speķa pīrādziņi

« previous entry | next entry »
Dec. 21., 2011 | 01:02 pm
posted by: anilirem in pajautaa

Vēlos uztaisīt speķa pīrādziņus, tikai nav ne jausmas, kas ar to raugu jādara un cik ilgi viņam jāļauj uzrūgt? Bez tam, kādi milti ir jālieto? Kviešu? Cik daudz? Varbūt kāds mani var nosūtīt arī uz kādu labu recepti? Internetā to ir daudz :)

Un kā pēc tam cept? Parasti mūsmājās sanāk tādi pacieti tie pīrāgi, kāds varētu būt iemesls un kā no tā izvairīties?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

from: [info]anilirem
date: Dec. 21., 2011 - 01:18 pm
#

un kas tas tāds, sausais un slapjais raugs :)?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 21., 2011 - 01:26 pm
#

Sausais raugs ir izžāvēts un presēts slapjais raugs :) Nopērkams paciņās pie garšvielām. Slapjais raugs ir presēts kubiņos pa 100 g parasti, veikalos atrodas dažādās jocīgās vietās, bet katrā ziņā aukstumvitrīnā.
Es tomēr izmantoju slapjo, jo ar sausajiem var ieberzties - ir gadījies, ka raugs nekvalitatīvs un mīkla neuzrūgst. Slapjo raugu, kas paliek pāri, var glabāt saldētavā un pēc vajadzības atlaidināt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 21., 2011 - 01:27 pm
#

Tūlīt visi metīsies teikt, ka sausajam raugam nav ne vainas - piekrītu, noteikti ir labas un drošas sausā rauga paciņas, bet, ja ir jāizvēlas no kādām četrām dažādu ražotāju paciņām, man aizmirstas, kuras bija labākās :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mēneši

from: [info]meeneshi
date: Dec. 21., 2011 - 01:49 pm
#

rīgas raugam, vai kā to sauc, nav ne vainas. vienreiz ir slikti rūdzis - biju laukos un vienīgais pieejamais raugs bija sausais ar pirms gada iztecējušu termiņu. pērējās reizēs vienmēr ir bijis perfekti.

Atbildēt | Iepriekšējais