krāsnī kartupeļi

« previous entry | next entry »
Dec. 9., 2009 | 03:03 pm
posted by: pieninjsh in pajautaa

Tā kā man padodas gatavot tikai to, kas pašam garšo, tad kartupeļi tie nebūs. Bet tomēr gribu zināt, kā pareizi krāsnī uzcept kartupeļus, lai viņi nebūtu sauci.. un lai būtu tādi glīti zeltaini?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 03:34 pm
#

Es pirms vārīšanas.. sevišķi, ja ir paredzēti izlepušāki viesi, turu nomizotus kartupeļus 2-3h karstā ūdeni 60-70 pēc celsija (principā tik karsts tek pa krānu pēc standartiem).
Ko satur kartupeļi? Cieti. Cik grādos ciete 'šķīst'? 60-70. Nu lūk, pāris h laikā ciete no kartupeļiem tādos grādos izvadās/izšķīst.
Pamēģiniet kādreiz kā garšo tā vārīti kartupeļi. :)) un ja vēl vāra saldajā krējumā... mmm..
Noskatīts kādā ekselentā restorānā Vācijā :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Shelly

from: [info]shelly
date: Dec. 9., 2009 - 03:40 pm
#

Varbūt labāk tiem izlepušākiem viesiem vienkārši piedāvāt kādus citus dārzeņus, nevis bojāt produktus?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 03:42 pm
#

Ja neko nesaprotam no izsmalcinātās virtuves - sēžam stūrī melni un maziņi, ne deklamējam to kā produktu bojāšanu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Shelly

from: [info]shelly
date: Dec. 9., 2009 - 03:49 pm
#

Nu, pats/pati deklarēji ar pirmo teikumu, ka kartupeļi tev nesanāk/negaršo, tā kā nāksies vien ieņemt otru stūri :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 03:53 pm
#

Labi, labi :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 9., 2009 - 03:43 pm
#

Zināju, ka pareizajiem angļu fish&chips kartupeļiem pirms tam tiek skalota ārā ciete, par vārītajiem nezināju.
Jebkurā gadījumā, man ar apvārtīšanu eļļā un garšvielām pilnīgi pietiek :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 03:45 pm
#

Eh.. es tā daru bet nesanāk nu.
Moš krāsns nav tam paredzēta.. moš tas karstuma ventilators vajadzīgs? Vai kas?
Man ir vnk karsējoša kaste, bez nekādiem vipendroniem :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 9., 2009 - 03:53 pm
#

Man ir cepeškrāsns, kura savulaik maksāja tieši 27 latus (un ir kaste ar diviem sildelementiem augšā un apakšā), tā ka ar vipendroniem te nav nekāda sakara.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 03:54 pm
#

Nu tad būs jāņem no Tevis krāsnī cepti kapalīši!

Atbildēt | Iepriekšējais


Kemune

from: [info]kemune
date: Dec. 9., 2009 - 04:15 pm
#

paga, ciete šķīst arī aukstā ūdenī, kas tā par informāciju?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 04:17 pm
#

Neiet runa par to cieti ko pērk maisiņos.

No vesela kartupeļa ciete visefektīvāk izvadās ārā tieši 60-70 pēc Celsija.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Kemune

from: [info]kemune
date: Dec. 9., 2009 - 04:19 pm
#

ciete, ko pērk maisiņos, manuprāt ir tieši tāda paša ķīmiskā sastāva ciete

Atbildēt | Iepriekšējais


from: anonīmiķis
date: Dec. 9., 2009 - 10:06 pm
#

Kā tu dabū 60-70 grādīgu ūdeni 2-3 stundas no vietas? Visu laiku maini? Viņš tak atdziest, man liekas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Dec. 9., 2009 - 10:30 pm
#

Ielieku izlietnē korķi un atstāju nelielu strūkliņu, liekais ūdens iztek, pa augšējo, tam paredzēto atveri :)

Ja izlietne ir bez korķa var tak ielikt bļodu izlietnē.. un atstāt nelielu strūkliņu.

Atbildēt | Iepriekšējais