Kāpostus - man sametās baisi lasot, ka kāds lej klāt gan eļļu, gan vēl samet treknu gaļu.
Nekādus taukus nelieku vispār. Kāpostus katliņā, klāt kūpinātas gaļas gabaliņus /es parasti šim pasākuma speciāli iekrāju kūpinātas cūkas ādiņas/, kuras, kad gatavs, izlasa laukā, bet var protams lēnā garā nokošļāt. Kad kāposti jau iebrūnējuši/dzeltenīgi pieber cukuru pēc garšas, lai nav baigi skābi. Es uz kilogramu kādu ēdamkaroti, bet jāskata pēc kāpostu skābuma.
Šķovējas ilgi - kilograms 2-3 stundas.
Ā-ķimenes var piebērt, ja garšo.
Vistai labi piestāv - muskats rīvēts - maigu garšu dot. Vai arī medus ar citronu un sinepēm. Pipari, sāls.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: