there will be food [entries|friends|calendar]
mēneši

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ calendar | livejournal calendar ]

[07 Jun 2017|03:24pm]
gatavojoties eiropas ceļojumam ilgi meklēju musli batoniņu recepti. lai nav negaršīgi, lai nav pārāk saldi vai pārāk trekni, lai turās kopā, lai nav nezcik daudz puszināmu sastāvdaļu vai gatavošanas soļu un tā tālāk un tā joprojām. jāsaka, tiem, izrādās, ir neskaitāmas variācijas. ar spaidītiem banāniem, ar sviestu, ar riekstu sviestiem, medu, cukuru, eļļām, ko tik tur neliek.
Apstājos pie šī varianta, jo simpatizē ābolu biezenis sastāvdaļā, man vēl bija palicis bišķītis saldētavā.
http://bitesblogs.blogspot.com/2011/05/auzu-abolu-musli-batonini.html
vienīgais, liku vairāk riekstus (visādus) un sēkliņas (gan saulespuķu gan ķirbju), vienai porcijai liku žāvētus augļus, otrai tumšās šokolādes čipsus (mazos no gemosa), cepu vienā plātī, abām porcijām tieši pietika vietas.
1 comment|post comment

Chilli con carne [01 May 2017|06:37pm]
Vienkārša un laba chilli cin carne recepte
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/3228/chilli-con-carne
post comment

vista grieķu gaumē [03 Dec 2016|11:46pm]
negaidīti veiksmīga variācija par tēmu. klāt pasniedzu krāsnī ceptus kartupeļus, domāju, ka labi būtu arī ar kuskusu.

1/3 glāzes milti
kaltēts oregano
malti melnie pipari
sāls
3gb vistas filejas, sagrieztas uz pusēm garumā
3ēk olīveļļa
2 ķiplokdaiviņas, sagrieztas
85g lielās melnās olīves bez kauliņiem, sagrieztas uz pusēm
1/2 glāzes sadrupināts feta siers
sauja sagrieztu spinātu

Ieber lielā šķīvī miltus, sāli, garšvielas, samaisa. Apviļā vistas fileju miltos un cep pannā, 2ēk eļļas uz vidējas uguns. Cep 4-5 minūtes līdz apcepusies brūna, pagriež uz otru pusi un cep vēl 3-4 minūtes, līdz tā ir gatava. Pārliek visas filejas keramiskā, vai kādā citā, pasniegšanai piemērotā traukā.
Samazina uguni, ielej 1ēk eļļu, nedaudz apcep ķiplokus (ap 30 sekundēm), pievieno tomātus un olīves un apcep 1-2 minūtes. Pārliek pāri vistai olīvu/tomātu maisījumu, pārber spinātus (piparmētras, oregano, pētersīļus utml) un pasniedz.
post comment

vegāna lēcu zupa [10 Nov 2016|10:38am]
Nesen uzgāju jauku veģetāru blogu: http://cookieandkate.com
ik pa brīdim uztaisu kaut ko no tā un vēl ne reizi neesmu vīlusies.
man jau sen stāvēja paka ar sarkanajām lēcām, ko beidzot nolēmu izmantot.

Vienkārši pagatavojama, sildoša un pikanta lēcu zupa
... tālāk ... )
2 comments|post comment

Liellopa kartupeļu sautējums multivāres katlā [09 Nov 2016|11:18pm]
Pēdējā laikā man prasās liellops, tādēļ te viena veiksmīga variācija par tēmu, kas pieprasa samērā maz pūļu, bet sniedz ļoti labu rezultātu.

Šī ir recepte multivāres vai lēnvāres katlam, bet, loģiski, mierīgi var taisīt arī uz plīts.

... tālāk ... )
7 comments|post comment

samērā veselīgie ābolu mafini [29 Oct 2016|06:58pm]
šie ir mazliet citādāki mafini, ābolu dēļ mitrāki un mazliet smagāki. garšoja arī tādam mafinu neēdājam kā es.
kaut kad mēģināšu aizstāt visus miltus ar auzu miltiem, kā arī pielikt nedaudz biezpienu. tad būs brokastu mafini :)

1 3/4 glāzes pilngraudu milti (daļu var noteikti aizstāt ar auzu miltiem)
1,5 tk cepampulveris
1 tk kanēlis
0,5 tk soda
0,5 tk sāls
1 glāze rīvēti āboli
1 glāze nelielos klucīšos sagriezti āboli
1/3 glāze kokosriekstu eļļa vai olīveļļa
0,5 glāze medus vai cukurs
2 olas
0,5 glāze "bezgaršas" jogurts
0,5 glāze ābolu biezenis
1 tk vaniļas ekstrakts (es neliku)

Samaisa miltus, cepamo pulveri, kanēli, sodu un sāli, samaisa.
Pievieno ābolus, samaisa.
Atsevišķā traukā samaisa eļļu un saldinātāju, pievieno olas un sakuļ, pievieno jogurtu, ābolu biezeni un vaniļu, labi samaisa.
samaisa kopā sausās un šķidrās daļas. Mīkla diezgan "bieza", tas ir ok.
Iepilda 12 mafinu formās, cep 220 grādos 13-15 minūtes, vai kamēr zeltaini no augšpuses un gatavi.
post comment

pildītas kabaču/cukini/baklažānu laiviņas [04 Oct 2016|12:37pm]
uzgāju recepti, kārtējo variāciju par tēmu, kuru mazliet pārveidoju. sanāca burvīgi.

tātad, ņem cukini vai mazos kabačus un kādu baklažānu.
griež uz pusēm, izgrebj daļu mīkstuma, laiviņas liek krāsnī uz kādiem 180 grādiem.
Kamēr tie cepas līdz 3/4gatavībai, sakapā izgrebto, liek cepties, pēc brīža liek malto liellopa gaļu un sakapātu papriku, garšvielas.
Cep līdz gatavs, lej tomātu mērci (es fiksi savārīju tomātus ar garšvielām un sablenderēju), uzvāra, pagaršo, pielabo, ja vajag.
Ņem ārā laiviņas, pilda ar gaļas/dārzeņu masu, ber pāri sieru, liek krāsnī līdz siers apcepies zeltains. Gatavs.

Mans pārveidojums bija baklažāns. Oriģināli baklažāns tur neparādījās, t.i., to var nelikt, bet imho baklažāna mīkstums tai masā ir ļoti iederīgs un labs.
post comment

tiramisu [26 Feb 2016|08:58pm]
gandrīz vai nonācu sarežģītā situācijā. māsa palūdza uztaisīt viņas dzimšanas dienai tiramisu. nav problēmu. man ir viena daudz reiz mēģināta un par ļoti labu atzīta recepte.
un. tad tas notika. tā vairs nav pieejama vietnē, kur vienmēr to skatījos. un pierakstīts arī nav nekur.
labi, ka konkrētā veresija krievu internetos ir samērā populāra, tādēļ beigās tomēr atradu īstās receptes atstāstu. tā nu pieglabāšu šeit, ar cerību kkad drīz pierakstīt pilno versiju, lai nepazūd.

http://zefira.net/desert-tiramisu/

recepte, par spīti šķietamībai, ir tik itāliska, cik nu tā var būt. tā nāk no sievietes, kas jau sen ieprecējusies Itālijā un ar kuru kulinārajā mākslā ļoti labprātīgi dalās viņas vīramāte, itāliete, kuras ģimenē šos ēdienus šādi ir gatavojuši jau cik nu tur sen.
1 comment|post comment

[15 Feb 2016|11:37pm]
variācija par ābolu desertu
https://www.youtube.com/watch?v=uRB4V0I8iyY
post comment

[04 Feb 2016|04:00pm]
5 krūzīškūku receptes. pirmais ir visai apburošas (un vegāniskas, ja pareizi atceros) brokastis.

https://www.youtube.com/watch?v=POtNzR94CEc
post comment

[13 Jan 2016|11:38am]
atgādiniet man bišķi vēlāk padalīties ar superboršča un banānu/auzu cepumu receptēm.
post comment

pieglabāšanai [11 Jan 2016|11:10am]
http://www.buzzfeed.com/annaborges/so-much-protein#.kt80d2gWp
http://www.mostlyhomemademom.com/2015/01/skinny-low-carb-peanut-butter-cheesecake.html
http://thekrazycouponlady.com/tips/recipes/10-delicious-slow-cooker-freezer-meals-that-are-perfect-for-weeknights/
http://pinchofyum.com/12-easy-recipes-you-can-make-in-a-slow-cooker
4 comments|post comment

bezmiltu šoko kūka [18 Oct 2015|10:07pm]
[info]karmena ieteica šo te bezmiltu šokolādes kūku. vēlāk jāizmēģina.
1 comment|post comment

citronu/mandeļu kūka [18 Oct 2015|02:06pm]
Vegāniska Mandeļkūka ar karamelizētiem citroniem
Ļoti laba, ja garšo citronmizas garša. Ja nē, tad nē.
... tālāk ... )
6 comments|post comment

[29 Sep 2015|09:53pm]
ielikšu šeit dažas kūku receptes. par lielāko daļu no tām - jau izteikts palddies rasbainiekam.

šarlote, kas tik tiešām ir krietni labāka par ierasto šarloti

key lime pie

laima siera kūka

ābolu plātsmaize
2 comments|post comment

biešu/fetas salāti. [15 Apr 2015|01:37pm]
pēdējā laika topa ēdiens ir biešu/fetas salāti. viss, kas vajadzīgs, ir, lai mājās ir vārītas bietes, spināti, fetas siers, ķiploki un valrieksti. sagriez bietes un sieru, samaisi ar pārējo + mazliet eļļa, sāls, pipari un viss. samērā sātīgs un nāvīgi veselīgs ēdiens 2 minūtēs. ķirbju un/vai saules puķu sēklas valriekstu vietā arī ģeld. sacīt jāsaka, ka arī biezpiens fetas vietā ir ok, ja feta akurāt beigusies, bet biezpiens ir.
5 comments|post comment

[11 Mar 2015|09:06pm]
veikalā manu uzmanību piesaistīja "paniņu jogurts". impulsu paņemt gan pārvarēju, tā vietā nopirku kefīru un mājās sablenderēju to ar saldētiem ķiršiem, saldētu banānu, svaigiem spinātiem un medu. ko lai saka. garšīgs kefīra jogurts :))
post comment

[05 Mar 2015|10:05pm]
šodien uzdūros kādai patiešām vienkāršai aziātiskai receptei. korejiešu liellops.

nepieciešams:
... tālāk ... )
post comment

variācija par šokolādes kūku [01 Mar 2015|07:18pm]
saldumu neēšana darba dienās ir rezultējusies tajā, ka piektienas vakarā man tik ļoti gribas saldu, ka metos to pati gatavot. tā pirms kāda pusotra mēneša iemetu pinterestā "best chocolate cake". ko lai saka. kopš tā laika esmu šo kūku cepusi 3x, katrreiz mazliet savādāk, katrreiz ar citu rezultātu, katrreiz garšīgu. cep cep cep kūku )
1 comment|post comment

[23 Jan 2015|04:30pm]
šonedēļ esam gatavojuši vakariņas mājās tikai 2x, šodien sanāk trešā. un vispār šonedēļ sanāk daudz vistas, bet šonedēļ bija/ir plānā

jau pieminētā chicken cacciatora
salātu taco ar malto gaļu
tītargaļas kotletītes, ceptas krāsnī

un brīvdienu plāns ir
tortiļjas ar vistu un ģenerāļa co cālis
post comment

navigation
[ viewing | most recent entries ]
[ go | earlier ]