Comments: |
| From: | lauwa |
Date: | 23. Februāris 2015 - 16:48 |
---|
| | | (Link) |
|
Kāpēc diēta?
| From: | sirdna |
Date: | 23. Februāris 2015 - 17:14 |
---|
| | | (Link) |
|
lieki 200 grami!
From: | (Anonymous) |
Date: | 23. Februāris 2015 - 16:49 |
---|
| | | (Link) |
|
sojas piens pakaas/pulveros kokosriekstu piens/kreems - baigi trekns rīsu piens
veseliiba vai modes lieta? bezgluteens
sojas piens stipri dzirdēts, paldies!
sausais piens vai zīdaiņu maisījums nav opcija?
sausais piens jau ir un paliek piena produkts, bet paldies vienalga :) apstīšos zīdaiņu pienu!
zīdaiņiem ir visādi bezlaktozes varianti
| From: | smille |
Date: | 23. Februāris 2015 - 18:01 |
---|
| | | (Link) |
|
Tā pati soja, tik, manuprāt, nejēgā negaršīgi
pieņemu, ka kā kurš, tas ko es parasti piebeidzu Asīnes zīdainībā bija garšīgs...
Esmu dzērusi kafiju ar kokosriekstu pienu, bija īpatnēji, bet ne negaršīgi:)
Sojas produkti lielos daudzumos ir visai neviennozīmīgi attiecībā uz veselību. Piena vietā - mandeļu piens, var nopirkt lielākajos lielveikalos un arī visādos ekoveikalos. Auzu pārslu vietā - griķu pārslas?
man nevajag lielus daudzumus, tikai vienu centimetru kafijas krūzē :) un griķu pārlas man negaršo. auzu pārslas patiesībā ir bezglutēna, bet tām ir piemaisījumi.
| From: | smille |
Date: | 23. Februāris 2015 - 18:03 |
---|
| | | (Link) |
|
piemaisījumiem nav tik liela nozīme, ja vien diagnozē netēmē uz celiakiju
From: | ninona |
Date: | 23. Februāris 2015 - 17:14 |
---|
| | | (Link) |
|
Kafija (ok, man bija cigoriņi) ar cita veida pienu nav TAS un viss. Rīsu piens galīgi garām, kokoss pārāk sit cauri. Puslīdz ok - mandeļriekstu piens, vēl arī indijasriekstu piens.
Auzas var, protams, pirkt speciālās, bet, ja nav ikurāt jāizvairās no glutēna puteklīšiem kā celiakijas gadījumā, bet tikai "idejas" vārdā, tad parastas auzas arī būtu ok. Speciālās vienkārši tomēr dārgas...
Un atceries par bezglutēna diētas mīnusu - par B grupas vitamīnu uzņemšanu spēciāli jāpiedomā. Vispār, tā kā esmu tajā bezglutēna diētā iekšā, saku - tā nav nekas baigi labs pati par sevi. Labais tajā galvenokārt (Latvijas apstākļos) ir no tā, ka sanāk ēst tīru pārtiku nevis gatavo un pusgatavo. Ja būtu lieāka maksātspēja un BG produktu klāsts, varētu bojāt sev veselību ar BG gatavajiem un pusgatavajiem prduktiem, kas Rietumos ir ļoti populāri.
man te ir vesela pārtikas programma, B vitamīnus gan jau sadabūšu. ir mazpārbaudītas teorijas, ka tādi kā es patiesībā ir alerģiski uz pienu un glutēnu, tikai paši to nav pamanījuši. katrā ziņā produktu izslēgšana mēdz dot labus rezultātus :)
man ir plāns sēdēt uz diētas 3 nedēļas, un skatīties.
From: | ninona |
Date: | 23. Februāris 2015 - 20:05 |
---|
| | | (Link) |
|
Nu, ir jau atkarīgs vai alerģija vai nepanesība, otrajā variantā varētu dikti uz puteklīšiem neiespringt. Man pašai pietiek, ja gluži neriju "dzīvu" glutēnu. Dažu nedēļu griezumā par vitamīniem varētu nedomāt, bet, ja diēta ieilgst, tad gan.
cik daudz īsti to puteklīšu ir? vai ir kāds celiakietis, kas saka - pamēģināju herkulesu, uzreiz slikti palika?
From: | ninona |
Date: | 24. Februāris 2015 - 07:18 |
---|
| | | (Link) |
|
Celiakietim, redz, 20/1000000 ir jau bīstami, herkulesā noteikti ir stipri vairāk. Bet ne-celiakietim tas būtu niecīgs daudzums (ja vien nav traks gadījums ar anafilaktisku reakciju). Teiksim no kilo griķu var nepaveikties (ne)izlasīt 30plus glutēngraudus :D Var sūtīt paraugu uz ārzemēm un taisīt dārgas analīzes.
nu tad iesākumā man pietiks ar mazglutēnu :) paldies :)
Es i slinks. Es kafijai/kakao beru klāt sojas piena pulveri. (Un arī tāpēc, ka paku sojas/graudu/riekstu pienu nespēju visu izdzert tā pat.)
arī variants, paldies :) tas būtu - taisīt no tā pulvera mazus daudzumus. kur tu pērc tādu pulveri?
Tas pulvers ir taisāms tā, ka šķīdina karstā ūdenī. Un tad jau var pa taisno šķīdināt karstā kafijā. ;) Stokmanā toč ir, man šķiet Rimi kauč kādos ar redzēju. Nelielai un neregulārai lietošanai ideāls. Un man patīk tas, ka biezumu var uztaisīt kā grib - grib biezāku, liec vairāk pulvera, ja plānāku, tad mazāk. Ilgi turas un termiņa praktiski nav. Mazlietotājiem ideāli.
paldies, ļoti, ļoti labi :)
| From: | str |
Date: | 23. Februāris 2015 - 17:52 |
---|
| | | (Link) |
|
Auzu pārslas ir bez piena garšīgākas, pilngraudu. Kafija ar garšīgāka bez piena un bez kafijas.
auzu pārslas lietoju ar pliku ūdeni, pilngraudu, jo man tā garšo. par to, kā kuram garšo kafija, var domas dalīties :) tagad vakarā es saku, ka mierīgi varu iztikt, bet no rīta raksturs vājš!
| From: | jojo |
Date: | 23. Februāris 2015 - 17:54 |
---|
| | | (Link) |
|
man šitajos brīžos ir sāpe par sieru un pienu bez tējas un vēl reizēm jogurtu.
bet diēta reāli iedarīga (produktu ierobežošana tas ir)
| From: | jojo |
Date: | 23. Februāris 2015 - 17:55 |
---|
| | | (Link) |
|
ja ēd pupas visādas, pamēģini soju, ir o.k., kokosriekstu manai gaumei par saldu, tējā neder.
| From: | smille |
Date: | 23. Februāris 2015 - 18:07 |
---|
| | | (Link) |
|
Nopērc vairākus tos, kas jēdzīgi pieejami. Man Rimi nopērkamais mandeļu piens šķita tīri ok garšas ziņā, bet nepatika visas piedevas, tad jau drīzāk pats var taisīt (esmu lasījusi ārzemju blogos, ka pie kafijas kā reizi esot garšīgi). Tajā pašā Rimi (lielajos gan) var nopirkt arī Bio Rīsu pienu, tas gan visai salds, bet pie putrām un kakao šķita gana ok. Sojas pienu gan neesmu mēģinājusi.
Pēdējā laikā gan slinkuma dēļ arī auzu putru taisu tikai aplejot ar ūdeni. Ja pieliek sakapātas mandeles (aplej ar pārslām) un vēl iegriež kādu ābolu (kad gatavs), tad pavisam garšīgi. Vai arī ābolu ar valriekstiem.
| From: | smille |
Date: | 23. Februāris 2015 - 18:07 |
---|
| | | (Link) |
|
Pirmajā teikumā biju domājusi - nopērc vairākus un atrodi, kurš garšo jums vislabāk : )
bet cik ilgi var glabāties tāds paštaisītais mandeļu piens? man vajag gluži nedaudz, un tad es neizkasīšos regulārai sīkai taisīšanai?
From: | ninona |
Date: | 23. Februāris 2015 - 20:02 |
---|
| | | (Link) |
|
Pēc personīgās pieredzes ar paštaisītu mandeļpienu - max 3 dienas, BET tad maksimāli jāparūpējas par tīrību - blanšētas vēl apstrādāt ar verdošu ūdeni, taisīt ar novārītu ūdeni un glabāt sterilizētā, cieši noslēdzamā traukā. Bet tā reāli - 1-2 dienas. Ja lieto maz, tad tā ņemšanās (mērcēšana, mizu noņemšana, malšana, kāšana marlē [sterilā]) nav rezultāta vērta, ja nu vienīgi uztaisa dikti daudz un saldē pa porcijām.
visneitráláká garša pie kafijas ir sojas pienam
pārējie tomēr garšo mazliet jocīgi
| From: | hessin |
Date: | 24. Februāris 2015 - 00:11 |
---|
| | | (Link) |
|
nesen LR1 bija raidījums par bezglutēna diētu -- īsumā, tur raidījuma viesi neiesaka bezglutēna diētu, ja reāli nav diagnosticēta glutēna nepanesamība. Pamatojums -- automātiski tiek izslēgti graudaugi, kas ir svarīga uztura sastāvdaļa. Raidījums te -- http://lr1.lsm.lv/lv/raksts/ka-labak-dziivot/bezglutena-dieta-nav-domata-visiem.a48618/es mušļiem lieku rīsu pienu, bet, ne tāpēc, ka izvairos no piena produktiem. Kādreiz lietoju auzu pienu, bet tos nepārdod kurā katrā veikalā, baigais čakars doties uz kādu veikalu, kas nav ikdienā pa ceļam. Tad nu, ja kāds ciemiņš atbrauc un no rīta meklē pienu kafijai, kamēr es vēl guļu, tad roka pastiepjas pēc tā rīsu piena, jo paka tāda pati kā pienam. Tikai pēc dažām dienām ciemošanās atklāj, ka tas nav piens, tik nosaka, ka 'kaut kā savādi jau likās'. Cik sanācis dzert kafiju ar šo rīsu pienu, nekādu baigo atšķirību nejūtu, gan jau ar laiku pierod.
mu es jau neizslēdzu, paliek pilngraudu auzu pārslas. man reāli nav diagnosticēts - bet man ir cita hroniska slimība, par kuru ir uzkrājusies informācija, ka tie, kas izslēdz glutēnu, sasniedz labus rezultātus. vitamīnus pieskatīšu :) | |