veed_logs ([info]veed_logs) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2008-05-19 15:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sveiki, entuziasti!

Pikniku sezona jau ir pilnā sparā, tāpēc lūdzu ekspertu padomu. Ko labāk cept uz grila? Gaļu māku pats uztaisīt, tāpēc mani interesē ne-gaļas ēdamlietas, ko var pieēst klāt piem. šašlikam.

Zinu, ka labi var cepināt šampinjonus ietītus folijā + nedaudz sviesta un sāls.

Ko vēl? Varbūt var mēģināt cept cukini? Kā šis garšo? Ir vērts mēģināt? Papriku laikam labāk necept, bet ēst svaigu. Kādi vēl ieteikumi?

Varbūt kādam aizķērusies kāda vienkārša grila zivs recepte? (no populrām veikalā nopērkamām zivīm)

Pretī varu piedāvāt daudzreiz praksē pārbaudītu šašlika recepti. Aptuvenais izklāsts: gaļa, sīpoli (pēc svara nedaudz mazāk kā gaļa), dilles, pētersīļi, koriandrs, pipari, lēts skābais baltvīns, sāls.
Sīpolus un zaļumus nedaudz pagraiza un krietni izmīca ar rokām, dūrēm un šķipsnu sāls. Klāt liek sagrieztu gaļu un garšvielas (izņemot sāli - to liek tikai pirms cepšanas, lai gaļa neatsulojas). Atkal labi izmīca. Pieliek vīnu un atkal pamīca. Garšo marinādi un, ja vajag, pieliek vēl piparus. Liek vēsumā. Pēc laika var apmaisīt. Nākamajā dienā cep un ēd.

Bet vispār, var taisīt to pašu tikai vēl prastāk - sastāvdaļas: gaļa, sīpoli, citrons.

Tagad jūsu kārta!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]veed_logs
2008-05-19 16:27 (saite)
man sirdsapziņa neļauj cept papriku, jo tā ir ļoti garšīga svaiga, es neticu, ka ir iespējams to vēl uzlabot :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?