citronu/mandeļu kūka
Vegāniska Mandeļkūka ar karamelizētiem citroniem
Ļoti laba, ja garšo citronmizas garša. Ja nē, tad nē.
Sastāvdaļas
150g margarīns (vegānisks)
100g mandeļu/marcipāna masa (var dabūt gemosā)
150ml piens (sojas, auzu vai mandeļu)
225g cukurs
180g kviešu milti
28g kukurūzas ciete (domāju, ka kartupeļu ciete arī der)
2tk vaniļas cukurs
1tk cepampulveris
Citroniem
270g cukurs
150ml ūdens
4 citroni
*sausās sastāvdaļas ir
Ietauko un iemilto formu
izkausē sviestu, samaisa ar mandeļu masu. Iemaisa pienu.
Iemaisa miltus, cieti, cukuru, vaniļas cukuru un cepampulveri, līdz mīkla ir gluda, bez kunkuļiem.
Lej masu formā un cep 40 minūtes. Pārbauda ar kociņu, vidum jābūt sausam. Izņem un ļauj atdzist.
Citroni:
Uzvāra cukuru ar ūdeni
Smuki sagriež citronu un izņem sēklas
Ieliek citronšķēles sīrupā un ļauj vārīties 10-15 minūtes. Noņem kastroli no plīts, ka citroni ir palikuši mīkstāki un sīrups sabiezējis. Ļauj neaudz atdzist un liek citronšķēles uz kūkas. Apslaka (bagātīgi) kūku ar citrnsīrupu un pasniedz.
*skaidrs, ka
visēdāji var likt sviestu, govs pienu utt. bet kūka pati par sevi ir ļoti laba un pašpietiekama tāda kāda ir. vienīgais, ka vegāniskās sastāvdaļas ir grūtāk atrast.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: