nova ([info]nova) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-09-20 11:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ķirbju kūka "Apburtais princis"
saku uzreiz, recepte nav manējā, bet gan ņemta no kāda slavena restorāna slavena pavāra padomiem

tātad kūka sastāv no pamatnes (smilšu mīklas) un virsējās - "slapjās" ķirbju kārtas
pateicoties citronam, ķirbju kārta pēc ķirbja negaršo:)

pamatnei: vajag 0,5 kg smilšu mīklas (es pērku veikalos gatavu), kuru starp divām cepampapīra loksnēm izrullē puscentimetru plānu un ieklāj ar maliņām uz augšu apaļajā formā (ar visu papīru apakšā), cep, kamēr gaiši brūna.
izņem no krāsns un karstai uzreiz lej virsū ķirbju pildījumu, cep, kamēr virspuse paliek tumši dzeltena vai gaiši brūna:)

virspusei: pamatīgu šķēli ķirbja sagriež kubiņos un nelielā ūdens daudzumā (ar cukuru saldumam) vāra mīkstu, notecina, ATDZESĒ un tad sastampā
ķirbim pievieno 2 olas, 70-100 g cukura, no pus-citrona izspiestu sulu, 100 ml saldā krējuma un krietnu šķipsnu kanēļa.

lai izvirtīgāk, smilšu mīklā pirms cepšanas var iemīcīt ķirbu sēkliņas, kā arī pārkaisīt gatavai kūkai pa virsu viegli apgrauzdētas ķirbu sēklas
un pavisam izvirtīgi, ja vēl karstai kūkai krustu-šķērsu pārtecina pāri nedaudz medus un uzrīvē svaigu ingveru:)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

NB!
[info]nova
2010-09-20 13:28 (saite)
piezīme - kūku pirms griešanas un ēšanas vēlams atdzesēt līdz istabas temperatūrai, lai tā virsējā kārta savelkas un kļūst stingra, citādi izjuks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?