Mainies uz augšu. ([info]susure) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-12-19 15:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es ļoti ļoti priecātos, ja kāds padalītos ar recepti štovētiem kāpostiem un garšīgiem veidiem kā pagatavot veselu vistu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]komeeta_naak
2010-12-19 17:37 (saite)
štovētos kāpostus tomēr garšīgāk un ātrāk gatavus nopirkt, nu tos dimdiņkāpostus. zinu, ka prasīji recepti, bet tas tiešām aiztaupa laiku un resursus. pati kaut kad mēģināju štovētos kāpostus uztaisīt, nu nesanāca tik labi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]susure
2010-12-19 17:41 (saite)
neesmu lv. Vienīgais pie kā varēju tikt ir skābēti kāposti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]burunduks
2010-12-20 02:36 (saite)
Tā, tā... Ja pareizi noprotu, uk? Kur Tu dabūji tos kāpostus?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]susure
2010-12-20 02:41 (saite)
poļu veikalā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lapsa123
2010-12-19 19:08 (saite)
kāpostus pērku bunduļos "Spicie" laikam ar dzērvenēm, vislētākie RIMI.
ielieku katlā un sautēju, ik pa brīdim pielejot mazliet ūdens un mazliet eļļas.
kad jau nāk mīksti, pieleju nedaudz sojas mērci, smuki iekrāsojas.
paralēli sacepu garšīgu žāvēto gaļu uz pannas, kad viss gatavs gaļu kāpostos iekšā ar visu iztecējošo taukumu. Gaļu pērk tādu cauraugušu, lai ir tauciņi.
Garša atkarīga no kāpostiem un gaļas, jo gardāka gaļa, jo ņammīgāki štovētie kāposti.

Nez, kuri no gatavajiem nopērkamajiem varētu būt gardāki par mājās štovētajiem?!!

vistai saliek iekšā piparmētru un cep - sanāk laba.(bet pašreiz svaigas piparmētras nav)
šodien cepu vistu, pirms tam iemarinēju Adžikā+sojā - mmmmm.... Adžika no pūres ražojuma "Gruzijas"(visu bez sāls, sāli ber ēdot ja vajag)

(Atbildēt uz šo)


[info]bestia
2010-12-19 19:18 (saite)
mūsmājās iecienīts veselas vistas pagatavošanas veids - aptuveni paciņu majonēzes (vai vairāk atkarībā no vistas lieluma; ieteicams pildīt tā līdz malām, jo mērcīte iekšā sanāk ļoti laba un gandrīz vienmēr ir par īsu) sajauc ar svaigām sakapātām dillēm un pilda vistai vēderā iekšā, dibenu aizšuj ciet, lai pildījums nelīst ārā. no ārpuses var iesmērēt ar eļļas-garšvielu-ķiploku-citrona sulas maisījumu.

(Atbildēt uz šo)


[info]pet
2010-12-19 20:02 (saite)
Ui, kā lai apraksta kā veselu vistu atkaulot? Google moš palīdzēs bildītes atrast, bet doma tāda, ka izgriež vistai visus kaulus atstājot tik stilbiņu/spārniņu kaulus; minibļodiņā pāris ēdamkarotēs eļļas iemaisa sāli, piparus un papriku, un ar to saziež vistu no ārpuses un iekšas, iekšā, kur bija ribas, tur sapilda burkānus (ja izmērs ļauj, veselus vai lielos gabalos) un kartupeļus, aizšuj ar pāris dūrieniem vistu ciet, lai tas viss paliek tās vēderā un tad tik šauj cepeškrāsnī...

(Atbildēt uz šo)


[info]vacatio
2010-12-19 20:25 (saite)
Kāpostus - man sametās baisi lasot, ka kāds lej klāt gan eļļu, gan vēl samet treknu gaļu.
Nekādus taukus nelieku vispār. Kāpostus katliņā, klāt kūpinātas gaļas gabaliņus /es parasti šim pasākuma speciāli iekrāju kūpinātas cūkas ādiņas/, kuras, kad gatavs, izlasa laukā, bet var protams lēnā garā nokošļāt. Kad kāposti jau iebrūnējuši/dzeltenīgi pieber cukuru pēc garšas, lai nav baigi skābi. Es uz kilogramu kādu ēdamkaroti, bet jāskata pēc kāpostu skābuma.
Šķovējas ilgi - kilograms 2-3 stundas.
Ā-ķimenes var piebērt, ja garšo.

Vistai labi piestāv - muskats rīvēts - maigu garšu dot. Vai arī medus ar citronu un sinepēm. Pipari, sāls.

(Atbildēt uz šo)


[info]mako
2010-12-19 21:47 (saite)
Par kāpostiem - ņemu žāvētu gaļu - cūkas vaigu, var žāvētas ribiņas un lieku katlā, tad skābus kāpostus, ķimenes, drusku burkānu ripiņu, apleju ar ūdeni un uz mazas uguns ilgi ilgi sautēju. Vajag pacensties nepiededzināt, bet lai uz beigām ūdens tomēr nebūtu daudz palicis.
Krāsai var zupas karotē uz liesmas cukuru līdz karamelei sadedzināt, un tad iemaisīt kāpostos.
Un ja uz nakti noliek salā (uz balkona, piemēram), tad orā dienā atkausējot un uzsildot ir vēl garšīgāki.
A vistu ieberž ar garšvielām - kariju, pipariem, sāli - sasien spārnus kājas kā BDSM, iebāž cepamajā maisā un cep , līdz brūna.
p.s. sveicieni no Putneļa.

(Atbildēt uz šo)


[info]lapsamaza
2010-12-19 21:55 (saite)
Ja gribas pildītu vistu- man personīgi gaužām labi garšo, ja to apkaisa ar kādu vistas garšvielu vai sāli un pipariem- sapilda ar žāvētām melnajām plūmēm, burkāniem, ābolu, ķiploku, valriekstiem- šauj cepeškrāsnī un ik pa laiciņam nedaudz uzlej sarkanvīnu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?