kihelkonna - paika [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

paika [23. Feb 2015|16:43]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]smille
Date:23. Februāris 2015 - 18:07
(Link)
Nopērc vairākus tos, kas jēdzīgi pieejami. Man Rimi nopērkamais mandeļu piens šķita tīri ok garšas ziņā, bet nepatika visas piedevas, tad jau drīzāk pats var taisīt (esmu lasījusi ārzemju blogos, ka pie kafijas kā reizi esot garšīgi). Tajā pašā Rimi (lielajos gan) var nopirkt arī Bio Rīsu pienu, tas gan visai salds, bet pie putrām un kakao šķita gana ok. Sojas pienu gan neesmu mēģinājusi.

Pēdējā laikā gan slinkuma dēļ arī auzu putru taisu tikai aplejot ar ūdeni. Ja pieliek sakapātas mandeles (aplej ar pārslām) un vēl iegriež kādu ābolu (kad gatavs), tad pavisam garšīgi. Vai arī ābolu ar valriekstiem.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:23. Februāris 2015 - 18:07
(Link)
Pirmajā teikumā biju domājusi - nopērc vairākus un atrodi, kurš garšo jums vislabāk : )
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Februāris 2015 - 18:22
(Link)
bet cik ilgi var glabāties tāds paštaisītais mandeļu piens? man vajag gluži nedaudz, un tad es neizkasīšos regulārai sīkai taisīšanai?
From:[info]ninona
Date:23. Februāris 2015 - 20:02
(Link)
Pēc personīgās pieredzes ar paštaisītu mandeļpienu - max 3 dienas, BET tad maksimāli jāparūpējas par tīrību - blanšētas vēl apstrādāt ar verdošu ūdeni, taisīt ar novārītu ūdeni un glabāt sterilizētā, cieši noslēdzamā traukā. Bet tā reāli - 1-2 dienas. Ja lieto maz, tad tā ņemšanās (mērcēšana, mizu noņemšana, malšana, kāšana marlē [sterilā]) nav rezultāta vērta, ja nu vienīgi uztaisa dikti daudz un saldē pa porcijām.