judging the mice ([info]rasbainieks) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-11-30 23:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
cepu brīnumgardu ogumaizi jau otro vakaru pēc kārtas, varbūt vēl kādam uznāk iedvesma.
te recepte, no kuras adaptēju savu variantu:
http://poppytalk.blogspot.com/2010/11/loafing-around-cranberry-citrus-walnut.html
un tā pati jau ir adaptācija no citas receptes :)

kā es cepu un ko darīju citādi, nekā minētajā receptē:

par mēru "glāze" es pieņemu klasisku viskija glāzi, pēc internetu mērtabulām sanāk diezgan precīzi.
vispirms sagriež dzērvenes pilnu glāzi, tad rupji sakapā riekstus pusglāzi. valriekstu veikalā nebija, cepu ar pekanriekstiem. man tā "rupjā sakapāšana" izpaužas kā sagriešana ar nazi palielos gabalos. pekanrieksti mīksti, labi griežas.
tad izspiež sulu no 2 laimiem un pusgreipfrūta, pielej mazliet karsta ūdens. pēc receptes šiem trim šķidrumiem kopā jābūt 3/4 glāzes, man sanāca drusku vairāk par pilnu glāzi, bet tas ir ok. receptē šajā brīdī pieliek arī sarīvētu laima miziņu, bet es ar šito slinkoju un trūkumu nejūtu.
sulu maisījumā iekuļ pusglāzi cukura un pēc tam vienu olu. tam visam pieber 2 glāzes miltu (receptē ir divu zoršu milti, es liku abas glāzes parastos kviešu miltus, kādi nu mājās bija) + 1 1/2 tējkaroti cepamā pulvera + 1/2 tējkaroti sodas + 1/2 tējkaroti sāls.
to visu samaisot, sanāk bieza mīkla. tajā vēl iemaisa ogas un riekstus, un to visu māna iekšā ieziestā cepamformā - ideāli der tajā maizes/kēksu/lazanjas formā, kādu rimi lojalitātes programmas cepeškrāsns laidienā varēja dabūt par velti. cepšanas laikā ogumaize paceļas gandrīz divtik, tāpēc nav jāsatraucas, ka cepamformā izskatās baigi maz :)
receptē norādīto cepšanas temperatūru un laiku ne sevišķi ievēroju, jo man ir gāzes cepeškrāsns bez termometra - vienkārši uzkarsēju krāsni un cepu kādas 30 minūtes ar astīti, kamēr pie testa spičkas nekas nelīp.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?