vegāna lēcu zupa
Nesen uzgāju jauku veģetāru blogu:
http://cookieandkate.comik pa brīdim uztaisu kaut ko no tā un vēl ne reizi neesmu vīlusies.
man jau sen stāvēja paka ar sarkanajām lēcām, ko beidzot nolēmu izmantot.
Vienkārši pagatavojama, sildoša un pikanta lēcu zupa
1/4 glāzes extra virgin olīveļļas
1 vidējs sīpols, sakapāts
2 burkāni, sagriezti nelielos gabaliņos
2 tk malts kumīns
1 tk karijs
1/2 tk žāvēts timiāns
1 lielā burka tomāti, nokāsti un sagriezti
1 glāze brūnās vai zaļās lēcas (man bija sarkanās)
4 glāzes dārzeņu buljons
2 glāzes ūdens
1tk sāls
šķipsna čili pulvera/pārslu
malti melnie pipari
1 glāze sagrieztu lapu kāpostu (man gan nebija, veikalā aizmirsu)
1/2 citrona sula
Uzsilda olīveļļu lielā katlā (tik lielam daudzumam esot jēga, tā bagātinot garšu).
Karstā eļļā liek sīpolus un burkānus, cep maisot ap 5 minūtēm.
Pievieno ķiplokus, kumīnu, kariju un timiānu, apcep maisot līdz sāk smaržot (ap pusminūti).
Pievieno tomātus un maisot gatavo vēl dažas minūtes.
Ieber lēcas, ielej buljonu un ūdeni, sāli, čili, padaudz melnos piparus. Uzvāra līdz met burbuli, samazina uguni un ļauj vārīties līdz lēcas gatavas (ap pusstundu zaļajām un brūnajām lēcām, sarkanās ir gatavas ātrāk).
Paņem 2 glāzes zupas, sablenderē, ielej atpakaļ zupā, pieliek lapu kāpostu, gatavo vēl 5 minūtes līdz kāposti gatavi.
Noņem no uguns, pievieno citrona sulu, pagaršo, pieliek vēl citronsulu, sāli un piparus, ja vajag, pasniedz.