mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2019-01-05 12:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:bulanžērija, cadets de gascogne, galette des rois, gimmick, lifehacks, sīmaņdiena

Karaļu kūka / Galette des Rois
Tā kā "Gaskoņas kadeti" šo kūku Latvijā nepiedāvā, es izcepu pati! franči to ēd visu janvāri, tā ir super vienkārša un garšīga. bet pats labākais - ja kūkā iecep naudu, tad to ēd pat Eižens (iecep monētu, un tas, kuram trāpās gabaliņā, atlikušo dienu nēsā kroni un ir karalis)





400 g kārtainās mīklas
200 g mandeļu miltu
150 g cukura
2 olas
1 olas dzeltenums kūkas pārziešanai
100 g mīksta sviesta

1. masa


2. mīkla


3. nauda


4. virsma


5. cepts


6. gardēdis


7. gabals




(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]saccharomyces
2019-01-05 15:27 (saite)
💚

es domāju, ka tā garšošana noteikti saistās ar kopējo saldumu gaumi, un te ir lietas, kas man ļoti patīk, kārtainā mīkla un mandeles, mmmmm. es esmu taisījusi kaut ko attāli līdzīgu, shortbread tādu kā ķieģelīti, kas pildīts ar mandeļu/zemesriekstu krēmu un karameli, bet likās, ka drusku par "smagu" tas apvalks, šis varētu būt tieši tāda lieta, kas izlabo šo trūkumu, noteikti mēģināšu, omnomnom.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2019-01-05 15:29 (saite)
es liktu drusku mazāk cukura, nekā šodien ieliku. un galvenais ir sadurstīt mīklu ar dakšu, lai nesapūšas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?