gardumi

Jaunākais
 

6.5.10 13:01 - [info]zintish - biskvīts

var kāds lūdzu padalīties ar visparastāko, visvienkāršāko viegla biskvīta recepti?
:)

6.5.10 10:25 - [info]udensroze

rabarberi sāk pārpildīt virtuvi. kādas ir jūsu mīļākās receptes rabarberiem?

7.4.10 13:15 - [info]inese_tk - Marmite yeast extract

čau
manā īpašumā neplānoti un negaidīti ir nonākusi burciņa ar Marmite rauga ekstraktu un es īsti nezinu ko ar viņu iesākt.
izskatās tā:


ātrumā paguglējot atradu, ka viņu iesaka vnk smērēt uz maizītes. ieēst tāda veidā varu, bet neesmu arī milzīgā sajūsmā.
it kā viņu varot mērcēm izmantot vai kam tādam. varbūt kāds ir mēģinājis un var padalīties pieredzē?
p.s. esmu veģetāriete, bet, ja kādam ir kāds ieteikums sakarā ar šito zieķi un gaļu - rakstiet, jo es tak to, iespējams, varēšu izmantot gatavojot soju.

7.4.10 12:03 - [info]veed_logs

Sveika pusdzīvā kopiena! Ir jautājumiņš.

Vārdusakot, kā panākt to, lai kēksam masā ieliktie augļi rieksti, rozīnes u.t.t. nenoslīd uz apakšu, bet paliek visā masā vienmērīgi? It kā esot jāapviļā miltos. Tas palīdz? Reiz mēģināju, bet kaut kā nesanāca, tāpat noslīdēja.

Pie reizes - ko vēl var pielikt kēksam tradicionālo rozīņu un aprikožu vietā?

23.3.10 08:59 - [info]lavendera - Daudz ābolu

Kā interesantāk izcept ābolus cepeškrāsnī? Vienkārši izurbt serdi un iebērt cukuru kļūst garlaicīgi, bet taisīt plātsmaizes - ļauni pret manu slaido vidukli :)

13.3.10 19:19 - [info]udensroze

kur iegādāties marcipāna masu?

13.3.10 15:44 - [info]vacatio

350 grami eļļas cik lielā tilpumā ietilpst?
Nav šobrīd svaru normālu.
 

28.2.10 18:32 - [info]reportiere

Padalieties, lúdzu, ar receptém (vélams) vienkársi pagatavojumiem gardumiem, kas garantéti palídz loti slikta garastávokla uzlabosaná. Pateicos jau ieprieks!
 

4.2.10 21:49 - [info]kach

gribētos jautāt - kā var uztaisīt mājās apstākļos saucamās 'austiņas'?

4.2.10 21:07 - [info]mirdza - mandeļu plātsmaize

Ūberviegla & trakoti garšīga.

Pamatam:
200 g saldā krējuma
200 g cukura
1 tk vanilīncukura
4 olas
400 g miltu
1 tk cepamā pulvera
biš sāls

Virsai:
125 g sviesta
200 g mandeļu skaidiņu
200 g cukura
1 tk vanilīncukura
6 ēk piema

Lielā traukā ielej saldo krējumu, pieber cukuru, vanilīncukuru un piesit olas. Visu labi sakuļ [ar mikseri].
Pievieno miltus, cepamo pulveri, sāli un vēlreiz visu labi sakuļ.
Mīklu lej uz cepamplātes un cep cepeškrāsnī 200'C apm 15 minūtes. [Normālā izmēra plāte, kas pa visu plīti, izrādījās par lielu, taču rimčika piedāvātās 24x30 cm likās par mazu esam; cepu "normālajā", pirms tam tur ieklājot cepampapīru. Garnējums cepšanas laikā nedaudz notecēja, taču bija ok tāpat.]

Kamēr kūkas pamats cepas, katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, vanilīncukuru, mandeļu skaidiņas un pienu.
Visu kārtīgi samaisa.
Klāj uz pamatnes un cep vēlreiz 15 min. Gatavs.

(laikam no Ievas receptēm)
 

3.2.10 09:51 - [info]food_blog - Kroketes (pamatrecepte ar miljons variácijám)

Kápéc kroketes ir labas? Jo tás ir garshígas, viegli glabájamas, érti édamas arí nesézot pie galda. Tás var pagatavot miljons garshás un tás patík bérniem, turklát shís konkrétás kroketes bús pilnígi dabiskas un tajás iekshaa buus tieshi tas, ko tu uzskatísi par éshanai derígu

Recepte )

28.1.10 17:57 - [info]casiopea - (gandriiz) Saulé kalteeti tomaati

Kaltéti tomáti )

26.1.10 11:00 - [info]casiopea - Muss jeb putas

(Sokolades, ogu, citronu....utml recepte) )

26.1.10 11:08 - [info]udensroze

kadas ir garshas/citas atskiribas starp zalajaam un sarkanajaam leecaam? visas mani intereseejoshas receptees figuree sarkanaas. ja liksu zaljaas, kaut ko buutiski sacakareeshu? paldies
 

25.1.10 11:30 - [info]liljabrik

kā uzcept maizi elektriskajā plītī? vai ir kāda recepte, kur nav jāraudzē 2 stundas?

