šodien uzdūros kādai patiešām vienkāršai aziātiskai receptei. korejiešu liellops.
nepieciešams:
500g maltā liellopu gaļa
1/2 glāze brūnais cukurs (es gan liku mazāk, bet parasto)
1/4 glāze sojas meŗce
1 ēk sezameļļa (man nebija)
1/4 ēk malts ingvers
3 ķiploka daiviņas, saspiestas vai sakapātas
čilli pēc garšas (es bērna dēļ neliku vispār)
buntīte lociņu
sāls, melnie pipari
sezama eļļā apcep līdz gatavībai malto gaļu ar ķiplokiem
nolej liekos taukus
pievieno cukuru, sojas mērci, ingveru, čilli, melnos piparus
ar sāli gan uzmanīgi, sojas mērces dēļ var vispār nevajadzēt, atkarīgs no gaumes
pasautē pāris minūtes, pasniedz ar vārītiem vai tvaicētiem rīsiem, uzberot virsū sakapātus sīpollokus.
pārsteidzošā kārtā garšoja pat trīgadniekam, kam parasti vakariņas garšo ļoti reti.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: