mēneši ([info]meeneshi) rakstīja,
@ 2016-11-09 23:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Liellopa kartupeļu sautējums multivāres katlā
Pēdējā laikā man prasās liellops, tādēļ te viena veiksmīga variācija par tēmu, kas pieprasa samērā maz pūļu, bet sniedz ļoti labu rezultātu.

Šī ir recepte multivāres vai lēnvāres katlam, bet, loģiski, mierīgi var taisīt arī uz plīts.


ap/bišķi zem 1kg samērā liess liellopa gabals, sagriezts paliela kumosa izmēra gabalos
1/4 glāzes pilngraudu (vai parastie milti)
2 ēk eļļa
3 (vai vairāk, ja gribas) lieli kartupeļi, nomizoti un sagriezti paliela kumosa izmēra gabalos
1 burkāns (opcionāli)
nedaudz sagriezts ķīnas kāposts vai kāds cits dārzenis (opcionāli)
400 g burka ar konservētiem tomātiem
1 ķiplokdaiviņa, saspiesta
1/2 glāzes sakapāti sīpoli
1 tk balzāmetiķis
1 lauru lapa (man gan nebija, iztiku)
1/2 tk sāls
1/2 tk melnie pipari
1-1/2 glāzes liellopa buljons (man bija dārzeņu)
2 tk vusteršīras mērce
1 tk žāvēts oregano (vai 1 ēk svaigs)
1 tk saldā paprika

Samaisa miltus, sāli un piparus. Ieliek gaļu maisījumā un apviļā līdz tā vienmērīgi pārklājusies ar miltiem.
Ielej pusi eļļas pannā, uzkarsē, apbrūnina uz vidēji lielas/lielas uguns pusi gaļas. Izņem no pannas, noliek malā, ielej pannā atlikušo eļļu un apcep otro daļu gaļas.
Ieliek gaļu katlā, pievieno sīpolus, kartupeļus, dārzeņus (ja liek), vusteršīras mērci, tomātus ar visu sulu.

Sajauc balzāmetiķi ar buljonu, ķiplokiem, oregano, papriku un lauru lapu, ielej katlā, apsedz un gatavo uz ļoti mazas uguns vairāku stundu garumā, līdz gaļa mīksta.
Lēnvāres vai multivāres katlam attiecīgajam režīmam uzliek 4-8h atkarībā no pieejamā laika un temperatūras režīma. Man tik daudz laika nebija, uzliku uz 3h stew režīmu, bija gatavs pēc 2,5h.

Gatavs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]daria
2016-11-09 23:21 (saite)
Kas ir multivaares katls? Spriezhot peec gatavoshanas ilguma, tas nav pressure cooker?
Vispaar izskataas labi, vajadzees kaut kad sanjemties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-11-09 23:27 (saite)
Oriģināli recepte ir domāta slow cooker, bet es taisīju multicooker.
Man patika jā, maz pūļu un daudz laba rezultāta :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vacatio
2016-11-10 21:37 (saite)
daudzfunkcionāls elektriskais katls - var cept maizi, taisīt jogurtu, vārīt makaronus un uzstellēt lēnvāres režīmu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2016-11-10 22:54 (saite)
Sho visu var arii pressure cookerii.
Es jau ieguugleeju atshkjiriibas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vacatio
2016-11-10 21:35 (saite)
es gribētu vairāk receptes multi katlam. kaut kā pēdējā laikā sāk noputēt.

Un kā gatavo buljonu - vāri pati jeb ir atrasts kāds saprātīgāks ātrais variants par galina blanka? (es vāru un lieku saldētavā, bet reizēm ir beidzies un reizēm baigi gribas paņemt to kubiņu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-11-10 21:42 (saite)
ja kādreiz paliek pāri buljons, iesaldēju un tad to izmantoju. ja nē, bieži iztieku ar ūdeni (jā, es zinu), retu reizi ņemu arī kubiņu. bet nu vispār kādreiz uzvārīt, saliet pa glāzītēm un sasaldēt ir patiešām laba doma. varbūt rīt saņemšos, hehe.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2016-11-10 21:45 (saite)
man arī bija tāda sajūta par receptēm, tādēļ nopirku 2 recepšu grāmatas, kas paredzētas multikukerim. vairākās grāmatnīcās meklēju kko latviešu valodā, neatradu, atradu krievu grāmatnīcā. tur bija daudz dažādas. paņēmu divas, tagad izmantoju gluži bieži. reizēm vienkārši iegūglēju kko slowcookerim un gatavoju to.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?