mēneši ([info]meeneshi) rakstīja,
@ 2015-01-03 15:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
baklažānu pica bez glutēna (bez miltiem kā tādiem)
kaut kad nesen uzdūros jēdzienam "clean eating", jāsaka, ka doma man iepatikusies. meklējot receptes piekabinot galvenajai sastāvdaļai šo te vārdu savienojumu (principā pietiek ar pirmo vārdu) atklājas vesela pasaule. piemēram šīs ārkārtīgi garšīgās "picas", kur par pamatni tiek izmantots baklažāns, bet virsū likts dajebkas, pamatā no picu repertuāra.

tātad:
1-2 baklažāni
tomātu mērce
siers (cik nu sieri jums ir vai gribās)
sīpoli, paprika un ko nu jūs izdomājat, man nekā cita nebija
garšvielas (man ir tiger pirktais garšvielu maisījums picai, bet nu domāju, ka der jebkas uz to pusi)
eļļa

baklažānus sagriež ~ 1,5cm platās ripiņās, tās pasāla un atstāj uz kādu pusstundu. nomazgā, nosusina, no abām pusēm pārklāj ar plānu eļļas kārtiņu un garšvielām, tad ar cepampapīru izklātā plātī liek krāsnī 180 grādos. cep 20-30 minūtē, kamēr "kaut kad drīz varētu būt gatavi", ņem ārā un ziež ar tomātu mērci*. virsū ber ko nu grib, es šoreiz bēru pusapļos sagrieztus sīpolus, dažādus sierus un smalki sagrieztu papriku. tad liek atpakaļ krāsnī, līdz siers izkusis un "garšīgi" brūns. ņemt ārā, lietot, priecāties.


* par tomātu mērci es šeit noteikti esmu runājusi jau diezgan daudz. parunāšu vēlreiz. man mājās parasti stāv vairākas konservēto tomātu burkas, jo tā ir brīnišķīga bāze dajebkam, makaroniem, pākšaugiem, biezzupām utt. utml. lielākoties iesākums šiem ēdieniem ir viens - apcept eļļā (sasmalcinātus) sīpolus un ķiplokus, uzgāzt tomātus, sasmalcināt ar kartupeļu spiedi vai rokas blenderi, pasālīt, sapiparot un sagaršvielot (atkarībā no vēlamā iznākuma, vienam ēdienam labāk derēs baziliks/timiāns/rozmarīns, citiem kaut kas no indiešu gala), pavārīt, pagaršot, salabot ja vajag, izslēgt (nu vai turpināt manipulācijas). tomātu mērce vai pamats iecerētajam ēdienam gatava/s. var lietot, var glabāt ledusskapī dažas dienas, var saldēt, kā nu gribas. aizņem, nezinu, 10-15 minūtes no laika, kas citādi būtu jāpavada gaidot citas ēdiena daļas sagatavošanos (šajā gadījumā to var vārīt, kamēr baklažāni vai nu "izmet asaru" vai cepas krāsnī). bet nu ja gribas, gan jau var ņemt arī veikala mērces no burkas, neesmu mēģinājusi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?