1.12.09 20:35 - [info]mobsene - Paštaisītie zefīri

Beidzot atradu zefīru recepti.
Nu super saldummīļu gardums.

( re ku bilde kas man sanāca )   

Vajadzēs:
  • 2 glāzes cukura
  • pusglāze pūdercukura
  • pusglāze kartupeļu cietes
  • pusglāze ūdens vai garšai kāda skābena sula
  • 3 ēdamkarotes želantīna
  • 2 olu baltumi
Uzliek briedināties želantīnu. (pusglāze auksta ūdens uz 3 ēdamkarotēm želantīna)
Paņem kādu palielāku četrstūrainu trauku...derēs cepešpannas vai parastās plasmasas kārbas tādas palielākas - izklāj ar cepamo papīru. (tā lai cepampapīrs ir pa visu trauku ne tikai apakšā)
Pūdercukuru ar kartupeļu cieti sajauc kopā un plānā kārtiņā izbirdina un cepešpannas. Pārējo atstāj vēlakam laikam.
Sajauc sulu vai ūdeni ar cukuru un liek uz katliņa vārīties. Ik pa laikam apmaisot uz mazas uguns kādas minūtes 10.(es piem liku cido vīnogu sulu..)
Kad sīrups gatavs noceļ to no uguns un iemaisa tajā uzbriedināto želantīnu līdz tas izšķīst (galvenais aktīvi maisīt)
Ātri saputo olas baltumus līdz stingrām putām un tievā strūkliņā lej klāt sīrupu nepārstājot putot. Tā tas viss jāputo kādas minūtes 15-20 līdz masa kļūst gaiša un bieza bieza.
Biezo masu ielej cepešpannā un izlīdzina. Liek ledusskapī  uz 4h.
Vēlāk griež gabaliņos un apviļā pūdercukura maisījumā.
Nazim jābūt sausam. Labi būtu viņu sakarsēt..vai kā es darīju vienk. ierīvēju ar pāri palikušo pūdercukura maisījumu - tā labāk griežas.

Var eksperimentēt..piemēram likt klāt šokolādi...dažādus žāvētos augļus..riekstus. Var arī likt klāt visādas esences..kanēli. Ja gribās skābenāku var pielikt klāt arī mazliet citronskābi. (Es pieliku citronu sulu...bet tad zefīri tā dīvaini atsita citronu garšu)

Lai labi ņammājās.

 

29.11.09 18:41 - [info]liljabrik - rudzu mīklas izstrādājumi

Čau. Tātad ir doma banketam uzcept rudzu mīklas groziņus (tāda mīkla kā sklandraušu pamatnei apm.) un pēc tam tajos sapildīt siera salātus un siļķu salātus. tagad sāku šaubīties, vai tie rudzu mīklas groziņi (ar 0% taukvielu - kā jau tas piem sklandraušos ir) nesanāks tādi pārlieku cieti, ka zobus var izlauzt. skalndraušos viņi samirkst jau cepot un pēc tam tās 12 stundas ledusskapī tak. vai kādam ir pieredze?

28.11.09 11:40 - [info]mirdza - latte

No rīta šausmīgi sakārojās šito vieglo kafiju ar daudz putām pa virsu, taču.. vai nu mans putojamais jocīgs (iepriekšējā reizē gan iznāca), vai arī piens ne tāds, bet no putām ne smakas.. Iznāca, nu, jā, tā pati latte, tikai bez putām, kas gan ir lielākā daļa no šī dzēriena prieka. :)

Kā jūs latti taisāt mājās?

23.11.09 22:53 - [info]pikaczu - Zibenssalāti

Droši vien esmu vēlreiz atklājusi riteni, bet šovakar man negaidīti sanāca šādi garšīgi salāti:
uz šķīvja liek lielu sauju rukolas, šķēlītēs sagrieztu tomātu, sadrupinātu dan blue sieru, pārlietu ar mazliet olīveļļas un balzāmetiķa, pārkaisa ar sāli un ēd. Pagatavošanas laiku pat nepaspēju uzņemt.

23.11.09 16:03 - [info]la_cumparsita - saldā desa

Ar ko, taisot saldo desu, vislabāk būtu aizvietot marmelādi?
Powered by Sviesta Ciba