speķa pīrādziņi
« previous entry | next entry »
Dec. 21., 2011 | 01:02 pm
posted by: anilirem in pajautaa
Vēlos uztaisīt speķa pīrādziņus, tikai nav ne jausmas, kas ar to raugu jādara un cik ilgi viņam jāļauj uzrūgt? Bez tam, kādi milti ir jālieto? Kviešu? Cik daudz? Varbūt kāds mani var nosūtīt arī uz kādu labu recepti? Internetā to ir daudz :)
Un kā pēc tam cept? Parasti mūsmājās sanāk tādi pacieti tie pīrāgi, kāds varētu būt iemesls un kā no tā izvairīties?
Un kā pēc tam cept? Parasti mūsmājās sanāk tādi pacieti tie pīrāgi, kāds varētu būt iemesls un kā no tā izvairīties?
from: nasingelsmaters
date: Dec. 21., 2011 - 01:09 pm
#
Iesaku- saldēto kārtaino mīklu- Rimi, Maximās, visur ir. Sanāk brīnumgardi pīrādziņi! Ātri un ērti.
Jau sen neķēpājos ar rauga mīklām, nekad nevar paredzēt iznākumu :)
Atbildēt | Diskusija
from: anilirem
date: Dec. 21., 2011 - 01:10 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: starsailor
date: Dec. 21., 2011 - 01:12 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: shvep
date: Dec. 21., 2011 - 01:12 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: dunkelheit
date: Dec. 21., 2011 - 01:12 pm
#
Atbildēt
from: starsailor
date: Dec. 21., 2011 - 01:13 pm
#
Atbildēt
from: sieviete_tanks
date: Dec. 21., 2011 - 01:13 pm
#
Atbildēt
from: antuanete
date: Dec. 21., 2011 - 01:13 pm
#
Ja ar slapjo, tad jāņem laikam 3x vairāk pēc svara (palabojiet, zinātāji, ja kļūdos) un raugs jāizšķīdina siltā pienā (siltā, nevis karstā!) un jāļauj "atdzīvoties", tad maisa kopā ar pārējām šķidrajām sastāvdaļām un lej miltos un mīca.
Cieti pīrāgi var sanākt divu iemeslu dēļ - gāzes cepeškrāsns ļoti sausina (jāliek iekšā trauks ar ūdeni) vai arī par maz taukvielu un par daudz miltu.
Pēdējoreiz, kad ar rauga mīklu ņēmos, cepu pēc šīs receptes http://smittenkitchen.com/2011/09/a
Atbildēt | Diskusija
from: anilirem
date: Dec. 21., 2011 - 01:18 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: antuanete
date: Dec. 21., 2011 - 01:26 pm
#
Es tomēr izmantoju slapjo, jo ar sausajiem var ieberzties - ir gadījies, ka raugs nekvalitatīvs un mīkla neuzrūgst. Slapjo raugu, kas paliek pāri, var glabāt saldētavā un pēc vajadzības atlaidināt.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: antuanete
date: Dec. 21., 2011 - 01:27 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: meeneshi
date: Dec. 21., 2011 - 01:49 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zetinja
date: Dec. 21., 2011 - 01:25 pm
#
Atbildēt
from: meeneshi
date: Dec. 21., 2011 - 01:50 pm
#
sauso raugu, kā jau te rakstīts, var nopirkt veikalā. rīgas raugs vai kā nu tur bija, tādas dzeltenas paciņas pa 14 grami. maksā dažus santīmu desmitus par paciņu.
Atbildēt | Diskusija
from: anilirem
date: Dec. 21., 2011 - 02:06 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: meeneshi
date: Dec. 21., 2011 - 02:19 pm
#
ja neliekas, ka ir gana silts, liec bļodu ar mīklu, bļodā ar labi siltu (bet ne verdošu) ūdeni, ko pāris reizes procesā nomaini (ūdeni) un viss būs kā vajag :)
vispār jau mīklai pietiek ar 22-25 grādi. bet ja ir zemāk, tad jāsāk domāt.
vēl, ja ir laiks, vienkārši no rīta ieliec ledusskapī to mīklu, vakarā varēsi cept. vai vakarā ieliec, no rīta cep.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: mola
date: Dec. 21., 2011 - 02:27 pm
#
Tai nav ilgi jābriest, parasti jau pēc 1-2h var cept. :)
Atbildēt
from: mareks123
date: Jan. 22., 2014 - 04:32 pm
#
Atbildēt