« previous entry | next entry »
Aug. 8., 2019 | 11:49 am
posted by: ninona in pajautaa

Iesakiet par skraidīšanas apaviem.
Vajag sporta/skriešanas apavus, pamatā skriešanai un pa visādām virsmām - asfalts, gumijas skrejceļš, lauku ceļi un meža celiņi. Neskriešu baigi daudz, pa kādam 5ītim 2x nedēļā, negribu tērēt virs 50 eiro.
Uz ko un kur skatīties? Tajos specveikalos, kur filmē un analizē, ir vērts, ja negribas dārgi?
Varbūt vispār pofig, ka tik der un zole elastīga? Neskriešu taču daudz. Iepriekšējās botas bija humpalās pirms miljons gadiem pirktas, jāmaina, jo zole kļuvusi cieta un jau daļēji sadrupusi :D

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {29}

la_cumparsita

from: [info]la_cumparsita
date: Aug. 8., 2019 - 12:13 pm
#

Pēdu testu uztaisīt jebkurā gadījumā ir derīgi. Pēc tam seko ieteikumi, kurus apavus labāk izvēlēties. Un attiecīgi pēc tam vai nu skatīties uz atlaidēm iveikalos, Andeles lapā, tur gan būs lietoti.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ninona
date: Aug. 8., 2019 - 12:21 pm
#

Gribu pirkt uzreiz un bez čakara. Ok, skatīšos, kur bij tie testi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Aug. 8., 2019 - 12:36 pm
#

Tajā cenā nekur veikalos nenopirksi. Elkorā kaut kas mēdz būt uz atlaidēm 50-65.

Atbildēt | Iepriekšējais


mākonis debesīs

from: [info]negaisiic
date: Aug. 8., 2019 - 01:41 pm
#

Par testiem tik smalki nepateikšu, bet varbūt ir Dominas Sportlandā, kam blakus ir labs sporta outlets, kur iepriekšējo sezonu modeļus var dabūt par sakarīgām naudām. T.i. varbūt sākumā var uztaisīt testu un tad ar to informāciju doties blakus meklējumos.
Un jā - jāskatās tieši skriešanai, ne citiem aktivitāšu veidiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ninona
date: Aug. 8., 2019 - 01:51 pm
#

Man nav laika un nervu 'tālākiem meklējumiem' :( Ieeju-samēru-nopērku.
Brīnos, cik ļoti uzsver visi, ka tieši skriešanas apavus - tas tak' loooģiski, ne jau 'brīvā laika apavus', tik daudz saprotu, bet skriešanas apavi arī ir dažādi dažādiem skriešanas apstākļiem :)

Atbildēt | Iepriekšējais


 Stiller Ozean

from: [info]klusais_okeans
date: Aug. 8., 2019 - 02:06 pm
#

kur var uztaisīt tos pēdu testus?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


la_cumparsita

from: [info]la_cumparsita
date: Aug. 8., 2019 - 02:27 pm
#

My sport

Atbildēt | Iepriekšējais


soul_embraced

from: [info]soul_embraced
date: Aug. 8., 2019 - 12:42 pm
#

Ar minimālo piepūli, t.i. ierakstot gūglā "How to choose running shoes" var smelties pietiekami daudz info, lai iztiktu bez testiem un saprastu, ko vajag. Bet nu budžets 50eur ļoti stipri ierobežo izvēli. Labāk nopirkt ko tiešām atbilstošu, pat ja neskrien daudz. Ilgāk taču kalpos un mazāk problēmu pašai, jo ar nepareiziem apaviem var sačakarēt vēl vairāk kā iegūt skrienot.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ninona
date: Aug. 8., 2019 - 12:55 pm
#

