plūmju parfē
šeit aprakstīšu konkrēto plūmju parfē recepti, taču lūdzu ņemt vērā, ka tik pat labi var ņemt jebkuru ievārījumu, tādējādi tiekot galā ar liekā ievārījuma krājumiem, vai augļus un ogas, kas pēkšņi saradušies par daudz, saldēti vai svaigi.
vēlams gan, lai augļi/ogas/ievārījums ir paskābi, vai saldskābi ar izteiktu skābo noti.
sastāvdaļas 4 porcijām:
150g plūmju
150g cukura (vai 300g plūmju ievārījuma)
4 olu dzeltenumi
250g 35% saldā krējuma
savāra atkaulotas plūmes ar cukuru, līdz tās izšķīst (vai uzsilda plūmju ievārījumu), padzesē lai nav gluži verdošs, pievieno olu dzeltenumus un ar miskeri uzputo līdz masa paliek krēmīga un pabieza, masu noliek nost, līdz tā atdziest.
saputo saldo krējumu līdz putukrējuma kondīcijai.
iecilā augļu/dzeltenumu masā saldo krējumu, līdz viendabīgai konsistencei un pilda lielākā traukā vai vairākos maziņos.
trauku/trauciņus liek ledusskapī uz vairākām stundām(vēlams sešām, bet tas nav tik kritiski svarīģi) ledusskapī.
saldajam par labu nāk pāris piles pēc garšas piemērota alkohola pa virsu pirms ledusskapī likšanas.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: