mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2019-01-05 12:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:bulanžērija, cadets de gascogne, galette des rois, gimmick, lifehacks, sīmaņdiena

Karaļu kūka / Galette des Rois
Tā kā "Gaskoņas kadeti" šo kūku Latvijā nepiedāvā, es izcepu pati! franči to ēd visu janvāri, tā ir super vienkārša un garšīga. bet pats labākais - ja kūkā iecep naudu, tad to ēd pat Eižens (iecep monētu, un tas, kuram trāpās gabaliņā, atlikušo dienu nēsā kroni un ir karalis)





400 g kārtainās mīklas
200 g mandeļu miltu
150 g cukura
2 olas
1 olas dzeltenums kūkas pārziešanai
100 g mīksta sviesta

1. masa


2. mīkla


3. nauda


4. virsma


5. cepts


6. gardēdis


7. gabals




(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]virginia_rabbit
2019-01-05 13:18 (saite)
jā, olas gan arī. bet vegāniem jau ir savas tofu olas tā vietā gan jau.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dute
2019-01-05 13:20 (saite)
ziņkārības pēc jautāju. sākumā ieraudzīju, domāju, maltā gaļa :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lilja_brik
2019-01-05 14:36 (saite)
marokāņi īstenībā taisa šādu pašu mandeļu pīrāgu ar sakapātu vārītu vistas gaļu un kanēli. garša diezgan interesanta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pastilla

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]panacea
2019-01-05 17:08 (saite)
Klasiski marokāņi taisa no baloža nevis vistas, Marakešā tādu arī deva, ļoti garšīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?