samērā veselīgie ābolu mafini
šie ir mazliet citādāki mafini, ābolu dēļ mitrāki un mazliet smagāki. garšoja arī tādam mafinu neēdājam kā es.
kaut kad mēģināšu aizstāt visus miltus ar auzu miltiem, kā arī pielikt nedaudz biezpienu. tad būs brokastu mafini :)
1 3/4 glāzes pilngraudu milti (daļu var noteikti aizstāt ar auzu miltiem)
1,5 tk cepampulveris
1 tk kanēlis
0,5 tk soda
0,5 tk sāls
1 glāze rīvēti āboli
1 glāze nelielos klucīšos sagriezti āboli
1/3 glāze kokosriekstu eļļa vai olīveļļa
0,5 glāze medus vai cukurs
2 olas
0,5 glāze "bezgaršas" jogurts
0,5 glāze ābolu biezenis
1 tk vaniļas ekstrakts (es neliku)
Samaisa miltus, cepamo pulveri, kanēli, sodu un sāli, samaisa.
Pievieno ābolus, samaisa.
Atsevišķā traukā samaisa eļļu un saldinātāju, pievieno olas un sakuļ, pievieno jogurtu, ābolu biezeni un vaniļu, labi samaisa.
samaisa kopā sausās un šķidrās daļas. Mīkla diezgan "bieza", tas ir ok.
Iepilda 12 mafinu formās, cep 220 grādos 13-15 minūtes, vai kamēr zeltaini no augšpuses un gatavi.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: