pajautaa

jautājums dāmām

« previous entry | next entry »
Jan. 9., 2013 | 10:28 pm
posted by: samantta in pajautaa

Sveikas cibas dāmas!

Situācija tāda, ka man ir līdz absurdam sausi mati - nu tā, ka ja neliktu kondicionieri, tad čaukstētu kā salmi! :D
Bet tajā pašā laikā viņi ir ļoti smalki un ja saķēziju matos kaut kādas mitrinošās eļļas, tad viņi paliek smagi un taukaini, sašļūk un ne pēc kā neizskatās. Vai ir kāds lielisks līdzeklis (iz pieredzes), kurš labi mitrina, bet tajā pašā laikā nepadara matus taukainus? Un kā ir ar veidošanas līdzekļiem? Jo matus taisnoju, aizsardzību pret karstumu gribās, bet beigu beigās viss tāpat paliek kā zirga pakulas.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jan. 10., 2013 - 12:42 am
#

varbūt vnk par daudz apstrādes un ķīmijas?
ieteiktu ļaut tiem atpūsties un pašiem sevi aprūpēt.

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Jan. 10., 2013 - 12:46 am
#

es veselu gadu nostaigāju bez krāsošanām, un nelietojot nekādus palīglīdzekļus, cerībā, ka kas mainīsies, bet nekas nemainījās + bez veidošanas un kaut kādas iejaukšanās viņi izskatās tā, ka apkārtējie cilvēki vienkārši domā, ka es nerūpējos par sevi, ar tādu pūku galvu staigājot - viss uz visām pusēm :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jan. 10., 2013 - 12:52 am
#

ar atpūtu domāju be tikai nekrāsošanu, bet arī nemazgāšanu, vismaz retāk. saprotams, ja vien ir iespēja. :D iesākumā neesot forši, bet ar laiku mati kļūst pašpietiekami.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Accusativus cum infinitivo

from: [info]reportiere
date: Jan. 10., 2013 - 10:35 am
#

+

Atbildēt | Iepriekšējais


...

from: [info]noisiite
date: Jan. 10., 2013 - 12:45 am
#

man tas pats bija. pārtraucu taisnošanu + ja žāvēju ar fēnu, tad tikai saudzīgā režīmā un pēc diviem mēnešiem bija uzlabojumi. eļļu fan laiku pa laikam matu galos iezieķēju.

Atbildēt


10punkts15

from: [info]10punkts15
date: Jan. 10., 2013 - 12:47 am
#

Man reiz pēc trakas dienas ar daudz, daudz matu lakas matos bija salmi uz galvas. Nelīdzēja nekādi balzāmi, maskas utt. Vienīgais, ka smani paglāba bija kaut kāds krievu matu balzāms ar placentu. Pilnīgi ideāls, mati mīksti. Un neesmu vienīgā, kam palīdzējis. Ja vajag, varu pameklēt tiešu nosaukumu.

Atbildēt


from: [info]ziema
date: Jan. 10., 2013 - 12:54 am
#

http://www.tigihaircare.com/consumer/en-us/lovepeaceplanet/lovepeaceplanet-products.asp?product=let_cond&categoryID=28

šis ir ļoti labs, bet tad, ja tiešām ļoti sausi mati. pirms pirkšanas skatījos youtube atsauksmes, melnādainās meitenes slavēja. izrādījās, ka mani tomēr ir tikai vidēji sausi, un man bija par smagu.

pati šobrīd lietoju pūšamo no šī http://www.schwarzkopf-professional.com/products/care/bc-bonacure/product-range/sun-protect/ (citas sērijas varbūt ir pat intensīvākas) pūšu galos pirms žāvēšanas pa virsu parastajam kondicionierim. taukaini nepaliek.

sausiem un sabojātiem matiem vienmēr par labu nāk saudzīgie profesionālie šampūni un maskas ar keratīnu. dažiem taisnošanas līdzekļiem ir klāt, piemēram http://www.organixhair.com/product/flat-iron-spray (šai sērijai arī šampūns un balzāms ir ok, ja nepietiek naudiņas profesionālajiem).

