gardumi

Jaunākais

10.12.13 17:10 - [info]noisiite

Padalies ar visgardāko siera masas recepti (pašlaik vispār nav skaidrības, kas ir un kas nav tās sastāvā), kuru likt iekš plaucētās mīklas bumbiņām!
Paldies!
 

21.1.13 18:20 - [info]malafemmina - Āzijas ēdienlietas

Vai Rīgā ir kāds Āzijas preču veikaliņš, kur visādas sezama eļļas, olu nūdeles, karija mērces un visskasss atrodams lētāk kā Rimi vai Stockmanā?

3.9.12 14:58 - [info]nxn - patisoni uzbrūk

2 no maniem stādītajiem ķirbjiem izrādījās patisoni un bagātīgi ražo!
glābiet- ko no tādiem pagatavot?? vislielākā pateicība konkrētām [pārbaudītām] receptēm, nevis "piepildi ar malto gaļu!"

paldies paldies!!

20.7.12 19:52 - [info]udensroze - Konfektes

Pirmo reizi esmu izlemusi gatavot konfektes daavainai. Ir kada pec pieredzes "allazh izdodas" recepte? Un kas ir tas ieks kaa vinjas var iepakot?

19.7.12 21:14 - [info]udensroze

Kaa vislabak saglabaat mufinus svaigus? Cepsu keksinjus Iepriekseja diena pirms pasakuma, kaa man tos saglabat maksimali iespejami gardakus? Ar plevi apklat un viss? Nekadas tuperwares man nav :)

20.6.12 09:48 - [info]nova - bagātīgais (treknais) rabarberu rausis

tātad, pēc [info]up pasūtījuma:
svaigus rabarberus sagriež gabaliņos, apber un samaisa ar drusku cukura un ļauj kādu 1-2 h atsuloties

mīklai:
1 paciņa biezpiena
1 paciņa sviesta
4 olas
gandrīz glāze cukura
2 glāzes miltu + 1 tējkarote sodas

visu sajauc, nekādas īpašas vai atsevišķais putošanas, sviestu vēlams iepriekš izņemt no ledusskapja, lai ir mīksts.

Mīkla sanāk bieza un ķepīga. Dažreiz nākas ņemt palīgā ūdenī samitrinātas plaukstas, lai uz plāts uzķepēto mīklu smuki nolīdzinātu.

Rabarberiem nolej sulu (un vāra kompotu vai ķīseli:)), bagātīgi noklāj mīklu, tikpat bagātīgi sakaisa ar kanēli un pilnai laimei pārlej ar saputotu skābā krējuma+drusku cukura maisījumu

Cepas apmēram 20 minūtes 200 grādos, "kamēr kociņš sauss":)

mums ir gāzes plīts, tāpēc plātij apakšā liekam arī pannu ar ūdeni

26.1.12 10:29 - [info]noisiite - Ideālā siera kūkas recepte

Tā nu sanācis, ka esmu "pavilkusies" uz saldumnašķiem, bet šī joma man ir sveša. Tāpēc, lai lieki neslīgtu eksperimentu gūzmā, padalies ar ideālo siera kūkas recepti. 
Paldies! :>

19.1.12 12:25 - [info]udensroze

līdz šim cepu keksiņus parastos silikona formiņās, bet aizvien vairāk gribas cept tādus milzīgos mafinus, "kā ārzemēs pārdod", kur no viena esi jau pārēdies. visklasiskākais piemērs ir melleņu mafins. vai man jāņem tā pat mīkla, kas līdz šim, tikai jāatrod lielas formas, vai tomēr savādākas receptes priekš tiem? paldies
 

17.8.11 16:26 - [info]liljabrik

nopirku kukurūzas vālītes, bet viņas vairs nav ne saldas ne mīkstas. nav arī tā, ka briesmīgi citas, bet nu, jēlas grauzt un acīmredzot jau arī klasiskajā veidā vārīt (kad iemet vārošā ūdenī uz pāris min) vairs nevar. ko ar tādām var iesākt?

1.8.11 19:17 - [info]udensroze

Nepieciešamas receptes, kur ēdienu sagatavot prasība ir jau iepriekšējā dienā. Līdz šim uz tādām skatījos ar šausmām, bet šoreiz noderētu, ka ballītes dienā (rītā) nav vairs nekas jāgatavo. Ar iepriekšējās dienas kūkas recepti diezi vai būs problēma, bet vot, lūk citi ēdieni man pagaidām ir mistika. paldies

18.3.11 11:21 - [info]alniz - Ceptā siera kūka

Pamatnei:
sadrupināti cepumi ar nedaudz sviesta (es ņēmu digestive tipa + liku klāt sadrupinātos riekstus)

Masai:
3 filadelfijas sieri
1 ola
1 bundžiņā kondensētā piena
(1 šots baltā ruma)

to visu labi samaisa un lej pa virsu cepumu kārtai


cepu 180% 50 min (bet es īsto temperatūru un laiku nezinu, uz aci)


Mērcītei:
sablendēt svaigās zemenes ar cukuru


Un labākā ceptā siera kūka gatava!;)

1.3.11 16:47 - [info]mirdza

izmantoju jauno gūgles meklētāju, lai pagatavotu kaut ko no vistas, kartupeļiem un burkāniem mazāk kā 30 minūtēs. man izmeta sekojošu piedāvājumu.
Man nebija paprikas, "duck sauce" un cepešplīts pannas ar "kaveru", nācās pieiet lietai radoši. Galu beigās iznāca pašai sava recepte.
Ņēmu 4 vistu stilbiņus, mazu burciņu saldās ķīniešu mērces ar ananasiem, ko sajaucu ar pāris tējkarotēm tumšās sojas mērces. Tam visam piejaucu klāt nedaudz ķiploku sāls. Sagriezu ripiņās sīpolus, 5 burkānus un kartupeļus gabalos. Garšai pieliku arī10 iz pusēm sagrieztas plūmes. 
Iebēru cepeša maisā, samaisīju, lai viss ir apviļājies mērcē. Cepu plītī 180'C stundu. (Pats sagatavošanas darbs aizņem ļoti maz laika.)
Garšo labi. Nākamreiz burkānus grieztu mazākos gabalos vai ceptu visu nedaudz ilgāk, jo burkāni pastingri.

25.2.11 12:45 - [info]mirdza

Esmu sajūsmā par gūgles tantes jauno piedāvājumu un gribu ar to padalīties, ja nu kāds vēl nezina. Recepšu meklētājs. Var filtrēt pēc sastāvdaļām, kaloriju daudzuma vai pagatavošanas laika. Gan jau ka vēl kādas krutas fīčas ir. Lai labi lietojas!

1.2.11 14:28 - [info]reportiere

Ir dzirdēts, ka siers un jūras veltes ir divas nesavienojamas lietas (galvenokārt tas tiek paskaidrots ar to, ka otrais garšas ziņā ir maigs un delikāts, kamēr siers, pārsvarā ar izteiktu, spēcīgu garšu, šajā kombinācijā traucē un nomāc jūras veltes).

Kādi ir jūsu uzskati šajā ziņā un ja pieņemam, ka tās tomēr nav nesavienojamas lietas, tad kurš siers jūsuprāt vislabāk piestāvētu jūras veltēm?

22.1.11 16:26 - [info]optimiste - Ātri pagatavojamas eksotiskās pusdienas...

Jeb vista ar dārzeņiem un rīsiem +Tajiešu garšviela. )
 

19.12.10 15:24 - [info]susure

Es ļoti ļoti priecātos, ja kāds padalītos ar recepti štovētiem kāpostiem un garšīgiem veidiem kā pagatavot veselu vistu.

30.11.10 23:08 - [info]rasbainieks

cepu brīnumgardu ogumaizi jau otro vakaru pēc kārtas, varbūt vēl kādam uznāk iedvesma.
te recepte, no kuras adaptēju savu variantu:
http://poppytalk.blogspot.com/2010/11/loafing-around-cranberry-citrus-walnut.html
un tā pati jau ir adaptācija no citas receptes :)

kā es cepu un ko darīju citādi, nekā minētajā receptē:
... tālāk ... )

30.10.10 11:16 - [info]ena - Kuuka bez cukura

Sveiki.
Gribu beernam pagatavot kuuku, neizmantojot cukuru. Beerns mazinjsh, taapeec nemaz nezina, kas cukurs ir - tiira un nesamaitaata garshu uztvere :))

Man te ir kjirbji, banaani, rudzu milti, sviests, maaju olas. Domaaju varbuut kaneeli veel klaat.. Varbuuut skaabo kreejumu? Vai saldo?

Vai kaads man vareetu, luudzu, dot kaadu padomu, visu augstaak mineeto liekot kopaa?

Paldies jau ieprieks!
 

10.10.10 16:43 - [info]zintish - pudiņš

Ja kādam reiz ir gadījies gatavot ko līdzīgu īru ziemassvētku pudiņam, ļoti priecātos par dalīšanos ar recepti vai trikiem, ko un kā vajadzētu vai nevajadzētu darīt.

28.9.10 20:43 - [info]wowow - Tunča pasta

Es šajā komūnā rakstu reti un tikai par "slinkajiem" ēdieniem (tādiem, kurus bez īpašām pūlēm var pagatavot īpaši neietrenēts vīrietis pusstundas laikā). Tā nu vēl viens šīs kategorijas pārstāvis pēc 3 pagatavošanas reizēm tika atzīts par labu esam. Zemāk aprakstītā recepte der 2 lieliem un 2 maziem ēdājiem.

Uzliekam vārīties ūdeni makaroniem. Tikmēr...

Vienu (ja ēdīs arī bērni) vai 2 čili piparus atsēklojam un sagriežam mazos gabaliņos.
Sasmalcinām vienu sarkano sīpolu.
Buntītei bazilika noplēšam lapas (liekam krūzītē ar aukstu ūdeni tā tās nesažūs un nezaudēs aromātu), stiebriņus sasmalcinām.
Sarīvējam kādu kaudzīti (50- 70g) parmasan siera.

Tikmēr ūdens uzvārījies, pieliekam sāli un beram iekšā makaronus (var likt jebkādus, man vislabāk patīk ar rigatoni vai fusili). Kamēr makaroni vārās...

Uzkarsētā pannā bišķi olīveļļas, beram klāt čili, sīpolu un smalcinātos bazilika stiebriņus, beram pāri tējkaroti kanēļa un maisam un cepam (7-8 min), tad liekam klāt tunci olīveļļā (2 bundžiņas pa 150g), pirms tam nolejot eļļu un vienu bundžiņu (400g) tomātu (gabaliņos) savā sulā. Uzkarsējam un samaisam labi.

Nokāšam makaronus (pirms tam iesmeļam krūzīti karstā makaronūdens) un beram iekšā pannā. Ja pārāk sauss, pielejam klāt makaronūdeni. Uzrīvējam pa virsu puscitrona miziņu un piespiežam tā (puscitrona) sulu, pieberam klāt sarīvēto parmasan un bazilika lapiņas (nosusinam pirms tam papīra dvielī), bagātinām ar svaigi maltiem pipariem, visu labi apmaisam.

Liekam uz šķīvjiem un ēdam. Kāds baltvīns jo ļoti iederēsies.
Powered by Sviesta Ciba