo problēmu un uzstātu, ka jācenšas par visiem spēkiem šos jauniešos noturēt augstkolā, tev īstermiņā nebūtu taisnība. Tajā laikā augstskolas vide nebija viņiem piemērota, savukārt atrodod darbu, viņi daudz vairāk izpauda savu pontenciālu.

Tieši tāpat mani mulsina tas, cik daudz enerģijas tiek veltīts, lai pierādītu, ka Lepēnas, Trampi un Breksiti ir nepareizi, bet gandrīz nemaz analīzē par apstākļiem, kas viņus ir radījuši.

Te laikam arī ir šī atsķirība – Junkera aicinājums apspriest 5 ES glābšanas plānus politiķu vidū saskārās ar pilnīgu meh, it kā ES viss būtu kārtībā un tajā nebūtu eksistenciālu riski. Skaidrs, ka tauta to redz nedaudz savādāk un drīzāk atbalstīs Lepēnas, jo viņa piedāvā kādu variantu, kas konkrētajā situācijā var dot rezultātus. Tie nebūs ilgtermiņa stratēģijai, bet konkrēti šodien tas kādam būs atrisinājums tieši tāpat kā konkrēti noteiktiem autistiem atrisinājums bija iet strādāt IT nozarē nevis mācīties augstskolā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?