pajautaa

brokastu receptes

« previous entry | next entry »
Okt. 29., 2014 | 07:48 pm
posted by: likcepure in pajautaa

Ko lai uztaisa brokastīs apmēram 20 cilvēkiem? Pastāv vairāki ierobežojumi:

1)jābūt pietiekami vienkārši, lai to var izdarīt operatīvi,

2) virtuvē nav plīts un citu ekskluzīvu ēst gatavošanas pričendāļu,

3) jābūt kaut nedaudz oriģināli, citādi jau te neprasītu padomu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {29}

blond

from: [info]blond
date: Okt. 29., 2014 - 07:59 pm
#

bez plīts un oriģināli? un nekādu iepriekšsagatavošanās darbu, nekādas sviestmaižu smērēšanas visu nakti, tiešām, tiešām? tikai ar burvju nūjiņu pamāt?:)

Atbildēt | Diskusija


Līkcepure

from: [info]likcepure
date: Okt. 29., 2014 - 08:26 pm
#

nu jā, man jātaisa darbā kolēģiem brokastis pirmoreiz. ar "oriģināli" es domāju - kaut kas, kas nav desmaizes.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Okt. 29., 2014 - 08:40 pm
#

Interesants darbs! :D
Atvaino, es jau neņirgājos. Grūti izdomāt ko tādu, nezinot apstākļus.
Jums tur pa kārtai viens taisa visiem brokastis?
Nu, ietin kaut ko tajās "pankūkās", ko rimčikā pārdod.
Bet var arī mājās novārīt kaut kādas lēcas, piemēram, sagriezt dārzeņus un no rīta fiksi sataisīt salātus ar kādu eļļas mērcīti un sīpoliem, ķiplokiem (lai visi smird visu dienu). Receptes tu čupām atradīsi internetā, visām gaumēm. Bet varbūt vienkārši nopērc bulciņas? Vai - atstiep no mājām tosteri (ja nav - aizņemies no draugiem), tostē maizītes un lai ēd ar ievārījumu, medu, krējumu ar kanēli un cukuru, humusu, biezpienu ar zaļumiem, jebko,kas pašai garšo un ienāk prātā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Līkcepure

from: [info]likcepure
date: Okt. 29., 2014 - 08:50 pm
#

Nu tas laikam ir iecerēts kā kolektīva saliedēšanas pasākums, esmu dzirdējusi arī par citiem darbiem, kur tā ir! Jā, pa kārtai ceturtdienās kādam tiek tas gods.

Bet par idejām paldies. Laikam palikšu pie tām pankūkām, ko Rimčikā pārdod, un izlēkšu ar iepriekšējās dienas sagatavēm pēc tam, kad būšu izlēkusi arī ar profesionālajām iemaņām ikdienas darbā.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Okt. 30., 2014 - 01:17 pm
#

nav tik traki, cilvēki taču paši visi ar rokām, nekadas sviestmaizes taču nav kā bērniem jāsmērē.

Atbildēt | Iepriekšējais


zane

from: [info]lidot
date: Okt. 29., 2014 - 08:20 pm
#

80 005 858

Atbildēt


from: [info]zero_weirdness
date: Okt. 29., 2014 - 08:30 pm
#

ja tā ir pašapkalpošanās, uz galda var likt lavašus/tortiljas ar ziežamajiem un Jebko, ko ietīt. saldajā daļā jogurts/biezpiens+augļi+muslis vai rieksti,sēklas,klijas
to pašu prtms var arī porcionēt iepriekš
bez plīts un iepriekšgatavošanas (man) nesanāk pat nedaudz oriģināli ;D

Atbildēt | Diskusija


Līkcepure

from: [info]likcepure
date: Okt. 29., 2014 - 08:38 pm
#

man bija tāds pats tortilju plāns padomā! un tas ir bišķiņ (bišķiņ!) oriģināli. un oriģināli vajag tāpēc, ka receptes pēc tam tiek iemūžinātas kaut kaut kādā grāmatā (tas ir ārprāts).

