krāsnī kartupeļi

« previous entry | next entry »
Dec. 9., 2009 | 03:03 pm
posted by: pieninjsh in pajautaa

Tā kā man padodas gatavot tikai to, kas pašam garšo, tad kartupeļi tie nebūs. Bet tomēr gribu zināt, kā pareizi krāsnī uzcept kartupeļus, lai viņi nebūtu sauci.. un lai būtu tādi glīti zeltaini?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 9., 2009 - 03:10 pm
#

Kartupeļus sagriež (daiviņās vai uz pusēm), uzlej kādu karoti eļļas, uzber garšvielas un visu ar rokām samaisa, lai kartupeļi ir noklāti ar eļļu. Tas arī viss noslēpums :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 03:12 pm
#

A cik grādos? Cik ilgi? Pirms tam jātur karstā ūdenī?

Es jau tā esmu darijis.. tāpat sanāk kaut kādi pa pusei izžuvuši :(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Shelly

from: [info]shelly
date: Dec. 9., 2009 - 03:16 pm
#

"jātur karstā ūdenī"?
Tas, tjipa, lai kartupelīšiem nesametas auksti? :/

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 9., 2009 - 03:19 pm
#

Kādā karstā ūdenī?! Pirmo reizi tādus brīnumus dzirdu.
Cepu parasti 180-200 grādos pusstundu vai ilgāk - bet tie grādi ļoti no cepeškrāsns atkarīgi.
Gadījumā nav gāzes cepeškrāsns, kas ļoti sausina? Tad mēdz apakšā zem cepamās pannas kaut kur iestellēt ūdens bļodiņu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 03:34 pm
#

Es pirms vārīšanas.. sevišķi, ja ir paredzēti izlepušāki viesi, turu nomizotus kartupeļus 2-3h karstā ūdeni 60-70 pēc celsija (principā tik karsts tek pa krānu pēc standartiem).
Ko satur kartupeļi? Cieti. Cik grādos ciete 'šķīst'? 60-70. Nu lūk, pāris h laikā ciete no kartupeļiem tādos grādos izvadās/izšķīst.
Pamēģiniet kādreiz kā garšo tā vārīti kartupeļi. :)) un ja vēl vāra saldajā krējumā... mmm..
Noskatīts kādā ekselentā restorānā Vācijā :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Shelly

from: [info]shelly
date: Dec. 9., 2009 - 03:40 pm
#

Varbūt labāk tiem izlepušākiem viesiem vienkārši piedāvāt kādus citus dārzeņus, nevis bojāt produktus?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 03:42 pm
#

Ja neko nesaprotam no izsmalcinātās virtuves - sēžam stūrī melni un maziņi, ne deklamējam to kā produktu bojāšanu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Shelly

from: [info]shelly
date: Dec. 9., 2009 - 03:49 pm
#

Nu, pats/pati deklarēji ar pirmo teikumu, ka kartupeļi tev nesanāk/negaršo, tā kā nāksies vien ieņemt otru stūri :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 03:53 pm
#

Labi, labi :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 9., 2009 - 03:43 pm
#

Zināju, ka pareizajiem angļu fish&chips kartupeļiem pirms tam tiek skalota ārā ciete, par vārītajiem nezināju.
Jebkurā gadījumā, man ar apvārtīšanu eļļā un garšvielām pilnīgi pietiek :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 03:45 pm
#

Eh.. es tā daru bet nesanāk nu.
Moš krāsns nav tam paredzēta.. moš tas karstuma ventilators vajadzīgs? Vai kas?
Man ir vnk karsējoša kaste, bez nekādiem vipendroniem :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 9., 2009 - 03:53 pm
#

Man ir cepeškrāsns, kura savulaik maksāja tieši 27 latus (un ir kaste ar diviem sildelementiem augšā un apakšā), tā ka ar vipendroniem te nav nekāda sakara.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 03:54 pm
#

Nu tad būs jāņem no Tevis krāsnī cepti kapalīši!

Atbildēt | Iepriekšējais


Kemune

from: [info]kemune
date: Dec. 9., 2009 - 04:15 pm
#

paga, ciete šķīst arī aukstā ūdenī, kas tā par informāciju?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 04:17 pm
#

Neiet runa par to cieti ko pērk maisiņos.

No vesela kartupeļa ciete visefektīvāk izvadās ārā tieši 60-70 pēc Celsija.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kemune

from: [info]kemune
date: Dec. 9., 2009 - 04:19 pm
#

ciete, ko pērk maisiņos, manuprāt ir tieši tāda paša ķīmiskā sastāva ciete

Atbildēt | Iepriekšējais


from: anonīmiķis
date: Dec. 9., 2009 - 10:06 pm
#

Kā tu dabū 60-70 grādīgu ūdeni 2-3 stundas no vietas? Visu laiku maini? Viņš tak atdziest, man liekas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 10:30 pm
#

Ielieku izlietnē korķi un atstāju nelielu strūkliņu, liekais ūdens iztek, pa augšējo, tam paredzēto atveri :)

Ja izlietne ir bez korķa var tak ielikt bļodu izlietnē.. un atstāt nelielu strūkliņu.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 03:34 pm
#

Nea, elektriskā cepeškrāsns :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Shelly

Tikai ākstos

from: [info]shelly
date: Dec. 9., 2009 - 04:00 pm
#

Tu viņus vienkārši nemīli, un viņi to jūt! :/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: Tikai ākstos

from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 04:03 pm
#

:(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Shelly

Re: Tikai ākstos

from: [info]shelly
date: Dec. 9., 2009 - 04:12 pm
#

A varbūt vienkārši bišķi ātrāk jāņem ārā no plīts? Man parasti apžūst, ja ir bišķi iekavēts ārā ņemšanas laiks.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: Tikai ākstos

from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 04:14 pm
#

Es ik pēc 5min pa kādam kartupelim izņemu pārbaudīt.. naf :(
Vārdsakot man krāsns nav tiem piemērota :(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kreiza

Re: Tikai ākstos

from: [info]kreiza
date: Dec. 9., 2009 - 04:28 pm
#

Varbūt tur tā nelaime, ka Tu visu laiku vēdini cepeškrāsni? :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Kemune

Re: Tikai ākstos

from: [info]kemune
date: Dec. 9., 2009 - 04:30 pm
#

tak vienkārši pārklāj viņiem foliju pāri, lai neizkalst un miers

Atbildēt | Iepriekšējais