Es gribētu cerēt, ka kaut kādā sportsdirektā vai citā autletā būtu zemākas cenas... Žaba dušit :) Bet, ja vajadzēs, maksāšu, kustēties ta' gribas un vajag. Vienkārši toč žēl maksāt nosacīti daudz, ja aktīvā lietošanā būs pāris mēnešus, kamēr atgūšu formu, lai varētu atsākt savu pamata sporta veidu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]polija
date: Aug. 8., 2019 - 07:15 pm
#

nu uz tādu plānoto kilometrāžus pie tam pa dažādu segumu tur tiešām nav ko iespringt.
Jāpērk puslīdz skriešanai paredzēti, bet es neiespringtu uz amortizāciju, visādiem tur gēla spilvenime vai tml., bez pronācijām/supinācijām (testiem) ar var iztikt pie tāda apjoma un kilometrāžas.. Par kalpošanu ilgi arī nepiekrītu - pēc 10 gadiem visi geli iztecēs laukā un viskautkas nelabs notiks ar tām ūbertehnoloģijām.. Man jau bija vieni veci adidas skrienamapavi, kam pēc 10gadiem visi gela spilveni vnk iztecēja laukā :D
vienīgais, ka ieteiktu skatīties, lai ērti, un izmērs. Ja man izmērs kājais ir ~40/40,5, un parastos apavus varu pirkt 39,5 - 41 (kā kuri), tad skriešanas apavi man ir 42 - normālais skriešanai un 42,5 - rogainingiem, kur jāskrien 25+km..
Bet nu labāk pirkt kaut humpalās, bet tā, lai var uzlaikot. nezināmu (nelaikotu) modeli pirmt netā - tur var sanākt ieberziens (jo īpaši skriešanai). Pat viena ražotāja modeļi mēdz būt ļoti atšķirīgi..

Atbildēt | Iepriekšējais


veed_logs

from: [info]veed_logs
date: Aug. 8., 2019 - 12:55 pm
#

Ja tu plāno skriet tikai pa 5km 2x nedēļā, tad tev pietiek ar vislētākajiem skriešanas apaviem. Bet labāk izvēlēties tieši skriešanas, nevis citu nodarbību apavus.

Izņēmums varētu būt, ja tev ir ļoti liels svars, vai tiešām uz aci redzama ļoti draņķīga skriešanas tehnika (tā, ka pat nezinātājs redz, ka liec kājas šķībi). Bet šajos gadījumos tev vispār jādomā par citiem risinājumiem, apavi te pēc būtības tāpat neko neatrisinās.

Aizmirsti pagaidām par tām filmēšanām un īpaši speciālajiem, tieši tev piemērotajiem apaviem. Blefs tas ir. Man aiz muguras ir pietiekami daudz noskrieto km, lai to teiktu ar pilnu atbildību. Kad sāksi skriet vairāk, tad vari arī padomāt par šīm lietām. Pagaidām - labi, ka vispār skrien.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ninona
date: Aug. 8., 2019 - 01:00 pm
#

Šitādu atbildi gribēju :D
Svars ir uz normas apakšas un ķermenis nav geizs :) un, kad ķermenis būs puslīdz nostiprinājies, mani gaida cits sports. Tiešām neiedvesmo tērēties, skriešana (kur nu vēl daudzskriešana) nav mērķis, tikai tāds starpposms.

Atbildēt | Iepriekšējais


aai

from: [info]aai
date: Aug. 8., 2019 - 01:53 pm
#

Teju par 100% piekrītu par abiem aspektiem - speciālajiem apaviem un gaitas analīzi. Var likties tik pašsaprotami, ka vajag tieši skriešanas apavus, bet man pirms gadiem 15 tas kaut kā tā nelikās - arī, iedvesmas vadīts, uzsāku savas skriešanas gaitas, bet sāku ar kkādiem artimētiski-vidējiem-sporta apviem no Elkor, kas bija manā apavu kolekcijā - pirmās 3 dienas bija OK, bet pēc tam sadirsu gūžas kaulu/locītavu tā, ka 3 nedēļas kliboju ar akūtām sāpēm, un tāda īsta sadzīšana, kad atkal varēju skriet, bija vēl ilgāk. Nomainīju apavus un arī mazliet tehniku un nekas tāds vairs nav atgadījies. Tāpēc noteikti pērc skriešana kurpes, nevis kaut kādus aritmētiskos vidējos "der visam" apavus.

Par filmēšanu - gāju tam cauri, bet neteikšu, ka bija laba pieredze (tas bija iekš UK). Ieteica tādus, kas man beigās īsti nepatika un arī no dārgā gala, jo biju lunis, kas neko tad daudz nezināja un uzticējās "profiņiem" no veikala. Tas ir noderīgi tad, ja Tev ir izteikta piezemēšanās uz papēža ("heel strike"), tad Tev vajadzēs labāku atbalstu papēdim, savādāk varēsi sadirst celi vai arī gūžas, vai kaut ko citu. Viņi secināja, ka man tā ir, bet man patiesībā ir tāds "mid-foot strike", un vēlēk vispār ātri pārgāju uz "forefoot strike", bet tā jau tehniskā puse, kas Tev laikam nedraud, jo vairāk gribi jogging, nevis running. Un uz tā celiņa arī kaut kā sanāk nedabiski (vismaz man un vismaz toreiz) skriet, kas neatbilst tam, kā es dabā skrien.

Vēl viens (personisks) ieteikums - ja ir izvēle starp "der, kā uzliets" un "der, bet pusizmēru par lielu" - ņem pēdējos, jo skrienot pēda apavos kustās un ir labāk, ka ir brīva vieta.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ninona
date: Aug. 8., 2019 - 02:06 pm
#

Mērķis drīzāk ir running, sportiska skriešana, ar piezemēšanos uz pēdas priekšdaļas arī jau esmu pazīstama. Man šis viss nav nekāds modes kliedziens, bet gan ķermeniska vajadzība, taču netaisos to padarīt par dzīvesveidu, dvēseli esmu jau citam sportam pārdevusi :D
Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Aug. 8., 2019 - 02:21 pm
#

Oki doki - tad vienkārši ieteiktu izvēlēties tādus, kas patīk, kā arī nekautrēties pa veikalu mazliet rīksītī paskriet, ja ir iespēja. Un tieši viegli paskriet, nevis staigāt, lai labāk saprastu "saderību". Atceros vēl tādu faktu par to celiņu un filmēšanu, ka man, protams, bija džinsu bikses, ikdienas apģērbs utt., resp., galīgi nesportisks, kas, manuprāt, traucēt korekti noteikt skriešanas tehniku. Ja veikals to nepiedāvā par brīvu, tad es īpaši neuztrauktos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ninona
date: Aug. 8., 2019 - 02:24 pm
#

Jap, laba iekustināšana būtu vietā!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]polija
date: Aug. 8., 2019 - 07:21 pm
#

uzrakstīju pirms izlasīju tālāk komentus. Apmēram šo pašu. Jā - arī piekrītu visam.

Atbildēt | Iepriekšējais


--

from: [info]ripp
date: Aug. 8., 2019 - 01:13 pm
#

Viens autlets ir pie VEF tilta centra pusē. Tur var nopirkt tieši skriešanai domātos apavus. Nezinu par līdz 50, bet agrāk bija daļa arī ap to vai biski virs.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ninona
date: Aug. 9., 2019 - 09:09 am
#

Jācer, ka izdosies šo veikalu izostīt, jāsastāda maršruts :D

Atbildēt | Iepriekšējais


aai

from: [info]aai
date: Aug. 8., 2019 - 02:29 pm
#

vēl viena piebilde, jo Tu piemini dažādas skriešanas virsmas un vietas - skaties, lai tam modelim nav lielas šķirbas starp zoles spilveniem (ja tādi ir). Man kādu laiku bija šis modelis no On Running ( https://images.app.goo.gl/svqVfyQqqS7PVvYA8 ) - bija šakars-makars skriet pa ne-asfaltu, jo regulāri iesprūda mazi akmentiņi vai zari, un nācās apstāties un ķeksēt laukā..

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ninona
date: Aug. 8., 2019 - 02:31 pm
#

! :)
"kāpurzoles" svītrojam :D

Atbildēt | Iepriekšējais


kants

from: [info]kants
date: Aug. 8., 2019 - 02:45 pm
#

olimpijā 2. stāvā sporta outletā nopirku nesen nike ikdienas apavus pa lēto, gaņau arī skriešanas ir visādi

Atbildēt


daina

from: [info]daina
date: Aug. 8., 2019 - 09:40 pm
#

Origo 3.stāvā ir foršs Nike outlets, tajā galà, kas tuvàl Stokmanim

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ninona
date: Aug. 9., 2019 - 09:08 am
#

Vot! Un žēl, ka uz šito toč netikšu :( Turpat taču vēl arī Rosme autlets...

Atbildēt | Iepriekšējais


Liene

from: [info]liene
date: Aug. 8., 2019 - 10:49 pm
#

Man bija baigi foršās skriešanas botas par padsmit eirīšiem no sportsdirect, firma Karimor. Vispār iesaku, patika. Tikai jāņem vērā, ka Karimor izmēriem stabili +1 jāņem :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ninona
date: Aug. 9., 2019 - 09:07 am
#

Jap, gadās tur labi dīli :)

Atbildēt | Iepriekšējais


ely

from: [info]ely
date: Aug. 9., 2019 - 08:56 am
#

Mysport Dārzciema ielā. Patika opcija pamēģināt visus vēlamos variantus un paskriet ar izvēlētajiem uz skrejceliņa. Jo viens ir vienkāršā pieeja - uzvelku-der- ņemu. Bet otrs ir tad, kad tiešām sāc skriet un saproti, ka tomēr kaut kas nav. Līdz tam arī pirku skriešanas botas īpaši neiedziļinoties, pat 2 maratoni noskrieti ar īsti neriktīgām botām, bet ir tomēr atšķirība starp dārgākiem un lētākiem. Varbūt vnk toreiz man paveicās ar konsultantu, bet izstāstīja daudz visādas nianses, par ko pat nebiju iedomājusies. Un neviens jau neliek uzreiz pirkt - aizej uz vietas, izmēģini, paklausies, ko iesaka, un tad pēc tam netā nopērc lētāk, bet vismaz zināsi modeli, izmēru, utt. Jo, kā jau te minēja, pat viena ražotāja ietvaros dažādiem modeļiem izmēri atšķirīgi.
Lai veicas! Ar īstajiem apaviem skriešana nemanot var tik ļoti iepatikties, ka plānotā 5īša vietā skriesi 10 un 15. :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ninona
date: Aug. 9., 2019 - 09:06 am
#

Es jau tam piecītim laiku no Dē raušu laukā :) Un te vienā komentā rakstīju, ka dvēsele jau pārdota citam sportam, skriešanai nav izredzes :D
Diemžēl man jāpērk uzreiz, nevaru vairs vilkt garumā un medīt cenas.
Cerēšu uz lielu veiksmi un īstajiem apaviem par samērīgu cenu pirmajā izvēlētajā veikalā. Paldies! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]polija
date: Aug. 9., 2019 - 11:42 am
#

ar mysport man bija ieberziens. Iepriekš biju asicus nopirkusi tolaik kopā ar celjotāju kkādā skriešanas veikalā. Viss super. Tad nu iedvesmota trail skriešanai apavus arī skatījos asicus. tikai mysportā un reāli ieberzos (sāka jukt laukā, iekšzole kkāda jocīga, pavisam citādāka veida nekā tiem pirmajiem asiciem) . tad vēl vēlāk dabūju citus lietotus trail apavus - arī asicus, tie savukārt kā pirmie - ideāli. Tad mani apskaidroja, ka katram modelim esot arī visādas tur abc vai tml kvalitātes kategorijas - attiecīgi kurām valstīm domātas. Un nu mysport laikam nebija no tās augstākās kategorijas.. :/

Atbildēt | Iepriekšējais