nova ([info]nova) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-09-20 11:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ķirbju kūka "Apburtais princis"
saku uzreiz, recepte nav manējā, bet gan ņemta no kāda slavena restorāna slavena pavāra padomiem

tātad kūka sastāv no pamatnes (smilšu mīklas) un virsējās - "slapjās" ķirbju kārtas
pateicoties citronam, ķirbju kārta pēc ķirbja negaršo:)

pamatnei: vajag 0,5 kg smilšu mīklas (es pērku veikalos gatavu), kuru starp divām cepampapīra loksnēm izrullē puscentimetru plānu un ieklāj ar maliņām uz augšu apaļajā formā (ar visu papīru apakšā), cep, kamēr gaiši brūna.
izņem no krāsns un karstai uzreiz lej virsū ķirbju pildījumu, cep, kamēr virspuse paliek tumši dzeltena vai gaiši brūna:)

virspusei: pamatīgu šķēli ķirbja sagriež kubiņos un nelielā ūdens daudzumā (ar cukuru saldumam) vāra mīkstu, notecina, ATDZESĒ un tad sastampā
ķirbim pievieno 2 olas, 70-100 g cukura, no pus-citrona izspiestu sulu, 100 ml saldā krējuma un krietnu šķipsnu kanēļa.

lai izvirtīgāk, smilšu mīklā pirms cepšanas var iemīcīt ķirbu sēkliņas, kā arī pārkaisīt gatavai kūkai pa virsu viegli apgrauzdētas ķirbu sēklas
un pavisam izvirtīgi, ja vēl karstai kūkai krustu-šķērsu pārtecina pāri nedaudz medus un uzrīvē svaigu ingveru:)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jojo
2010-09-20 13:14 (saite)
issklausās dievīgi. es jau saglabāju. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

NB!
[info]nova
2010-09-20 13:28 (saite)
piezīme - kūku pirms griešanas un ēšanas vēlams atdzesēt līdz istabas temperatūrai, lai tā virsējā kārta savelkas un kļūst stingra, citādi izjuks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2010-09-21 20:10 (saite)
Varu piebilst būtisku lietu - nekādā gadījumā nevajag mēģināt olas iekš ķirbja jaukt ar mikseri, jo ķirbja daļiņas smuki saķeras mikserī un izšķaida šķidrumu pa tuvāko apkārtni :)
Vārot ķirbim var pielikt arī krustnagliņas. Saldā krējuma vietā var lietot arī skābo, nedaudz mainās garšas nianses.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]nova
2010-09-22 13:44 (saite)
piekrītu. es ar mikseri nejaucu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sivns_sniegaa
2010-10-04 23:10 (saite)
jā, es arī pamēģināju, iznāca baigi garšīga. man pat liekas es uztaisīju no kabača nevis ķirbja, jo nevarēju atšķirt kurš ir kurš :) medu, ingveru un ķirbju sēklas noteikti vajag! nākamnedēļ taisīšu vēl, uzradies viens objekts, kas tiešām varētu būt ķirbis. ņam ņam.
izskatās šitā:

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?