vista grieķu gaumē
negaidīti veiksmīga variācija par tēmu. klāt pasniedzu krāsnī ceptus kartupeļus, domāju, ka labi būtu arī ar kuskusu.
1/3 glāzes milti
kaltēts oregano
malti melnie pipari
sāls
3gb vistas filejas, sagrieztas uz pusēm garumā
3ēk olīveļļa
2 ķiplokdaiviņas, sagrieztas
85g lielās melnās olīves bez kauliņiem, sagrieztas uz pusēm
1/2 glāzes sadrupināts feta siers
sauja sagrieztu spinātu
Ieber lielā šķīvī miltus, sāli, garšvielas, samaisa. Apviļā vistas fileju miltos un cep pannā, 2ēk eļļas uz vidējas uguns. Cep 4-5 minūtes līdz apcepusies brūna, pagriež uz otru pusi un cep vēl 3-4 minūtes, līdz tā ir gatava. Pārliek visas filejas keramiskā, vai kādā citā, pasniegšanai piemērotā traukā.
Samazina uguni, ielej 1ēk eļļu, nedaudz apcep ķiplokus (ap 30 sekundēm), pievieno tomātus un olīves un apcep 1-2 minūtes. Pārliek pāri vistai olīvu/tomātu maisījumu, pārber spinātus (piparmētras, oregano, pētersīļus utml) un pasniedz.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: