ululate ([info]ululate) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-09-15 08:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lielisks gardums - ābolu pīrāgs
Uzreiz saku - šī recepte ir no sept Santas, bet atļaušos ielikt, ja nu visi to Santu nelasa vai arī nenotic, ka sanāk garšīgi :) 

Sanāk vnk ideāli garšīgs pīrāgs vai sacepums, vai sauciet, kā gribiet - lieliska kūka, kurā apvienotas garšīgākās ābolmaizes un drumstalmaizes daļas, uz mēles kūstoša ābolu-plūmju masa un drumstalas, kuras no parastas drumstalmaizes parasti tā vien gribas noēst atsevišķi. 

Ar sviestu ieziež cepamtrauku. Kārto mizotus ābolus, kas sagriezti palielos gabalos - blīvi, pa visu trauka apakšu. Pārkaisa ar brūno cukuru,  kanēli, maltu muskatriekstu, maltu ingveru (šito arī atradu rimčikā par lētu naudu), rozīnēm, es bēru arī sēkliņu maisījumu (un vienreiz uzšļakstīju arī saldo krējumu, bet bez tā var iztikt, neprasās). 

Pāri liek sagrieztas plūmes - man bija drausmīgi skābas kkādas, bet kūkā iederējās izcili, ar gatavām plūmēm droši vien būs vēl labāk. Tad sataisa drumstalas - drusku garšvielas (tas pats kanēlis, muskatrieksts utt.), milti, cukurs, sviests pa 200 gr (aukstu sviestu ierīvē miltu un cukura maisījumā, drupina, nevis mīca, lai sanāk drupačas, nevis mīklas bumba). Uzber kārtojumam pa virsu drupačas, liek cepeškrāsnī 225 grādos uz 40 min. Ēd ar aukstu saldējumu. 

Es ģībstu no šitā un cepu katru dienu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zintish
2010-10-10 16:47 (saite)
a kas ir zem tiem āboliem? mīkla kāda? :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ululate
2010-10-10 21:45 (saite)
tur jau tas joks, ka nav nekādas mīklas! viss sacepas tādā lieliskā gardumā un nekādu mīklu apakšā nevajag :) rokā paņemt, protams, nevar, bet no šķīvīša smuki var ēst, turās kopā tīri labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?