Pats par sevi ([info]wowow) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-09-28 20:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tunča pasta
Es šajā komūnā rakstu reti un tikai par "slinkajiem" ēdieniem (tādiem, kurus bez īpašām pūlēm var pagatavot īpaši neietrenēts vīrietis pusstundas laikā). Tā nu vēl viens šīs kategorijas pārstāvis pēc 3 pagatavošanas reizēm tika atzīts par labu esam. Zemāk aprakstītā recepte der 2 lieliem un 2 maziem ēdājiem.

Uzliekam vārīties ūdeni makaroniem. Tikmēr...

Vienu (ja ēdīs arī bērni) vai 2 čili piparus atsēklojam un sagriežam mazos gabaliņos.
Sasmalcinām vienu sarkano sīpolu.
Buntītei bazilika noplēšam lapas (liekam krūzītē ar aukstu ūdeni tā tās nesažūs un nezaudēs aromātu), stiebriņus sasmalcinām.
Sarīvējam kādu kaudzīti (50- 70g) parmasan siera.

Tikmēr ūdens uzvārījies, pieliekam sāli un beram iekšā makaronus (var likt jebkādus, man vislabāk patīk ar rigatoni vai fusili). Kamēr makaroni vārās...

Uzkarsētā pannā bišķi olīveļļas, beram klāt čili, sīpolu un smalcinātos bazilika stiebriņus, beram pāri tējkaroti kanēļa un maisam un cepam (7-8 min), tad liekam klāt tunci olīveļļā (2 bundžiņas pa 150g), pirms tam nolejot eļļu un vienu bundžiņu (400g) tomātu (gabaliņos) savā sulā. Uzkarsējam un samaisam labi.

Nokāšam makaronus (pirms tam iesmeļam krūzīti karstā makaronūdens) un beram iekšā pannā. Ja pārāk sauss, pielejam klāt makaronūdeni. Uzrīvējam pa virsu puscitrona miziņu un piespiežam tā (puscitrona) sulu, pieberam klāt sarīvēto parmasan un bazilika lapiņas (nosusinam pirms tam papīra dvielī), bagātinām ar svaigi maltiem pipariem, visu labi apmaisam.

Liekam uz šķīvjiem un ēdam. Kāds baltvīns jo ļoti iederēsies.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ld
2010-09-29 10:57 (saite)
interesanti - tunci ar tomaatiem nebiju meegjinaajusi. parasti ar kaperniem un kreejuma meerci taisu.

(Atbildēt uz šo)


[info]casiopea
2010-09-30 13:36 (saite)
já shis ir labs, més ar tá taisam

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?