Atbildēt


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Jan. 10., 2013 - 01:12 am
#

Saac ar to,ka paarstaaj regulaari taisnot

Atbildēt | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jan. 10., 2013 - 01:25 am
#

plus miljons
ja ir milzīga vajadzība pēc taisnošanas, paņem kaut kādu vieglo silikonu šampūnu tipa john frieda frizz-ease straight ahead un žāvē ar ķemmi uz fēna. nav gluži kā ar taisnotāju, bet arī neizcepj tos matus.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Jan. 10., 2013 - 01:28 am
#

es vispār sāku taisnot labi ja nedēļu atpakaļ, pirms tam taisnoju varbūt vienreiz pa diviem mēnešiem, ja kaut kur jāiet un jāizskatās dikti zolīdi. vienkārši jau nobesīja, ka visi piekasās, ka man mati kā slota. bet nu laikam man vienkārši neveicas :)

Atbildēt | Iepriekšējais


deestructa

from: [info]neoplasm
date: Jan. 10., 2013 - 01:15 am
#

reku 2 nedārgi un pārbaudīti varianti->
http://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ID=8488/Advance_Techniques_Dry_Ends_Serum/Avon/Treatments
šitas ir no avon, ir super un es zinu ļoti daudz fanu šitam serumam. viņš vispār nemaz netauko matus un ir domāts tieši matu galiem. vienīgais mīnuss - tas ir avon, kas nozīmē, ka nevar ieiet veikalā un nopirkt, kad sagribās.
un http://www.boots.com/en/John-Frieda-Frizz-Ease-Thermal-Protection-Hair-Serum_38658/
šis arī ir lielisks, pie tam domāts tieši ar karstumu apstrādātiem matiem, arī netauko un neķepina, ļoti foršs. šo es atradu kā alternatīvu avon serumam, jo avon man šeit nav pieejams. un šito gan var ieiet boots un nopirkt anytime:)

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Jan. 10., 2013 - 01:27 am
#

avon var pasūtīt no viņu mājaslapas man škiet, tepat iekš uk.

to john frieda gan iečekošu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jan. 10., 2013 - 01:32 am
#

džons frīda ir brīnišķīgs, un jā, dabūjams boots

Atbildēt | Iepriekšējais


 Stiller Ozean

from: [info]klusais_okeans
date: Jan. 10., 2013 - 01:53 am
#

izklausās, ka mums ir līdzīgas matu problēmas, bet man, piemēram, nepatika un nelīdzēja ne tas serums, ne john frieda

Atbildēt | Iepriekšējais


deestructa

from: [info]neoplasm
date: Jan. 10., 2013 - 02:00 am
#

ai, tādus nieciņus man patīk labāk veikalā apčamdīt un uzreiz pirkt nevis krāmēties ar sūtīšanām:)

frieda ir labiņš, viņam tur visādi full repair šampūni arī ir un pūšamie spreji, kas arī, starpo citu, neķep un nepadara matus smagus.

tomēr no šampūniem esmu palikusi pie šī lorjāļa, jo viņš ir bez sulfātiem un ES ESMU TĀ VĒRTA lol.
http://www.boots.com/en/LOreal-Paris-Hair-Expertise-EverSleek-Smoothing-Nourish-Shampoo-250ml_1250655/
tur gan balzāms, gan maska šitai sērijai ir lieliski. man uz galvas ir tā nightmarish kombinācija, ka ātri taukojas pie saknēm un galos, protams, sausi, tāpēc šī sērija man patīk. tur gan katrs savai personalizētajai nelaimei var atrast savu, ļoti iesaku. arī boots.

Atbildēt | Iepriekšējais


mazliet

from: [info]mazliet
date: Jan. 10., 2013 - 02:51 am
#

Iesmērē olīveļļu un uzmauc kuli galvā un ej gulēt, no rīta smērē šampūnu pa taisno iekšā (nemitrinot), izskalo un tad vēlreiz ziepē šampūnu iekšā un izskalo.
Mazgāšanu vienmēr pabeidz "izlaižot" cauri aukstu ūdeni - aukstums būs dabisks relaksants frizzīgiem matiem.

Angļu zemē no šampūniem, neko jēdzīgāku par Aussie frizz ease neesmu atradusi (visa sērija - šampūns, 3 minute repair un kondicionieri), bet jāatzīst, ka neesmu arī meklējusi. Man ir sabojāti, sabojāti mati - no balināšanas sausi, bet nevaru saņemties griezt īsus. Olīveļļa, Aussie un beigās auksts ūdens - vismaz maniem matiem liek izskatīties kaut cik pieņemami.

