brokastu receptes
« previous entry | next entry »
Okt. 29., 2014 | 07:48 pm
posted by: likcepure in pajautaa
Ko lai uztaisa brokastīs apmēram 20 cilvēkiem? Pastāv vairāki ierobežojumi:
1)jābūt pietiekami vienkārši, lai to var izdarīt operatīvi,
2) virtuvē nav plīts un citu ekskluzīvu ēst gatavošanas pričendāļu,
3) jābūt kaut nedaudz oriģināli, citādi jau te neprasītu padomu.
1)jābūt pietiekami vienkārši, lai to var izdarīt operatīvi,
2) virtuvē nav plīts un citu ekskluzīvu ēst gatavošanas pričendāļu,
3) jābūt kaut nedaudz oriģināli, citādi jau te neprasītu padomu.
from: blond
date: Okt. 29., 2014 - 07:59 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: likcepure
date: Okt. 29., 2014 - 08:26 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: blond
date: Okt. 29., 2014 - 08:40 pm
#
Atvaino, es jau neņirgājos. Grūti izdomāt ko tādu, nezinot apstākļus.
Jums tur pa kārtai viens taisa visiem brokastis?
Nu, ietin kaut ko tajās "pankūkās", ko rimčikā pārdod.
Bet var arī mājās novārīt kaut kādas lēcas, piemēram, sagriezt dārzeņus un no rīta fiksi sataisīt salātus ar kādu eļļas mērcīti un sīpoliem, ķiplokiem (lai visi smird visu dienu). Receptes tu čupām atradīsi internetā, visām gaumēm. Bet varbūt vienkārši nopērc bulciņas? Vai - atstiep no mājām tosteri (ja nav - aizņemies no draugiem), tostē maizītes un lai ēd ar ievārījumu, medu, krējumu ar kanēli un cukuru, humusu, biezpienu ar zaļumiem, jebko,kas pašai garšo un ienāk prātā.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: likcepure
date: Okt. 29., 2014 - 08:50 pm
#
Bet par idejām paldies. Laikam palikšu pie tām pankūkām, ko Rimčikā pārdod, un izlēkšu ar iepriekšējās dienas sagatavēm pēc tam, kad būšu izlēkusi arī ar profesionālajām iemaņām ikdienas darbā.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: spuldziite
date: Okt. 30., 2014 - 01:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: lidot
date: Okt. 29., 2014 - 08:20 pm
#
Atbildēt
from: zero_weirdness
date: Okt. 29., 2014 - 08:30 pm
#
to pašu prtms var arī porcionēt iepriekš
bez plīts un iepriekšgatavošanas (man) nesanāk pat nedaudz oriģināli ;D
Atbildēt | Diskusija
from: likcepure
date: Okt. 29., 2014 - 08:38 pm
#
varbūt ir idejas par inčīgiem ziežamajiem un to, ko ietīt?
iepriekš tur bijis gan humuss ar dārzeņiem un maizi, gan visvisādi salāti, gan pasūtītas pankūkas, arī nekā dikti inčīga.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: blond
date: Okt. 29., 2014 - 08:41 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zero_weirdness
date: Okt. 29., 2014 - 09:08 pm
#
ja ir vismaz rokas blenderis, idēls ir svaigais siers+avokado kā ziežamais
arī visādi tie baklažānu smērveidīgie + zaļumi pa virsu
vēl var ziest uz galetēm vai kliju plāksnītēm
biezpiens ir kruta, jo tam var gan sāļu, gan saldu pielikt. vaniļas cukurs+kanēlis ir must, rozīnes, dateles(tās gan jāgriež), rieksti, sēklas klāt
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zero_weirdness
date: Okt. 29., 2014 - 09:11 pm
#
un vēl visādus fiz. saturīgus sierus var ietīt
Atbildēt | Iepriekšējais
from: likcepure
date: Okt. 29., 2014 - 09:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zero_weirdness
date: Okt. 30., 2014 - 12:13 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: spuldziite
date: Okt. 30., 2014 - 01:18 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: antuanete
date: Okt. 29., 2014 - 08:30 pm
#
Ja var gatavot mājās un darbā tikai izdalīt, tad es ceptu kaut kādu lielo pīrāgu (bet nav skaidrs, vai tādi ekskluzīvi ēst gatavošanas pričendāļi kā plīts :) ir vismaz mājās pieejami)
Atbildēt
from: kreiza
date: Okt. 29., 2014 - 08:30 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: blond
date: Okt. 29., 2014 - 08:43 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: evy
date: Okt. 29., 2014 - 08:38 pm
#
gruuti gan bez pliits un origjinaali, kaa arii vienkaarshi un operatiivi un origjinaali :)
lai izdodas!
Atbildēt
from: digna
date: Okt. 29., 2014 - 08:38 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: blond
date: Okt. 29., 2014 - 08:42 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: klusums
date: Okt. 29., 2014 - 08:43 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: vacatio
date: Okt. 29., 2014 - 08:45 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: vacatio
date: Okt. 29., 2014 - 08:44 pm
#
Mājās uzputojam līdz pusei saldo krējumu, tad metam klāt svaigo sieru kastīti (bez kastītes), putojam tālāk kamēr gaisīgs, tad metam klāt tunci (bez eļļas un sulas), ieputojam vēl drusku, lai tuncis iejaucas, bet saldais krējums nesaiet sviestā. Pildam sāļajos groziņos.
Visi slavē un ģībst.
Atbildēt | Diskusija
from: vacatio
date: Okt. 29., 2014 - 08:46 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: aleja
date: Okt. 29., 2014 - 09:17 pm
#
un var ieguglēt visādas prikolīgas receptes
Atbildēt | Diskusija
from: aleja
date: Okt. 29., 2014 - 09:20 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: veed_logs
date: Okt. 29., 2014 - 09:31 pm
#
To visu samaisa un liek pa bļodām, aplej ar karstu ūdeni uz kādām 5-10 min un tad ēd.
Bet ir aizdomas, ka visiem varētu nepatikt šāda vienkārša, garšīga un veselīga pārtika.
Atbildēt
from: spuldziite
date: Okt. 30., 2014 - 01:16 pm
#
sviestu samaisa ar estragonu, svaigo sieru ar lociņiem un bezpiedevu jogurtu, kaut kādu ievārījumu. un miers. ja finanses atļauj- pāris avakado saspaida ar dakšu, pieliek sāli, piparus un nedaudz balzāmetiķa, citrona sulas.
mūsmājās brokastu pasākumos iemīļots ir dārzeņu šķīvis- gagriež gurķus, tomātus, papriku, burkānus, kolorābi, kādu salātlapiņu un liek galda vidū. kats ēd, ko grib, šķivis vienmēr tukšs.
vēl var saulē kaltētos tomātus eļļā sablenderēt ar svaigo sieru un jogurtu. tāpat turku zirņus iepriekšējā vakarā apcept ar ķiploku un sablenderēt ar pāris ēdamkarotēm jogurta un garšvielām. garšo izcili kopā ar mocarellas sieru un tomātiem.
Atbildēt
from: savaadaisu
date: Okt. 30., 2014 - 01:33 pm
#
Atbildēt