tipa75 ([info]tipa75) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-08-23 16:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tomātu sula no tomātu pastas - kādas proporcijas?
Labdien. Savu pamatsāpi esmu jau ierakstījusi virsrakstā. Padalieties, lūdzu, pieredzē, kādas ir proporcijas? Uz visām sulām veikalā izlasīju, ka tās ir gatavotas no tomātu pastas, tad nu nolēmu nemaksāt par ūdeni un pirkt pliku pastu. Jautājums nr.2 - daudz daudz daudz burkānu. Kādi varētu būt veidi, kā iekonservēt ziemai? Seksu, tpu, saldētavu nepiedāvāt. Tajā ir rezervēta vieta citiem labumiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]inese_tk
2010-08-23 17:28 (saite)
par sulu tak vienkārši - lej lēnām klāt ūdeni, maisi un čeko pēc garšas un konsistences, kā pašam/ai tīk.

par burkāniem nez, vienīgais, kas nāk prātā izņemot saldētavu vai smilšu spaini pagrabā ir ievārīt viņus visādos dārzeņu salātos. lečo, piemēram. vai kaukas šāds

(Atbildēt uz šo)


[info]tvarj
2010-08-23 17:30 (saite)
man ir burkanu chatnija recepte. vakara kad bushu pie kompja - iemetishu ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starsailor
2010-08-23 18:35 (saite)
recepti, ja vari, pēc tam iepostē kaut kur pie manis arī, lūdzu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2010-08-23 19:38 (saite)
nav gan ziemai, bet uzreiz - Vaacijaa vaara burkaanu zupu, kur ir daudz, daudz burkaanu un gandriiz nekas cits. ja interesee, tad varu sagugleet un paartulkot recepti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tipa75
2010-08-23 20:07 (saite)
Jā, lūdzu, būtu ļoti jauki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Burkaanu zupa
[info]ld
2010-08-23 21:04 (saite)
Galvenaa sastaavdalja - burkaani (parasti 1kg).

klaat -
kartupelji, galja ar taukuminju, siipoli, garshvielas, peetersiilji, vistas buljons.

burkaanu un kartupelju attieciibas orgjinaalaa 2:1, bet var arii 1:1.
galja aptuveni tikpat daudz cik kartupelji.
ka jau vienmeer - visu sagriezh, samet katlaa un vaara 20 minuutes. kaa parasti, ja galja svaiga, tad novaara ieprieksh, ja savukaart kuupinaatas ribinjas (ar taam burkaanu zupa garsho visvislabaak) pagadiijushaas, tad met buljonaa kopaa ar daarzenjiem.

variaacijas var taisiit (katru atsevishkji) ar kokospienu vai apelsiiniem vai ingveru (man garsho taa vislabaak un var kopaa ar paaris karoteem apelsiinu sulas kombineet), kaa arii ar tomaatiem un /vai to sulu.

parasti atstaaj kaa ir. ja nav galjas tad var arii sapljurinaat, lai sanaak biezzupa.

izskataas aptuveni shaadi:





(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Burkaanu zupa
[info]ld
2010-08-23 21:26 (saite)
ar zaljajaam pupu paakstiim:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

tikko atradu veel vienu - shaadi gan pati neesmu meegjinaajusi
[info]ld
2010-08-23 21:18 (saite)
Sastaavdaljas 4 porcijaam:

500 g burkaanu, 375 g kartupelju, 1 siipols, 2 eedk sviesta, ¾ l buljona, 100 g saldaa kreejuma , saals, pipari, 50 g valrieksti, ½ saishkjitis loku, 0,1 l sausa dzirkstoshaa viina (citiem vaardiem sakot - shampanietis).


Pagatavoshana:

Burkaanus, siipolus un kartupeljus notiira un sagriezh kubinjos. Visu apcept izkauseetaa sviestaa. Pielej klaat buljonu un 20 minuutes vaara. pieliek klaat saldo kreejumu. Sablenderee zupu un pievieno saali un piparus. valriekstus rupji sakapaa, sakriezh locinjus. lej zupu shkjiivjos, dekoree ar riekstiem un locinjiem un paarlej ar shampanieti.

:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tante
2010-08-23 19:53 (saite)
savlaik ieliku iekš receptes.lv burkānu čatnija un burkānu ievārījuma receptes, kuras ir manis pašas aprob'`etas.:)
vai nu meklē tur, vai gaidi kad es rītvakar atgriezīšos pie sava kompja un atgādini, lai es tev tās kaut kur iemetu..:)

(Atbildēt uz šo)

soliitais burkaanu chatnijs
[info]tvarj
2010-08-23 23:41 (saite)
1 kg. burkaani
2 siipoli
2 apelsiini
200 ml uudens
1 teejk. malts koriandrs (ja garsho var likt vairaak)
1 eed. k. saals
1. teejk. pipari melnie
2 teejk. karijs (droshi var likt vairaak)
kjiploki - peec garshas un patikas
1 glaaze roziinju (manupraat galiigi tur nav nepiecieshama, bet es necieshu roziines :))
2 gl baltviina etikja (uz shito daudzumu man liekas bik pa daudz, mees pielikaam tikai 1)
1/2 kg cukurs (ja ir saldi burkaani un apelsiini noteikti tik daudz nevajag)
ingvers

burkaanus sariivee, siipolus sakapaa, apelsiinus nomizo, lai nav baltumi klaat (pirms tam ljoti plaani nomizo mizu, sakapaa un liek klaat) un liek visu katlaa kopaa ar uudeni. tad gaazh klaat visas garshvielas (obligaata procesa sastaavdalja ir visu laiku kjeskaaties pa katlu un garshot :D). tad kad viss forshi savaariijies un burkaani taadi pajukushi lej klaat etikji un liek cukuru. kopaa mees laikam notureejaam uz pliits kaadas 2 h.

taisiits tika pagaajshgad, sorry bilzhu nava, bet bija ljoti ljoti gards :))))

(Atbildēt uz šo)


[info]goddes
2010-08-27 12:50 (saite)
Esmu pats gatavojis tomātu sulu no pastas, bet glāze izmaksā kā litra paka, tā kā arguments nemaksāt par ūdeni ir apšaubāms:)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?