mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2019-01-05 12:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:bulanžērija, cadets de gascogne, galette des rois, gimmick, lifehacks, sīmaņdiena

Karaļu kūka / Galette des Rois
Tā kā "Gaskoņas kadeti" šo kūku Latvijā nepiedāvā, es izcepu pati! franči to ēd visu janvāri, tā ir super vienkārša un garšīga. bet pats labākais - ja kūkā iecep naudu, tad to ēd pat Eižens (iecep monētu, un tas, kuram trāpās gabaliņā, atlikušo dienu nēsā kroni un ir karalis)





400 g kārtainās mīklas
200 g mandeļu miltu
150 g cukura
2 olas
1 olas dzeltenums kūkas pārziešanai
100 g mīksta sviesta

1. masa


2. mīkla


3. nauda


4. virsma


5. cepts


6. gardēdis


7. gabals




(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lilja_brik
2019-01-05 12:55 (saite)
uhhh darbiņš briselē vienmēr bija pilns ar šīm kūkām, grūda pa visām malām, atceros ka sprūda kaklā un garšoja pēc nekā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-01-05 12:56 (saite)
Francijā bija labākas, un manējā arī ir laba!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virginia_rabbit
2019-01-05 12:57 (saite)
es pieliku tā pavairāk sviesta, pa latviešu gaumei

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dis
2019-01-05 12:55 (saite)
Jā, karaļkūka man ar parasti ap šo laiku iet pie sirds, it īpaši mazliet pasildīta tosterī. Nezinu kā ir ar bulanžērijs kūkām, bet lielveikala variantā vienmēr atrodas kāds plastmas sūdiņš. (Naudiņas nav)

(Atbildēt uz šo)


[info]viinogas
2019-01-05 13:02 (saite)
Oi, paldies, tieši prātoju, ko uzcept :)

(Atbildēt uz šo)


[info]dute
2019-01-05 13:16 (saite)
kas tas ir pa vidu? mandeļu milti, cukurs?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-01-05 13:18 (saite)
jā, olas gan arī. bet vegāniem jau ir savas tofu olas tā vietā gan jau.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dute
2019-01-05 13:20 (saite)
ziņkārības pēc jautāju. sākumā ieraudzīju, domāju, maltā gaļa :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lilja_brik
2019-01-05 14:36 (saite)
marokāņi īstenībā taisa šādu pašu mandeļu pīrāgu ar sakapātu vārītu vistas gaļu un kanēli. garša diezgan interesanta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pastilla

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]panacea
2019-01-05 17:08 (saite)
Klasiski marokāņi taisa no baloža nevis vistas, Marakešā tādu arī deva, ļoti garšīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tvarj
2019-01-05 13:28 (saite)
es pēc sastāva atpazīstu, ka cadetos šito tirgo zem kodētā nosaukuma "mandeļu pīrāgs". bet es esmu pārliecināta, ka jūsējais ir daudz garšīgāks :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-01-05 13:34 (saite)
mandeļu pīrāgs ir diezgan sūdīgs tur. un es prasīju, vai tas ir tas pats domāts, viņi teica, ka nav, bet man tomēr liekas, ka ir. nu vienvārdsakot šis ir treknāks un silts, un garšo ok pie kafijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saccharomyces
2019-01-05 15:16 (saite)
nice, izskatās baigi labi, es jau atradu vegānisku recepti!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-01-05 15:22 (saite)
tēja teica, ka viņai negaršo, bet tas izstrādājums nav nekas gudrāks par kruasānu - ja tas ir svaigs un kraukšķīgs, tad tas ir garšīgs. man ir ļoti siltas nostalģiskas atmiņas par to, kā Parīzes bada laikos mani pacienāj aar galeti, un tajā bija porcelāna brīnumiņš, un es nēsāju zelta kroni (kuru esmu btw saglabājusi "bērniem" no pirms-bērnu laika - pagaidām vēl monēta ir kūkā, neviens nav uzkodies). un pat Eižens ēda, tas man ir milzu sasniegums. viņam nekad nekas negaršo, tortes - like never! bet šo ēda, jo cerēja uzkost naudas gabalam. un Simo ēda, jo es teicu, ka tā ir Simona karaļa kūka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saccharomyces
2019-01-05 15:27 (saite)
💚

es domāju, ka tā garšošana noteikti saistās ar kopējo saldumu gaumi, un te ir lietas, kas man ļoti patīk, kārtainā mīkla un mandeles, mmmmm. es esmu taisījusi kaut ko attāli līdzīgu, shortbread tādu kā ķieģelīti, kas pildīts ar mandeļu/zemesriekstu krēmu un karameli, bet likās, ka drusku par "smagu" tas apvalks, šis varētu būt tieši tāda lieta, kas izlabo šo trūkumu, noteikti mēģināšu, omnomnom.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-01-05 15:29 (saite)
es liktu drusku mazāk cukura, nekā šodien ieliku. un galvenais ir sadurstīt mīklu ar dakšu, lai nesapūšas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vernissage
2019-01-05 18:34 (saite)
izskatās ļoti labi!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-01-05 18:37 (saite)
garšo arī!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2019-01-05 20:54 (saite)
Pag, pag, es atceros, ka Gaskoņas Kadetos ēdu šo pīrādziņu pirms n-tajiem gadiem. Saucās mandeļu something something. Izskatījās ļoti līdzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-01-05 21:01 (saite)
bet tur nav iecepta monēta un viņi teica, ka tas neesot tas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daina
2019-01-06 09:40 (saite)
bija, bija šitā kūka Kadetos

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-01-06 09:44 (saite)
es vērsos ar jautājumu, vai tā vitrīnā ir šī pati un saņēmu noliedzošu atbildi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?