speķa pīrādziņi

« previous entry | next entry »
Dec. 21., 2011 | 01:02 pm
posted by: anilirem in pajautaa

Vēlos uztaisīt speķa pīrādziņus, tikai nav ne jausmas, kas ar to raugu jādara un cik ilgi viņam jāļauj uzrūgt? Bez tam, kādi milti ir jālieto? Kviešu? Cik daudz? Varbūt kāds mani var nosūtīt arī uz kādu labu recepti? Internetā to ir daudz :)

Un kā pēc tam cept? Parasti mūsmājās sanāk tādi pacieti tie pīrāgi, kāds varētu būt iemesls un kā no tā izvairīties?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

mēneši

from: [info]meeneshi
date: Dec. 21., 2011 - 01:50 pm
#

šeit manis ieteikto mīklas recepti iesaku arī pati. tā ir viegli pagatavojama un vienmēr sanāk ļoti labi :)
sauso raugu, kā jau te rakstīts, var nopirkt veikalā. rīgas raugs vai kā nu tur bija, tādas dzeltenas paciņas pa 14 grami. maksā dažus santīmu desmitus par paciņu.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anilirem
date: Dec. 21., 2011 - 02:06 pm
#

es par to istabas temperatūru te filosofēju...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mēneši

from: [info]meeneshi
date: Dec. 21., 2011 - 02:19 pm
#

un ko tieši Tu filosofē? :)
ja neliekas, ka ir gana silts, liec bļodu ar mīklu, bļodā ar labi siltu (bet ne verdošu) ūdeni, ko pāris reizes procesā nomaini (ūdeni) un viss būs kā vajag :)
vispār jau mīklai pietiek ar 22-25 grādi. bet ja ir zemāk, tad jāsāk domāt.
vēl, ja ir laiks, vienkārši no rīta ieliec ledusskapī to mīklu, vakarā varēsi cept. vai vakarā ieliec, no rīta cep.

Atbildēt | Iepriekšējais