speķa pīrādziņi

« previous entry | next entry »
Dec. 21., 2011 | 01:02 pm
posted by: anilirem in pajautaa

Vēlos uztaisīt speķa pīrādziņus, tikai nav ne jausmas, kas ar to raugu jādara un cik ilgi viņam jāļauj uzrūgt? Bez tam, kādi milti ir jālieto? Kviešu? Cik daudz? Varbūt kāds mani var nosūtīt arī uz kādu labu recepti? Internetā to ir daudz :)

Un kā pēc tam cept? Parasti mūsmājās sanāk tādi pacieti tie pīrāgi, kāds varētu būt iemesls un kā no tā izvairīties?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

from: [info]nasingelsmaters
date: Dec. 21., 2011 - 01:09 pm
#


Iesaku- saldēto kārtaino mīklu- Rimi, Maximās, visur ir. Sanāk brīnumgardi pīrādziņi! Ātri un ērti.
Jau sen neķēpājos ar rauga mīklām, nekad nevar paredzēt iznākumu :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anilirem
date: Dec. 21., 2011 - 01:10 pm
#

zinu to mīklu, šoruden ābolmaizes cepu, bet vai tā tiešām būs derīga pīrādziņiem?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Dec. 21., 2011 - 01:12 pm
#

sanāks tādi kā buljona pīrādziņi!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]shvep
date: Dec. 21., 2011 - 01:12 pm
#

Aha, tāda mīkla ir piemērota arī pīrādziņiem. Protams, ka nesanāks klasiskie speķarauši, bet būs garšīgi un mazāka ķēpa.

Atbildēt | Iepriekšējais


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Dec. 21., 2011 - 01:12 pm
#

sajauc raugu ar 2tk cukura, kad izšķīst lej klāt viegli siltam pienam, klāt izkausētu sviestu, šķipstiņu sāls un miltus. ļauj uzrūgt 40min, atkal izmīca, izraudzē stundu. l dauzumu nepateikšu, taisu uz aci, bet uz 1kubiku rauga ir ap kg kviešu miltu. piens apmēram 300ml, sviests 150gr lai pīrāgi nebūtu cieti, cepenē ieliec trauku ar ūdeni.

Atbildēt


starsailor

from: [info]starsailor
date: Dec. 21., 2011 - 01:13 pm
#

es cepu pēc receptes no Ievar Virtuves. no galvas neatceros, bet man sanāk baigi labi. Galvenais noteikums rūgšanai - siltumā, bet cepšanai - uzkarsētā krāsnī. Nevirināt durvis.

Atbildēt



Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 21., 2011 - 01:13 pm
#

Te ir variants ar sauso raugu http://klab.lv/users/meeneshi/67102.html#cutid1
Ja ar slapjo, tad jāņem laikam 3x vairāk pēc svara (palabojiet, zinātāji, ja kļūdos) un raugs jāizšķīdina siltā pienā (siltā, nevis karstā!) un jāļauj "atdzīvoties", tad maisa kopā ar pārējām šķidrajām sastāvdaļām un lej miltos un mīca.
Cieti pīrāgi var sanākt divu iemeslu dēļ - gāzes cepeškrāsns ļoti sausina (jāliek iekšā trauks ar ūdeni) vai arī par maz taukvielu un par daudz miltu.
Pēdējoreiz, kad ar rauga mīklu ņēmos, cepu pēc šīs receptes http://smittenkitchen.com/2011/09/apple-and-honey-challah/, vajag vienkārši izlaist to medus sadaļu un būs labi arī pīrāgiem.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anilirem
date: Dec. 21., 2011 - 01:18 pm
#

un kas tas tāds, sausais un slapjais raugs :)?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 21., 2011 - 01:26 pm
#

Sausais raugs ir izžāvēts un presēts slapjais raugs :) Nopērkams paciņās pie garšvielām. Slapjais raugs ir presēts kubiņos pa 100 g parasti, veikalos atrodas dažādās jocīgās vietās, bet katrā ziņā aukstumvitrīnā.
Es tomēr izmantoju slapjo, jo ar sausajiem var ieberzties - ir gadījies, ka raugs nekvalitatīvs un mīkla neuzrūgst. Slapjo raugu, kas paliek pāri, var glabāt saldētavā un pēc vajadzības atlaidināt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 21., 2011 - 01:27 pm
#

Tūlīt visi metīsies teikt, ka sausajam raugam nav ne vainas - piekrītu, noteikti ir labas un drošas sausā rauga paciņas, bet, ja ir jāizvēlas no kādām četrām dažādu ražotāju paciņām, man aizmirstas, kuras bija labākās :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mēneši

from: [info]meeneshi
date: Dec. 21., 2011 - 01:49 pm
#

rīgas raugam, vai kā to sauc, nav ne vainas. vienreiz ir slikti rūdzis - biju laukos un vienīgais pieejamais raugs bija sausais ar pirms gada iztecējušu termiņu. pērējās reizēs vienmēr ir bijis perfekti.

Atbildēt | Iepriekšējais


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Dec. 21., 2011 - 01:25 pm
#

Es parasti lietoju sauso raugu, nav problēmu.

Atbildēt


mēneši

from: [info]meeneshi
date: Dec. 21., 2011 - 01:50 pm
#

šeit manis ieteikto mīklas recepti iesaku arī pati. tā ir viegli pagatavojama un vienmēr sanāk ļoti labi :)
sauso raugu, kā jau te rakstīts, var nopirkt veikalā. rīgas raugs vai kā nu tur bija, tādas dzeltenas paciņas pa 14 grami. maksā dažus santīmu desmitus par paciņu.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anilirem
date: Dec. 21., 2011 - 02:06 pm
#

es par to istabas temperatūru te filosofēju...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mēneši

from: [info]meeneshi
date: Dec. 21., 2011 - 02:19 pm
#

un ko tieši Tu filosofē? :)
ja neliekas, ka ir gana silts, liec bļodu ar mīklu, bļodā ar labi siltu (bet ne verdošu) ūdeni, ko pāris reizes procesā nomaini (ūdeni) un viss būs kā vajag :)
vispār jau mīklai pietiek ar 22-25 grādi. bet ja ir zemāk, tad jāsāk domāt.
vēl, ja ir laiks, vienkārši no rīta ieliec ledusskapī to mīklu, vakarā varēsi cept. vai vakarā ieliec, no rīta cep.

Atbildēt | Iepriekšējais


Mola

from: [info]mola
date: Dec. 21., 2011 - 02:27 pm
#

Rauga mīklu taisu pēc šīs vienkāršas receptes http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/rauga-mikla/ vienmēr sanāk ļoti garšīgi un mīksti pīrādziņi.
Tai nav ilgi jābriest, parasti jau pēc 1-2h var cept. :)

Atbildēt


from: [info]mareks123
date: Jan. 22., 2014 - 04:32 pm
#

Iesaku neņemties un nopirkt jau gatavus, zinu ka fēliksam ir ļoti labi, kā mājās gatavoti - http://www.feliksa-konditoreja.com/Speka-piradzini bet ja tomēr gribi taisīt pats, tad skaties receptes.lv vai cāļa virtuvē

Atbildēt