varbūt ir idejas par inčīgiem ziežamajiem un to, ko ietīt?

iepriekš tur bijis gan humuss ar dārzeņiem un maizi, gan visvisādi salāti, gan pasūtītas pankūkas, arī nekā dikti inčīga.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Okt. 29., 2014 - 08:41 pm
#

nu ja, ar "pankūkām" es kāreiz domāju tos lavašus.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]zero_weirdness
date: Okt. 29., 2014 - 09:08 pm
#

ledus salātu (lai nav mitrs), kukurūza, zirņi, pupiņas, paprika, gurķi, avokado, marinētas sēnes, olīvas.
ja ir vismaz rokas blenderis, idēls ir svaigais siers+avokado kā ziežamais
arī visādi tie baklažānu smērveidīgie + zaļumi pa virsu
vēl var ziest uz galetēm vai kliju plāksnītēm

biezpiens ir kruta, jo tam var gan sāļu, gan saldu pielikt. vaniļas cukurs+kanēlis ir must, rozīnes, dateles(tās gan jāgriež), rieksti, sēklas klāt

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]zero_weirdness
date: Okt. 29., 2014 - 09:11 pm
#

biezpienu biju domājusi atsevišķi, bet vsp var arī to satīt ar saldo/sāļo kombo, vienīgi tad labāk ņemt rikotveidīgo, lai nav tik mitrs
un vēl visādus fiz. saturīgus sierus var ietīt

Atbildēt | Iepriekšējais


Līkcepure

from: [info]likcepure
date: Okt. 29., 2014 - 09:17 pm
#

Ok. Vēl pēdējais jautājums. Kas ir baklažānu smērveidīgie?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]zero_weirdness
date: Okt. 30., 2014 - 12:13 am
#

plauktos pie olīvām,gurķiem,utt mēdz būt (Rimi ir ok izvēle) kabaču un baklažānu ikri, tā kā vīriešu zaptes, ir krēmīgāki, mazāk krēmīgi, tādi kā lečo. tas ir sātīgs ziešamais

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Okt. 30., 2014 - 01:18 pm
#

sacep pannā baklažānu ar cukini un ķiploku un sablenderē kopā ar jogurtu un svaigo sieru. ātri, lēti, garšīgi.

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Okt. 29., 2014 - 08:30 pm
#

Nav ļoti oriģināli, bet var iepriekšējā dienā satīt lavašā vai tortiljās visādus pildījumus, un no rīta atliks tikai sagriezt.
Ja var gatavot mājās un darbā tikai izdalīt, tad es ceptu kaut kādu lielo pīrāgu (bet nav skaidrs, vai tādi ekskluzīvi ēst gatavošanas pričendāļi kā plīts :) ir vismaz mājās pieejami)

Atbildēt


kreiza

from: [info]kreiza
date: Okt. 29., 2014 - 08:30 pm
#

Daudz biezpiena ar krējumu. Klāt traukos cukurs, medus, augļi, kanēlis, rozīnes tiem, kas grib saldo variantu, zaļumi, ķiploki, sāls tiem, kas grib sāļo variantu. Un maize. Katrs kombinē pats :)

Atbildēt | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Okt. 29., 2014 - 08:43 pm
#

šis ir vislabākais. ar rupjmaizi. un var pat marinētu siļķi nopirkt.

Atbildēt | Iepriekšējais


wild thing

from: [info]evy
date: Okt. 29., 2014 - 08:38 pm
#

ja ir iespeeja ieprieksh savariit olas maajaas, tad var pildiitaas olu pusiites: sagriezh olu uz puseem, iznjem dzeltenumu un mazliet arii pagrebj baltuma, to visu sajauc ar kreejumu, mazliet majoneezes, garshvielas, piegriezh tomaatu, papriku, sapilda blatuma pusiitees. plusaa var taas pashas desmaizes par kanapee maiziiteem, piemeeram, baltmaize, desa, rupjmaize, siers, vai nu kas veel ienaak praataa.
gruuti gan bez pliits un origjinaali, kaa arii vienkaarshi un operatiivi un origjinaali :)
lai izdodas!

Atbildēt


from: [info]digna
date: Okt. 29., 2014 - 08:38 pm
#

Brokastu pārslas - dažādu veidu + piens, jogurts, nepiens + augļi. Katrs pats kombinē savā bļodā.

Atbildēt | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Okt. 29., 2014 - 08:42 pm
#

Tas labs, bet var sanākt diezgan dārgi, ja grib labus mušļus, ar īstiem riekstiem, sēklām un ogām.

Atbildēt | Iepriekšējais


A

from: [info]klusums
date: Okt. 29., 2014 - 08:43 pm
#

Šampis un maizītes ar ikriem. :D

Atbildēt | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Okt. 29., 2014 - 08:45 pm
#

+1 Brokastīs parasti mimozu!

Atbildēt | Iepriekšējais


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Okt. 29., 2014 - 08:44 pm
#

Nopērkam sāļos siera groziņus, paciņu saldā krējuma, paciņu svaigā siera (tipa bonjour), bundžu tunča konservu.
Mājās uzputojam līdz pusei saldo krējumu, tad metam klāt svaigo sieru kastīti (bez kastītes), putojam tālāk kamēr gaisīgs, tad metam klāt tunci (bez eļļas un sulas), ieputojam vēl drusku, lai tuncis iejaucas, bet saldais krējums nesaiet sviestā. Pildam sāļajos groziņos.
Visi slavē un ģībst.

Atbildēt | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Okt. 29., 2014 - 08:46 pm
#

20 cilvēkiem šito visu pa 2 vismaz. Bet kaut ko jau tāpat vajag vēl klāt. Kaut ko saldu noslēgumam. Rimčikā zefīram šokolādē akcija.

Atbildēt | Iepriekšējais


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Okt. 29., 2014 - 09:17 pm
#

smūfiji ir vienkārši un operatīvi, ja ir blenderis (ko var ērti ielikt rokassomiņā).

un var ieguglēt visādas prikolīgas receptes

Atbildēt | Diskusija


veed_logs

from: [info]veed_logs
date: Okt. 29., 2014 - 09:31 pm
#

Paštaisīts auzu muslis: parastās auzu pārslas, kādas sēklas, kāds rieksts, klāt rozīnes vai žāvētas aprikozes vai sezonālās dzērvenes. Vēl var šo to pēc izvēles pielikt - kanēlis, kakao u.t.t.
To visu samaisa un liek pa bļodām, aplej ar karstu ūdeni uz kādām 5-10 min un tad ēd.

Bet ir aizdomas, ka visiem varētu nepatikt šāda vienkārša, garšīga un veselīga pārtika.

Atbildēt


from: [info]spuldziite
date: Okt. 30., 2014 - 01:16 pm
#

vienā groziņā vārītas olas, otrā dažādas maizes, trešajā augļus.
sviestu samaisa ar estragonu, svaigo sieru ar lociņiem un bezpiedevu jogurtu, kaut kādu ievārījumu. un miers. ja finanses atļauj- pāris avakado saspaida ar dakšu, pieliek sāli, piparus un nedaudz balzāmetiķa, citrona sulas.
mūsmājās brokastu pasākumos iemīļots ir dārzeņu šķīvis- gagriež gurķus, tomātus, papriku, burkānus, kolorābi, kādu salātlapiņu un liek galda vidū. kats ēd, ko grib, šķivis vienmēr tukšs.
vēl var saulē kaltētos tomātus eļļā sablenderēt ar svaigo sieru un jogurtu. tāpat turku zirņus iepriekšējā vakarā apcept ar ķiploku un sablenderēt ar pāris ēdamkarotēm jogurta un garšvielām. garšo izcili kopā ar mocarellas sieru un tomātiem.

Atbildēt


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Okt. 30., 2014 - 01:33 pm
#

Kas tas par šausmīgu darbu, kur tā darbiniekus spīdzina?

Atbildēt