mēneši ([info]meeneshi) rakstīja,
@ 2014-09-29 23:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
citroncepumi
bērns ik rītu, pirms došanās uz dārziņu, vēlas "ķapu". ar to domājot cepumus. esmu pirkusi viņai tādus cepumus un šādus cepumus, līdz man apnika tērēt naudu par, es protams atvainojos, bet vai nu garšas, vai sastāva, kvalitātes, vai visu šo elementu sūdus. tādēļ nolēmu cepumus uzcept pati.
lūk, vienkārši un ātri pagatavojamu, bet garšīgu citroncepumu recepte. jāatzīst, nekādi mega veselīgie nav, tur ir kārtīgi daudz gan sviests, gan cukurs, bet, domāju, tie jebkurā gadījumā ir labāki par veikalā nopērkamajiem.

1 plātij nepieciešams:
100g cukurs
100g sviests
150g kviešu milti (nez, kā būtu ar auzu miltiem)
2 olas
puse citrona

sviestu saputo ar cukuru un sarīvētu puscitrona miziņu, pa vienai iesit olas un puto, līdz izkūst cukurs. jāsaka, ka es liku kombainā un tik slēdzu iekšā/ārā pie olu ielikšanas, bet noteikti var gan ar mikseri, gan roku.

pielej citronsulu, pieber miltus, izmaisa līdz masa viendabīga. tie, kuru virtuves apveltītas ar konditorejas maisiem (manējā ķipa ir, bet es, lol, tos neatradu), pilda masu maisos un spiež pikucīšus uz ietaukotas vai ar cepampapīru pārklātas formas (ietaukošana strādā gluži labi), tad liek ap 170 grādus siltā krāsnī un cep līdz masa izkususi, sastingusi un ir gaiši dzeltena. man garšo, ja maliņas sāk viegli brūnēt, bet pavisam viegli. receptē rakstīts, ka tas aizņem 15-20 minūtes, bet es neesmu droša. naskākās krāsnīs var būt arī ātrāk.

domāju, ka forši būtu pārpilināt gataviem cepumiem kausētu balto šokolādi un pagaidīt, kamēr sastingst. vai pievienot mīklai mazliet kokosrieksta skaidu, bet mēģinājusi neesmu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mirdza
2014-09-30 12:02 (saite)
Izklausās labi. Mūsmājās arī cepumi cieņā. Noteikti pamēģināšu, paldies. :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?