mēneši ([info]meeneshi) rakstīja,
@ 2014-01-19 22:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
[samērā] veselīgie auzu pārslu cepumi
vienkārši pagatavojami auzu pārslu cepumi bez liekām taukvielām.

300g auzu pārslas
4ēk cukurs
4ēk pilngraudu milti (parastie, protams, arī der)
4 olas
jebkas, ko grib likt iekšā, žāv. augļi, rieksti, šokolāde utml.

ieslēdz krāsni sildīties līdz 180 grādiem;
auzu pārslas apcep zeltaini brūnas, noliek malā dzist;
atdala olu baltumus un dzeltenumus, dzeltenumus sakuļ ar cukuru;
samaisa atdzisušās auzu pārslas ar dzeltenumiem, tad pievieno miltus un atkal samaisa;
pievieno ko nu grib pievienot, apmaisa;
pieliek baltumus un uzmanīgi iecilā.

liek masu piciņās uz cepemā papīra, cep, kamēr gatavi 7-8 minūtes.

gatavs :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]watt
2014-01-20 10:05 (saite)
no cukura jābaidās, nevis no "taukvielām".

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2014-01-20 18:24 (saite)
tradicionālie 200g sviesta uz porciju cepumu man šķiet "vairāk", nekā 4ek cukura, kas citās receptēs ir krietni vairāk un ir viegli aizvietojams ar citu saldinātāju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2015-01-14 17:11 (saite)
Atskaitos - sanāca ļoti labi. Es gan ieviesu savas variācijas:
auzu pārslas apcepu ar nedaudz sviesta un cukuru
piestā saberzu izmērcētas mandeles un tās pievienoju mīklai
izmantoju pilngraudu rudzu miltus

nākošreiz likšu nedaudz vairāk cukura, šoreiz bija 1:1 baltais un brūnais, varēja būt bik saldāk

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?