gardumi

Jaunākais

20.9.10 11:23 - [info]nova - ķirbju kūka "Apburtais princis"

saku uzreiz, recepte nav manējā, bet gan ņemta no kāda slavena restorāna slavena pavāra padomiem

tātad kūka sastāv no pamatnes (smilšu mīklas) un virsējās - "slapjās" ķirbju kārtas
pateicoties citronam, ķirbju kārta pēc ķirbja negaršo:)

pamatnei: vajag 0,5 kg smilšu mīklas (es pērku veikalos gatavu), kuru starp divām cepampapīra loksnēm izrullē puscentimetru plānu un ieklāj ar maliņām uz augšu apaļajā formā (ar visu papīru apakšā), cep, kamēr gaiši brūna.
izņem no krāsns un karstai uzreiz lej virsū ķirbju pildījumu, cep, kamēr virspuse paliek tumši dzeltena vai gaiši brūna:)

virspusei: pamatīgu šķēli ķirbja sagriež kubiņos un nelielā ūdens daudzumā (ar cukuru saldumam) vāra mīkstu, notecina, ATDZESĒ un tad sastampā
ķirbim pievieno 2 olas, 70-100 g cukura, no pus-citrona izspiestu sulu, 100 ml saldā krējuma un krietnu šķipsnu kanēļa.

lai izvirtīgāk, smilšu mīklā pirms cepšanas var iemīcīt ķirbu sēkliņas, kā arī pārkaisīt gatavai kūkai pa virsu viegli apgrauzdētas ķirbu sēklas
un pavisam izvirtīgi, ja vēl karstai kūkai krustu-šķērsu pārtecina pāri nedaudz medus un uzrīvē svaigu ingveru:)

15.9.10 08:49 - [info]ululate - Lielisks gardums - ābolu pīrāgs

Uzreiz saku - šī recepte ir no sept Santas, bet atļaušos ielikt, ja nu visi to Santu nelasa vai arī nenotic, ka sanāk garšīgi :) 

Sanāk vnk ideāli garšīgs pīrāgs vai sacepums, vai sauciet, kā gribiet - lieliska kūka, kurā apvienotas garšīgākās ābolmaizes un drumstalmaizes daļas, uz mēles kūstoša ābolu-plūmju masa un drumstalas, kuras no parastas drumstalmaizes parasti tā vien gribas noēst atsevišķi. 

Recepte )

23.8.10 16:55 - [info]tipa75 - Tomātu sula no tomātu pastas - kādas proporcijas?

Labdien. Savu pamatsāpi esmu jau ierakstījusi virsrakstā. Padalieties, lūdzu, pieredzē, kādas ir proporcijas? Uz visām sulām veikalā izlasīju, ka tās ir gatavotas no tomātu pastas, tad nu nolēmu nemaksāt par ūdeni un pirkt pliku pastu. Jautājums nr.2 - daudz daudz daudz burkānu. Kādi varētu būt veidi, kā iekonservēt ziemai? Seksu, tpu, saldētavu nepiedāvāt. Tajā ir rezervēta vieta citiem labumiem.

23.8.10 13:47 - [info]goddes

Te iekš pajautā bija par pesto, bet man interesē Veronas (laikam) pesto, tas kas sārtais, piesta ir. Ir kāds gatavojis un var dot padomus?

18.8.10 14:41 - [info]ld

Tiem, kas nepamanīja, šodien notika dažu komūnas biedru šūmēšanās pret [info]zuzette komūnas atdzīvināšanas pasākumiem, kā sakarā viņa no [info]gardumi moderatora pienākumiem ir atcelta.

[info]gorgona ir izlēmusi atstāt jaunizveidoto komūnas dizainu. Mans priekšlikums ir visiem kopā definēt komūnas noteikumus.

pirmais, laikam ir skaidrs - visiem ierakstiem ir jābūt komentējamiem. ko daram ar receptēm un bildēm? tikai savas? svešas ar komentāriem un atsauci uz pirmavotu?

Lūdzu - vārds Jums! :)



P.S. tiem, kam [info]zuzette puksti likās saistoši, varbūt interesēs, ka viņa joprojām ir [info]bufete moderatore.


upd.: komūnas noteikumu pirmais variants pievienots. ieteikumi joprojām tiek pieņemti.

18.8.10 11:13 - [info]ld - gandriiz gardumi :)

peec ilgaaka laika ieskatiijos pashaa gardumu lapaa (parasti lasu savaa draugu lentaa) un esmu pozitiivi paarsteigta par skaisto vizuaalo noformeejumu!
Luudzu padalieties: kur njeemaat?
 

18.8.10 11:42 - [info]zuzette - iced tea.

Ledus tēja marokāņu gaumē ♥



Sastāvdaļas.
Vienai tējas porcijai:
~1 tējkarote piparmētru (vēlams svaigas)
~1 tējkarote zaļās tējas
~2-3 tējkarotes cukura
~ledus gabaliņi (var ar iesaldētām piparmētru lapiņām)

Pagatavošana.
Krūzē ieber piparmētru un zaļo tēju, cukuru. Uzvāra ūdeni. Uzlej virsū tējām.
Atdzesē tēju un pievieno ledus gabaliņus.

p.s. recepte ņemta no receptes.lv
Tags:
 

18.8.10 11:07 - [info]zuzette - Summer Berry Charlotte.



Dāmu pirkstiņi
Sagatavo 12 kēksu groziņus un iekārto tajos dāmu pirkstiņus (kā attēlā). Pamatam šajā gadījumā var izmantot jebkurus apaļus cepumus bez piedevām.
Ogas var izmantot jebkādas - melleņu, kazeņu, upeņu, jāņogu u.c. atkarībā no sezonas.

Melleņu uzpūtenis (pildījums)
-100 gramu saberztu melleņu biezeņa (apmēram 175 g melleņu)
-10 gramu cukura
-1 plāksne želatīna
-100 gramu saldā krējuma

Maisot sakarsē melleņu biezeni ar cukuru. Kad vārījums sāk nedaudz mutuļot, noņem no plīts. Pa to laiku samērcē želatīnu aukstā ūdenī trīs minūtes. Pievieno želatīnu sakarsētajam melleņu biezenim. Ļauj masai atdzist līdz normālai istabas temperatūrai (jo ja karstam biezenim uzreiz pievienos krējumu, tas noplaks).
Kamēr biezenis dziest, saputo saldo krējumu. Pievieno putukrējumu atdzisušajam biezenim un lēnām maisa līdz kamēr vairs nav redzamas tumšās un baltās svītras un masa kļūst vienmērīgi lillā.

Pilda uzputeni sagatavotajos groziņos līdz pusei, otru pusi atstājot aveņu krēmam un ogām. Sasaldē groziņus (ik pa laikam uzrauga, kamēr krēms paliek stingrāks, bet ne pārāk daudz stingrs).

Aveņu uzpūtenis
-100 gramu saberztu aveņu biezeņa (apmēram 175 g aveņu)
-10 gramu cukura
-1 plāksne želatīna
-100 gramu saldā krējuma

Dara visu tieši to pašu, ko ar melleņu uzputeni, un sapilda aveņu krēmu virsū uz sasaldētajiem melleņu uzputeņiem groziņos. Liek ledusskapī un uzmana līdz aveņu krēms paliek stingrāks.
Rotā ar svaigām ogām.


receptes links~
http://cannelle-vanille.blogspot.com/2008/06/summer-berry-charlotte.html
Tags:
 

17.8.10 09:46 - [info]zuzette - just add a cinnamon.



-ap 100-150g grieķu jogurta (baltais bio-lacto tipa), ja nu galīgi nevar dabūt - skābais krējums derēs
-ēdamkarote vai vairāk ekoloģiska medus
-cornflake vai auzu pārslas vai citas brokastu mikšļa drumslas
-sauja meža ogu - zemenes, mellenes vai avenes

Pagatavošana: 5 min.

ogas nomazgā un nosusina
jogurtu kārto saldā ēdiena trauciņā pāri stīgojot medu, cornflake un ogas
vienkārši un labi
Tags:
 

17.8.10 09:36 - [info]zuzette - vēl.



Tags:
 

17.8.10 09:27 - [info]zuzette - brokastis. ~

Tags:
 

16.8.10 13:37 - [info]zuzette - polentas šokolādes keksi.



Vajag:
50 g polentas; var ātro, var arī parastos kukurūzas putraimus
125 ml karsta ūdens
200 ml piena vai kefīra vai saldā krējuma (es mēdzu šajos mafinos utilizēt to, kam tikko beidzies termiņš)
150 g miltu
1,5 TK cepamā pulvera
100 g šokolādes
2 olas
šķipsna sāls
Gatavošana:
Polentu pārliet ar vārošu ūdeni, atstāt uz kādām 15 minūtēm. Izkasēt šokolādi ūdens peldē. Saberzt olas ar cukuru, pievient šokolādi, pienu. Piesījāt klāt miltus ar cepamo pulveri, piebērt šķipsnu sāls. Apmaisīt, likt ar sviestu ietaukotās formiņās (var arī formiņās likt papīra kapsulas). Cept 175°C kādu pusstundu.


recepte ~
http://meklejotpriekus.blogspot.com/2010/04/polentas-sokolades-keksi.html
Tags:
 

16.8.10 13:12 - [info]zuzette



links ~ http://www.flickr.com/groups/food_porn/pool/with/2853441004/
Tags:
 

12.8.10 10:38 - [info]zuzette - kūkas ^^

Aveņu-auzu pārslu tāfelītes.
http://skinnyzucchini.blogspot.com/2010/08/avenu-auzu-parslu-tafelites.html




Drupaču kūka ar mellenēm.
http://skinnyzucchini.blogspot.com/2010/07/drupacu-kuka-ar-mellenem-lilla-joprojam.html



...vairāk gardumu ~ http://skinnyzucchini.blogspot.com/
Tags:
 

19.7.10 12:19 - [info]lauska - lociņi

Sveiki, varbūt kādam ir idejas, ko darīt ar svaigiem lociņiem? 
Pirmkārt, varbūt ir doma, kā tos saglabāt ziemai, otrkārt, varbūt kāda recepte? 
Cik prātīgi būtu sīpolu zupā izmantot sīpollokus, ne pašus sīpolus?
 

12.6.10 17:05 - [info]mafalda - Burkānu un šķelto zirņu zupa ar kariju

50g šķeltie zirņi, izmērcēti

1 sīpols

1 ķiploka daiviņa

3 vidēji burkāni

1 kartupelis

1 čili pipars

1 tējk. rīvēta ingvera

0.5 - 1.5 tējk karija (pēc garšas)

sāls, pipari

jogurts vai krējums pasniegšanai

Zirņus nokāš un labi noskalo, liek katlā un pārlej ar 1.5l auksta ūdens. Uzvāra un uz palielas uguns vāra 10 minūtes, tad uguni samazina un vāra vēl apmēram 30 minūtes.

Pa to laiku nomizo un sakapā sīpolu un ķiploku, čili piparam izņem sēkliņas un arī sakapā. Nomizo un sagriež gabalos burkānus un kartupeļus.

Nelielā eļļas daudzumā uz nelielas uguns cep sīpolu, ķiploku, čili un ingveru, līdz sīpols paliek zeltaini brūns (kādas 5 minūtes). Tad pievieno kariju un maisot pakarsē apmēram minūti un, visbeidzot, pievieno burkānus un kartupeļus un laiku pa laikam apmaisot cep 5 minūtes.

Tad dārzeņus pievieno zirņiem katlā un uz nelielas uguns vāra, līdz viss ir mīksts. Sablenderē, pēc garšas pievieno sāli, piparus.

Pasniedzot pievieno jogurtu vai krējumu.
 

3.6.10 17:41 - [info]zintish

kā varētu pagatavot ne pārāk treknu kremu kūkai?
izsmeļošāk jautājums uzdots te 
 

18.5.10 13:31 - [info]zintish

es jau mēģināju gan pajautā, gan citur jautā
var būt kāds te zin
kur Rīgā var atrast MELNU pārtikas krāsu?
Gemosā nav un tuvākajā laikā nebūšot.

tnx in advance

9.5.10 23:34 - [info]nymph - vēja kūkas

labs vakars!
šodien cepu vēja kūkas ar tradicionālo biezpiena-putukrējuma pildījumu, un, kamēr ēdu rezultātu, iedomājos, ka tās kūku āriņas varētu sapildīt arīdzan ar kaut ko sāļu, bet uzreiz tā nevarēju izdomāt, ko tieši.
varbūt ir kādas idejas?

9.5.10 12:58 - [info]gary_crant - ko likt virsū biskvītam

labdien!
nāku pie jums pēc padoma.

gribu uztaisīt nelielu torti. kaut ko līdzīgu biskvītam jau uzmeistaroju (gaišs un diezgan cukurots, tikai viena neliela plātne ~1,5 cm biezumā), tagad domāju, ko tam likt virsū.
man virtuvē ir pāris banāni, biezpiens, saldais krējums. varbūt šīs sastāvdaļas varētu apvienot jēdzīgam iznākumam? kā?

ko vēl jūs rekomendētu biskvīta uztjūnēšanai?
Powered by Sviesta Ciba