par plānošanu |
[12 Jan 2015|09:42pm] |
tā kā pēdējā laikā esmu nolēmusi gan plānot nedēļu uz priekšu, gan arī dažādot ēdienkarti, iedomājos, varbūt kādam šeit varētu interesēt tās (ēdienkartes) saturs - tīri idejām. plāns ir katrā nedēļā iekļaut vienu zupu, vienu sautējumu, kaut ko ar pākšaugiem un dārzeņus. nu un neliels uzkodu plāns arī. jāsaka gan, ka nekādu izsmalcināto ēdienu neplānoju, pamatā kas samēri vienkārši un ātri vai iepriekš pagatavojams.
ja nav interesanti, rakstiet, likšu zem acs.
šonedēļ tātad plānā ir:
- lasis medus/sojasmērces marinādē ar pilngraudu rīsiem, krāsnī ceptām bietēm un spinātu mērci - ķiploku-alus vista ar pannā saceptiem dārzeņiem un krāsnī ceptiem kartupeļiem - ilgais sarkanās gaļas (atkarīgs no izvēles veikalā) sautējums sarkanvīnā - biešu boršs - ar veģetāro ēdienu vēl nav skaidrs, ja ir kāds ieteikums, lūdzu.
uzkodas: quakamole ar dārzeņiem banānu pankūkas brokoļbaiti saldētas ogas jogurtā
un brīvdienām paštaisīti snickers bars.
|
|
baklažānu pica bez glutēna (bez miltiem kā tādiem) |
[03 Jan 2015|03:45pm] |
kaut kad nesen uzdūros jēdzienam "clean eating", jāsaka, ka doma man iepatikusies. meklējot receptes piekabinot galvenajai sastāvdaļai šo te vārdu savienojumu (principā pietiek ar pirmo vārdu) atklājas vesela pasaule. piemēram šīs ārkārtīgi garšīgās "picas", kur par pamatni tiek izmantots baklažāns, bet virsū likts dajebkas, pamatā no picu repertuāra.
tātad: 1-2 baklažāni tomātu mērce siers (cik nu sieri jums ir vai gribās) sīpoli, paprika un ko nu jūs izdomājat, man nekā cita nebija garšvielas (man ir tiger pirktais garšvielu maisījums picai, bet nu domāju, ka der jebkas uz to pusi) eļļa ( ... tālāk ... )
|
|
citroncepumi |
[29 Sep 2014|11:42pm] |
bērns ik rītu, pirms došanās uz dārziņu, vēlas "ķapu". ar to domājot cepumus. esmu pirkusi viņai tādus cepumus un šādus cepumus, līdz man apnika tērēt naudu par, es protams atvainojos, bet vai nu garšas, vai sastāva, kvalitātes, vai visu šo elementu sūdus. tādēļ nolēmu cepumus uzcept pati. lūk, vienkārši un ātri pagatavojamu, bet garšīgu citroncepumu recepte. jāatzīst, nekādi mega veselīgie nav, tur ir kārtīgi daudz gan sviests, gan cukurs, bet, domāju, tie jebkurā gadījumā ir labāki par veikalā nopērkamajiem.
1 plātij nepieciešams:( ... tālāk ... )
|
|
[samērā] veselīgie auzu pārslu cepumi |
[19 Jan 2014|10:53pm] |
vienkārši pagatavojami auzu pārslu cepumi bez liekām taukvielām. ( ... tālāk ... )
|
|
|
[02 Jan 2014|10:09pm] |
šodien vīramāte parādīja kādu viņas īpašumā esošu pavārgrāmatu. principā jau nekas īpaši rets, trimdā izdota ~ 30to gadu kulinārija. absolūta sajūsma. dedzināta cukura krēms. krokanta krēms. kaudzēm ar dīvainām receptēm. čupām ar padomiem un uzstādījumiem. nekas neatstāj tik sliktu iespaidu, kā slikti izcepta, vai nevīžīgi izrotāta torte. vai kaut kā ta aptuveni. ehehe. derētu reizi vienā-divās nedēļās kaut ko no tās. varbūt kāds grib nākt uz kulinārajiem vakariem 30to gadu stilā? :)
|
|
gadu mija |
[31 Dec 2013|02:53pm] |
šo gadu aizvadīsim pieticīgā kompānijā - es, vīrs un mazā A. pusdienās mums pievienosies daži draugi, bet vakariņās jau atkal būsim šaurākā lokā. nu un kādēļ es to visu te. gadu mijā, sadalot ēdienus pusdienās un vakariņās, galdā celsim: cēzara salātus ar vistu gambas pilpil (jeb tīģergarneles ar ķiplokiem, čili un olīveļļu) lapu salātus ar tomātiem un avokado banānu kēksiņus ar šokolādes pārklājumu sausmaizītes ar sieru augļus
vēlāk varbūt ielikšu garneļu recepti. tā gan ir pagalam elementāra. ļoti gribu saņemties un ielikt dzērveņu/bezē kūkas recepti, ko kaut kad tomēr iemēģinājām. nezinu, vai tas tuvākajā laikā sanāks.
lai vai kā, lai jums visiem nākošais gads ir labāks par iepriekšējo. priecīgu sagaidīšanu :)
|
|
augļu/ziemassvētku kēkss |
[26 Dec 2013|11:17pm] |
ziemassvētki gan teju jau pagājuši, taču šis ziemassvētku kēkss ir tik vienkārši un ātri pagatavojams, ka savā ziņā, pat pārstāj šķist "ziemassvētku". + tas ir diezgan satriecoši garšīgs, īpaši, ja esi "vairāk augļu mazāk mīklas" cilvēks. ( ... tālāk ... )
|
|
mazliet neapmaksātas reklāmas maskarpones braunijiem. |
[05 Dec 2013|11:32am] |
ko es vēlējos pateikt. aizvakar biju pagatavojusi maskarpones braunijus vīramātes vārdadienas pasākumam (tas notika vakardien) un tos izdevās diezgan glīti salikt, līdz ar to bija doma ielikt šeit bildi. bilde ir instagramā, bet tā ir sanākusi tik nejēdzīga un švaka, ka nevēlos to šeit likt. pateikšu vien, ka, ja liela apaļa šķīvja vidū uzliek deserta trauku uz kājiņas, kurā saliek saputotu saldo krējumu, bet apkārt saliek braunijus, tas izskatās ļoti forši/prezentabli. nu un ja jau par tiem, tad. citu starpā, nupat runāju ar vīramāti, kas stāstīja sekojošo: pasākumā bija kāda kanādas latviete, kas esot šī veida desertu cienītāja/pazinēja. un, pagaršojot tos (ko sākumā neviens tā īsti negribēja ēst, jo koncentrējās uz sāļajiem un es jau cerēju, ka tie būs palikuši pāri mums ar A. šodienai) viņa esot izsaukusies "these brownies are to die for!!". tā nu brauniji mūs nebūs sagaidījuši, bet jums tos vēlreiz iesaku :) lūk, links: http://klab.lv/users/meeneshi/73068.html
|
|
piparkūkas no Rairitas |
[03 Dec 2013|10:52am] |
bet vispār, es, šķiet, tā arī neesmu te ielikusi rairitas piparkūku mīklas recepti. pirms vairākiem gadiem atradu to cālī. recepti viņa esot dabūjusi no draudzenes mammas, kas, savukārt, esot to pārmantojusi. tātad, recepte ir diezgan veca, lai arī sastāvdaļas ir pielāgotas mūsdienās. piparkūkas sanāk ļoti garšīgas, kraukšķīgas un mutē kūstošas. mīklas pagatavošana nav pārāk sarežģīta, prasa ne vairāk kā stundu + nakts ledusskapī un sadalīšana pa porcijām. ielikšu oriģinālo rairitas recepti, ar piebildi, ka margarīna vietā mierīgi var likt sviestu. un visticamāk, arī cukura vietā medu/sīrupu utt (to gan es personīgi neesmu pārbaudījusi). kā būtu,ja liktu bezglutēna vai pilngraudu miltus, nav ne jausmas. ja kāds zina, padalieties. ā un. šo recepti var atrast delfos. bet tajā ir nepareizi norādīts miltu daudzums. īstais ir 1,2kg.
( recepte )
|
|
par maskarponi un šokolādi |
[04 Nov 2013|11:38pm] |
es beidzot esmu saņēmusies šeit kaut ko ierakstīt, jā :)
man ledusskapī bija pasen attaisīta mazā paciņa ar maskarponi. kas jau bija sākusi palikt "ne tik ļoti svaiga". un man tā bija kaut kā jāizlieto. līdz ar to. šokolādes kūciņas ar šokolādi, jeb brauniji ar maskarponi. ( gara, bet ne pārāk sarežģīta recepte )
|
|
ābolkūka |
[18 Sep 2013|10:53pm] |
visparastākā ābolkūka mazliet neparastākā izpildījumā. šī versija ir nedaudz darbietilpīgāka, kādas 5-7 minūtes jāpastrādā ar mikseri, tad kādas 5 vēl ar lāpstiņu/karoti. citādi viss gluži tāpat, bet rezultāts labāks. man gribētos teikt, krietni labāks. ( ... tālāk ... )
runājot par āboliem. varbūt kāds grib ābolus? mums to ir dāāāudz, varam padalīties :) (ir antonovka un tad ir vēl tādi ar sarkanumu, sulīgi un saldi)
|
|
plūmju parfē |
[09 Sep 2013|08:33am] |
šeit aprakstīšu konkrēto plūmju parfē recepti, taču lūdzu ņemt vērā, ka tik pat labi var ņemt jebkuru ievārījumu, tādējādi tiekot galā ar liekā ievārījuma krājumiem, vai augļus un ogas, kas pēkšņi saradušies par daudz, saldēti vai svaigi. ( ... tālāk ... )
|
|
konservbūšana |
[17 Aug 2013|10:34pm] |
diemžēl galīgi nesanāk šeit ierakstīt, jā. ļoti ceru, ka kaut kad (cerams ka drīz) tomēr iemācīšos uzburt laiku arī internetamā kopum un šejienei konkrēti arī. daudzus jo daudzus gadus konservēšana bija likusi man mieru. unlabikatā. bet šogad. šogad padodos konservēšanas garam arī es. nesen, kad nebija kur likt plūmes, uzvārīju dažas burciņas plūmju ievārījuma (no tā sanāk burrvīgs deserts, kuru es vēlos ielikt arī šeit, bet pagaidām galīgi nesanāk laika). tagad nav kur likt ābolus un esmu uzvārījusi ābolu biezeni. tik, cik bija burciņu, bet bija gaužām maz. es arī kaut kad pakļāvos vīrieša retorikai par tēmu, ka burkas nekad nevienam nav vajadzīgas un jāmet ārā. tagad nāksies pirkt tās veikalā, hāhāhā. nezinu, cik labi/ilgi tas biezenis glabāsies, bet garšo gaužām labi (mizotu ābolu šķēlītes bez serdēm ar ne pārāk daudz ūdens savārīt, pievienot kondensēto pienu ar cukuru, pavārīt vēl, izslēgt, burciņas, nomnom). vēl plānā ir iemēģināt ābolu/citrusaugļu ievārījumu un pāris ābolkūkas. ceru, ka pietiks tam laika. mums te dārzā vispār ir labi jo labi āboli, tie, kam garšo paskābs, ir sajūsmā. ja jums ir kāds labs ieteikums par tēmu "kā utilizēt ābolus" (par krāsnī ceptiem āboliem es zinu), lūdzu padalieties.
|
|
brokastis |
[23 Oct 2012|09:56am] |
(manas) pasaules garsigakas olmaizites. http://instagr.am/p/RHZD1egETk/ nu labi, vareja pielikt vel sipolu un melnos piparus. ta kepa uz olam ir tas kas man pietrukst latvijas veikalos, ikru/zivju pasta kalles kaviar.
|
|