veed_logs ([info]veed_logs) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2008-05-19 15:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sveiki, entuziasti!

Pikniku sezona jau ir pilnā sparā, tāpēc lūdzu ekspertu padomu. Ko labāk cept uz grila? Gaļu māku pats uztaisīt, tāpēc mani interesē ne-gaļas ēdamlietas, ko var pieēst klāt piem. šašlikam.

Zinu, ka labi var cepināt šampinjonus ietītus folijā + nedaudz sviesta un sāls.

Ko vēl? Varbūt var mēģināt cept cukini? Kā šis garšo? Ir vērts mēģināt? Papriku laikam labāk necept, bet ēst svaigu. Kādi vēl ieteikumi?

Varbūt kādam aizķērusies kāda vienkārša grila zivs recepte? (no populrām veikalā nopērkamām zivīm)

Pretī varu piedāvāt daudzreiz praksē pārbaudītu šašlika recepti. Aptuvenais izklāsts: gaļa, sīpoli (pēc svara nedaudz mazāk kā gaļa), dilles, pētersīļi, koriandrs, pipari, lēts skābais baltvīns, sāls.
Sīpolus un zaļumus nedaudz pagraiza un krietni izmīca ar rokām, dūrēm un šķipsnu sāls. Klāt liek sagrieztu gaļu un garšvielas (izņemot sāli - to liek tikai pirms cepšanas, lai gaļa neatsulojas). Atkal labi izmīca. Pieliek vīnu un atkal pamīca. Garšo marinādi un, ja vajag, pieliek vēl piparus. Liek vēsumā. Pēc laika var apmaisīt. Nākamajā dienā cep un ēd.

Bet vispār, var taisīt to pašu tikai vēl prastāk - sastāvdaļas: gaļa, sīpoli, citrons.

Tagad jūsu kārta!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]minchux
2008-05-19 15:58 (saite)
Maizi , tādu kā franču batoniņu. iesmērē sviestiņu pa vidu un ņamma ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lux_y
2008-05-19 20:17 (saite)
Sviestu ar ķiplokiem un zaļumiem - mmm :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iness
2008-05-19 16:00 (saite)

lasim neko sarežģītu nevajag domāt.
normālu gabalu nedaudz iesāla, iepiparo, ietin folijā un liek uz grila.
sanāk ļoti sulīgi, ja nemēģina uzcept kā uz pannas. un noņemot ar citronu apslacī.
lūk.

(Atbildēt uz šo)


[info]antuanete
2008-05-19 16:00 (saite)
Forši iesmiņi sanāk, ja sasprauž pārmaiņus baklažāna (mizota), cukini (mazos var nemizot), paprikas un sīpolu gabalus, kas apslacīti ar olīveļļu, kurā krietni sabērti kaltēti vai svaigi kapāti garšaugi. Grilēta paprika ir ļoti garšīga, droši uz uguns.
Par zivi - http://sap.lv/index.php?t=32464

(Atbildēt uz šo)


[info]lee
2008-05-19 16:00 (saite)
Ir cepts jāņu siers, kas defaultā veidā visiem ir apnisis & piegriezies- savdabīgi, es pat teiktu, ka man ļoti garšoja.

(Atbildēt uz šo)


[info]goddes
2008-05-19 16:01 (saite)
Cukini labs, mhm

(Atbildēt uz šo)


[info]nephrite_
2008-05-19 16:03 (saite)
Pacietus tomātus.

(Atbildēt uz šo)


[info]kakjux
2008-05-19 16:04 (saite)
paprika vispār tīri neslikti grillējas, ja kas. folijā var ietīt & grillēt arī tomātus, kabačus, cukini & ko tik vēl ne. vot gurķus laikam nesagrillēsi :D bet citādi - grillēt jau var visu. tos dārzeņus, kas neizjūk - tos var tāpat uz restēm likt, bet citus jāieliek folijā. folijā jau viņi arī vairāk sasūt nekā sagrillējas. var iepriekš ar garšvielām & eļļu mazliet..

zivi jau grillēt tāpat. :) iemarinē & tad tik cep.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]veed_logs
2008-05-19 16:25 (saite)
šampinjoni nejūk, bet saraujas, tāpēc labāk likt folijā, ka neizkrīt restēm cauri...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ninona
2008-05-19 16:04 (saite)
Es te pāris gadus ilgajos grilpasākumos piekopju vārītu kartupeļu cepšanu-sildīšanu uz restēm. Vislabāk, ja ir mazi jaunie kartupeļi (~ķirštomātiņu lielumā) - gan viegli uzkožami, gan kā ierasts pamats ēdienam (cik tad var maizi tajos piknikos ēst...).
Vēl dažkārt apgrauzdēju kādas sēklu maizes šķēlītes, garšīgāk un piknikīgāk kā parasta (vai maisiņā sasutisi) maizes šķēle.
Nekas cits laikam nav gadījies, arī priecāšos par idejām :)

(Atbildēt uz šo)


[info]spriidiic
2008-05-19 16:08 (saite)
baklažānus sagrieztus lielos gabalus liek karstumizturīgā traukā vai no folija taaddaa skjiviiti un uzlej virsu saldo krejumu vai kosriekstu pienu un kariju un tad sautee kamer baklazjans paliek miksts.

(Atbildēt uz šo)


[info]inese_tk
2008-05-19 16:12 (saite)
šampiņjonus var arī netīt folijā, bet vnk uzgāzt viņiem virsū majonēzi + garšvielas pēc saviem ieskatiem (piemēram, kariju), samaisīt un tad vērt uz koka iesmiņiem vai vnk likt uz restēm un cept.

(Atbildēt uz šo)


[info]veed_logs
2008-05-19 16:20 (saite)
jā... snaudošie eksperti ir modušies! tomēr panīkums šajā kopienā būs bijis tikai ilūzija :))
paldies, obligāti kaut ko tā visa izmēģināšu.

(Atbildēt uz šo)


[info]zurka
2008-05-19 16:25 (saite)
ļoti ļoti garšīgi ir folijā ietīti sparģeļi
arī kamambēru var cept - folijā un uz/starp restēm
un paprika tiešām ir ļoti garšīga bez tīšanas
tāpat dažādas sēnes
lielisks ir arī lavašs, pildīts ar sieru un dažādiem dārzeņiem (ietīts, jo cepot sulo)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]veed_logs
2008-05-19 16:27 (saite)
man sirdsapziņa neļauj cept papriku, jo tā ir ļoti garšīga svaiga, es neticu, ka ir iespējams to vēl uzlabot :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tipa75
2008-05-19 16:31 (saite)
Kmambēra sieru ripulīti ar visu foliju uzliek uz grila restēm un pacepina. Tad kartstu ar kļavu sīrupu šķin iekšā. Šitā Sirmais pagājšogad TV ierādija. Man gan labāk garšo tāds bišķi jau piededzis un bez tā sīrupa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]veed_logs
2008-05-19 16:33 (saite)
to sieru ar karoti ēd vai?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tipa75
2008-05-19 17:15 (saite)
var ar karoti, var ar nazi un dakšiņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ezic
2008-05-19 21:11 (saite)
pameegjini pie kamembeera bruuklenju ievaariijumu. dikti garshiigi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]spriidiic
2008-05-19 16:58 (saite)
vel vienreiz cepām kartupeļu cepelīnus uz grilla ko var nopirkt saldetus lielveikala. tīri neko sanāca

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?