Vēl, ja ir luste, pamēģini palietot tos šampūnus, kas afro/mellajiem - tiem mati ir sausum sausie un lai tos dabūtu kaut kādā skatā, tur bez mega-giga-super-extra mitrināšanas un relaksantiem neiztikt.. Draudzene izmanto šampūnus tikai no afro tirgū pieejamajiem - šī staro.

Ja par taisnotājiem - esmu visādus lietojusi un ar tiem visādajiem gan jau, ka arī sabojājusi matus - sausina, jo ne riktīgas temperatūras tiem. Tagad lietoju GHD, nu nezinu, kaut kā esmu palikusi pie šī - rezultāts paliek vismaz 2-3 dienas, mati neliekas tādi "izkaltēti"
Par heat protect spreju - lietoju kaut kādu frizīgiem matiem paredzētu, tur tādi afroamerikāņi virsū uzzīmēti - tai sērijā tur gan sprejs, gan tāda kā eļļiņa priekš perfect-finish, it kā nepadara matus magus un smuki smaržo pēc melonēm. Nosaukumu gan nevaru pateikt, visa kule Anglijā stāv, lietoju, kad tur esmu, bet cik atceros, tad gan bootā gan prastākajā tesķī var nopirkt.

Atbildēt


niko

from: [info]klaudlet
date: Jan. 10., 2013 - 03:41 am
#

Par eļļām pilnīgi piekrītu. Arī mani mati bija sliktā stāvoklī, taču pēdējos mēnešus ievēroju veselīgu uzturu un pirms katras mazgāšanas vismaz pusstundu esmu ar kādu eļļu matos. Man ļoti patīk drogās nopērkamās riekstu eļļas tādos brūnos iepakojumos. Nav dārgi un jauki smaržo. Tāpat arī mandeļu eļļa ir vienkārši burvīga. Arī pēc mazgāšanas neķemmē, kamēr slapji. Vislabāk, lai kādu stundu pažūst paši bez fēna. Kad jau tādi uz sausu pusi, tad var paņemt izķemmēt un kādu minūti ar fēnu pažāvēt, lai vismaz ir apjoms.
Ar vienu reizi jau mīksti nepaliks, bet kopējais stāvoklis noteikti ar laiku uzlabosies. Veiksmi!

Atbildēt | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 10., 2013 - 04:10 pm
#

ōjā, es arī iesaku eļļas - vēl variants ir kokosriekstu eļļa http://www.gnet.org/coconut-oil-hair/
+ netikai netaisnot, bet tiešām pēc iespējas izvairīties no žāvēšanas ar fēnu.

un piedomāt pie uztura, lai pabarotu matus no iekšpuses. tā ko ēd, nevis skriet uz aptieku pēc sintētiskajiem matu vitamīniem, kuri diezko nestrādā (esmu mēģinājusi). labi ir ēst linsēklu eļļu (noteikti svaigu - ja rūgta piegarša, jāmet ārā) kaut pa karotei (es leju uz maizītes, vai salātos, jo man ļoti garšo). visādi rieksti arī labi. karoč pasties internetā, ir miljons rakstu ko izmet pēc atslēgvārdiem "food for hair"

pāriet uz ekošampūniem arī ir variants, bet tas ir grūti. es pati lietoju tikai ekošampūnus, bet man ir gadījies iegrābties tādos, no kuriem mati paliek tādi, kā aprakstīti. Madarai vispār tīri neko šampūni.

Atbildēt | Iepriekšējais


*Zeltene*

from: [info]coletya
date: Jan. 10., 2013 - 07:28 am
#

Vajag pamēģināt matu zīdu.
Diezgan padārgi, bet strādā.
Cik atceros frizierīte teica kaut ko par Chi, tik nav vēl sanācis nopirkt.

Atbildēt | Diskusija


asns

from: [info]ho_tai
date: Jan. 12., 2013 - 12:45 am
#

Man ir chi. It kā gludākus pataisa, bet nedod īsti spīdumu kādu gaidīju. Neesmu stāvā sajūsmā. Ir gadījies nopirkt kaut ko no Keunes, kas padarīja matus dikti zīdīgus, ka gribējās virpināt tos pirkstos cauru dienu, bet šķiet tos līdzekļus neesmu vairs redzējusi.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]huinja
date: Jan. 10., 2013 - 03:52 pm
#

Mazgāt matus ar sodu vai ar šampūniem, kuru sastāvā nav sulfāti, bet kaut kas maigāks.

Atbildēt