mēneši ([info]meeneshi) rakstīja,
@ 2016-11-09 23:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Liellopa kartupeļu sautējums multivāres katlā
Pēdējā laikā man prasās liellops, tādēļ te viena veiksmīga variācija par tēmu, kas pieprasa samērā maz pūļu, bet sniedz ļoti labu rezultātu.

Šī ir recepte multivāres vai lēnvāres katlam, bet, loģiski, mierīgi var taisīt arī uz plīts.


ap/bišķi zem 1kg samērā liess liellopa gabals, sagriezts paliela kumosa izmēra gabalos
1/4 glāzes pilngraudu (vai parastie milti)
2 ēk eļļa
3 (vai vairāk, ja gribas) lieli kartupeļi, nomizoti un sagriezti paliela kumosa izmēra gabalos
1 burkāns (opcionāli)
nedaudz sagriezts ķīnas kāposts vai kāds cits dārzenis (opcionāli)
400 g burka ar konservētiem tomātiem
1 ķiplokdaiviņa, saspiesta
1/2 glāzes sakapāti sīpoli
1 tk balzāmetiķis
1 lauru lapa (man gan nebija, iztiku)
1/2 tk sāls
1/2 tk melnie pipari
1-1/2 glāzes liellopa buljons (man bija dārzeņu)
2 tk vusteršīras mērce
1 tk žāvēts oregano (vai 1 ēk svaigs)
1 tk saldā paprika

Samaisa miltus, sāli un piparus. Ieliek gaļu maisījumā un apviļā līdz tā vienmērīgi pārklājusies ar miltiem.
Ielej pusi eļļas pannā, uzkarsē, apbrūnina uz vidēji lielas/lielas uguns pusi gaļas. Izņem no pannas, noliek malā, ielej pannā atlikušo eļļu un apcep otro daļu gaļas.
Ieliek gaļu katlā, pievieno sīpolus, kartupeļus, dārzeņus (ja liek), vusteršīras mērci, tomātus ar visu sulu.

Sajauc balzāmetiķi ar buljonu, ķiplokiem, oregano, papriku un lauru lapu, ielej katlā, apsedz un gatavo uz ļoti mazas uguns vairāku stundu garumā, līdz gaļa mīksta.
Lēnvāres vai multivāres katlam attiecīgajam režīmam uzliek 4-8h atkarībā no pieejamā laika un temperatūras režīma. Man tik daudz laika nebija, uzliku uz 3h stew režīmu, bija gatavs pēc 2,5h.

Gatavs.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?