barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2013-01-09 23:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
persona ar neesošu asinsspiedienu uz bez dzelzs runā par gaļu (veģetārieši aizgriežas)
man patīk pēc divpacntstundu diezgan nedalīta darba ar galvu, saņemt duku apgādes solim un nopirkt jēlu liellopa gaļu un nedomājot par Kreicfeldu- Jakobu, to knakstināt jēlu.

jūs taču arī esat ēduši nevārītus cīsiņus? pelmeņus? koduši siera klucī pirms pārnākuši mājā?

dažkārt izsalkums ir tik liels, ka slepšus patiktos to darīt pa ielu ejot – vien attur tas, ka maršrutā satikšu kādu draugu, biedru, paziņu puspaziņu vai pavadoni un es jau tā cilvēkus mēdzu nepamanīt un tāpēc nepasveicināt un pēc kā ta tas izskatīsies – "jaunā dāma ēd jēlu gaļu no maisiņa". (bet īpašos izsalkuma krīzes brīžos tajā pat maršrutā slepus tomēr ēdu vītinātās cūkaskājas kripatiņas no spāņveikala (dzirnaviela, blaumaņiela, posms brīv.- mar.)).

un tā nu paliek tas vilks nebarots pa ceļam
un ta' mājās zābakos stāvot jānogriež gabaliņš vismaz, lai vispār ir spēks zābakus novilkt.


bet es zinu, ka "jēlu gaļu ēst ir bīstami", "lopi ir slimi", "gaļā ir tārpi", u.c.
tāpēc tā tagad mokās krāsnī un rīt varēšu ēst aukstu rostbifu kājās stāvot.
man arī ir vertikāls iešņāpums kreisajā rādītājpirkstā (t.s. IEVAINOJUMS), kad reiz bērnībā pa kluso lavījos uz ledusskapi no cūkas muguriņas ādu griezt. bija svaigi kauta cūka ienākusies, tā ādiņa tik garšīga, garšīga, bet tutenis ne vella neņēma. šņapt un pirkstiņš pušu gan.


un tad kaut kad es gadu biju veģetāriete. nekādas jēgas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]_re_
2013-01-09 23:47 (saite)
tie "gaļā ir tārpi" var būt tikai cūkai, bet visas audzētavas pārbauda pirms pārdošanas. tā ka īsti nebūtu ieteicams ēst kūtiņas vai meža cūku, ja nav 100% drošs, ka pārbaudīts, vai arī termiski apstrādāts vismaz 15 min, vismaz 80+ grādos.
bet tā - tartariņš vai karpačo, lieliski taču.

tādu pavisam jēlu, no kilograma klucīša gan es nevarētu iedomāt skrubināšanai. :) un svaigu cūkas ādiņu!
man garšo pagaršot kotlešmasu. nevārīti cīsiņi, tas pats par sevi, bet cišiņš jau nav gaļa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2013-01-09 23:51 (saite)
nēnu, kaut kāds tur "liellopšķiņķis", gabaliņš uz gramiem 650 un pirmstermiskuma tests bija tādi pāris kripucīši mierīgā garā. tagad tas viss iešauts krāsnī un pārvēršas par rītdienas un citu dienu puZdienām.


ek, kā atcerējos to vasaras vakaru pieValmieras steiku audzētāju paradīzē.....

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2013-01-09 23:54 (saite)
mamma bija un slavēja, jā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]milda
2013-01-10 09:03 (saite)
jēlu gaļu tāpat kā olas nespēju ēst fobijas dēļ. visi tie tārpi un slimības nogalina manī jebkādu apetīti uz jēlu gaļu/jēlu olu izstrādājumiem. ko nevaru, to nevaru. veģetāriete no manis ar nesanāk. kaut vēlētos ar prātu un noteiktos posmos ļoti labi iztieku bez gaļas, tomēr man tā garšo. un ziemā nespēju iztikt bez vistas buljona vai skābu kāpostu zupas. un kā mums jogā pasniedzēja teica, ka ja nevar atteikties pavisam, ta vaig ēst ar milzu pateicību/mīlestību pret lopiņu. tas man palīdz un tā tagad arī daru. ēdu ar mīlestību pret sevi un pārtiku.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kautskis
2013-01-10 10:44 (saite)
Ne ka lopiņam bija izvēle, bet vispār šajā domā ir liels spēks. Es vispār ļoti cenšos pārtiku nemest laukā (pārsvarā arī veiksmīgi sanāk), bet jo īpaši gaļu. Jo, tik tiešām, tur kādam lopiņam bij dzīvība jāatdod, a tu viņu tā vienkārši izmet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2013-01-10 09:05 (saite)
Es pat neesmu veģetāriets, bet aizgriežos!

(Atbildēt uz šo)


[info]snark
2013-01-10 09:24 (saite)
Tatārsteikiem noteikti liels JĀ, bet tā nepastarpināti no filejas gabala gaļu gan neesmu plēsis. Un teļa gaļas kotletes ir garšīgas arī, ja nav gluži līdz galam izcepušās.

(Atbildēt uz šo)


[info]lavendera
2013-01-10 09:41 (saite)
dīvainā kārtā nekad neesmu ēdusi nevārītu cīsiņu, toties lasi pietiek apkaisīt ar citronpipariem un šmakstināt tik iekšā...

(Atbildēt uz šo)

Neizpratne
[info]kautskis
2013-01-10 10:51 (saite)
Cīsiņi tak jau ir termiski apstrādāti pirms pārdošanas, ne? Vai es kaut ko esmu palaidis gaŗām? Un kā var, neizlaužot zobus, apēst nevārītu pelmeni? Vai ir ļaudis, kas pelmeņus pirms vārīšanas atkausē? Vai, diespas, megaglaunie pelmeņi, kuŗus pārdod nevis saldētus, bet tikai atdzesētus? Bet siera klucī es neesmu spējīgs iekosties. Siers garšo tikai plānās šķēlītēs sagriezts, nevaru kā Buņģis vakaros grauzt sakaltušu sieru un maitāt skolasbiedriem slāpes pēc zināšanām.

(Atbildēt uz šo)


[info]biezpientaure
2013-01-10 11:14 (saite)
atzīšos, ka pēdējā laikā siers uzdzen domas "kā viņi, pie joda, tagad sākuši gatavot sieru???". pārāk sāļs ir labākais, ko es varētu pateikt. kautkas attāli līdzīgs sieram, vienalga vai govs vai kazas. vienīgais izņēmums ir cietie un ļoti cietie un vēl atsevišķi mājās gatavotie. nav tā ka man kuņģī nav kautkādu fermentu - biezpienus ēdu mierīgi, gramus 200-400 vienā reizē, gan treknos gan liesos un viss ir lieliski. un ja vēl klāt karija ķirbi, tad vispār, jēlā kotlešmasa var ieskrieties :)

runājot par tārpiem un pārējo faunu, tad cilvēkiem vajadzētu papētīt kādas oliņas viņi apēd ar maisījumiem, kuros žāvētie augļi un rieksti un tik pēc tam pacelt gaļas āmurīti pret nevainīgu karbonādi. ho-ho-hoho!

(Atbildēt uz šo)


[info]mapats
2013-01-14 11:31 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2013-01-14 12:29 (saite)
es gaidīju, kad tad kāds atģidīs ielikt kādu asiņainu bildiņu. paldies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?