mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2014-05-14 18:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:#podcast

2
kārtējā iznīcinošā pieredze Foresta komūnas mājā, mēģinot nokārtot savus papīrus.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aleja
2014-05-14 19:36 (saite)
absurds, eiropas savienība, bļaģ

(bet man patīk jaunais formāts, taisi tādus vēl)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 19:52 (saite)



http://kaste.untu.ms/if/atb1.ogg

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dejavu
2014-05-14 19:45 (saite)
Absolūtu zināšanu un izpratnes trūkumu maskē ar uzbrukumu.
Kā var strādāt tādu darbu un nezināt, ka legāli vēstniecība ir attiecīgās valsts teritorija, un vēstniecības konsulārais diesnests ir tiesīgs izsniegt personu apliecinošus dokumentus???

Es nesaprotu, tad viņa taisās par tevi ziņot policijai?
Deportēt jūs kā EU pilsoņus nevarēs, bet varbūt naudas sodu var uzlikt.

Godīgi sakot, es arī tos dokumentus beigu beigās vienkārši nekārtoju, lai gan dzīvoju tur ilgāk par 3 mēnešiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 19:51 (saite)
netaisās ziņot, vnk pateica, ka tas būs nākamais pārbaudījumu etaps, ja turpināšu iekārot šos dokumentus. iespējams, viņai ir kaut kāda taisnība, es to rīt noskaidrošu vēstniecībā. vienīgi es būtu gribējusi skaidrību no viņu vai vēstniecības puses - ja man tie papīri ir jānes vēl kaut kur apstiprināt, tad lai to pasaka tad, kad liek tos sagatavot, nevis vnk noraida, lai gan paši nav brīdinājuši. turklāt par ko brīdinājuši? viņi nezina, par ko brīdināt, jo viņu kartotēkās nav info par LV - nekādas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dejavu
2014-05-14 20:50 (saite)
Par to pēdējo gan es neizturētu un uzsprāgtu un sāktu sašutuma runu par to, ka LV jau 10 gadus ir ES, un tas ir absolūti nepieņemami, ka līdz viņas kantorim, kas atrodas vien dažu km attālumā no ES pārvaldošajām institūcijām, šī informācija nav nonākusi. Un ka tā ir nepieļaujama nolaidība, ka informācija nav viņu datu bāzēs, ka sistēma nestrādā, un darbinieki nav attiecīgi izglītoti. Par šo jautājumu es izteiktu vēlmi rakstīt oficiālu sūdzību viņas priekšniecībai un lai lūdzu izsniedz sūdzību veidlapu. Jo būtībā tas negatīvi ietemē tavas ES pilsoņa tiesības brīvi pārvietoties un uzturēties jebkurā ES valstī.
Un viņai pašai es ieteiktu zināšanu caurumus vismaz mēģināt aizpildīt piezvanot kādam zinošākam kolēģim vai priekšniecībai un pakonsultējoties.
Par to, vai dokumenti ir legāli, es viņas klātbūtnē mēģinātu sazvanīt vēstniecības konsulāro daļu un trīspusēji to jautājumu noskaidrot.

Bet es laikam vienkārši par tādām lietām ātrāk sadusmojos :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 20:58 (saite)
es ļoti sadusmojos, protams. teicu, ka par to ir jārunā ar direktoru, ja katru otro dienu nestrādā sistēma. viņa teica, ka tā ir sistēma un ka tur neko nevar darīt, kad tā nestrādā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dejavu
2014-05-14 21:11 (saite)
Tas ir tik absurdi, ka nevar nesmieties :D
Tā ir dāma ar PIEREDZI.

Vismaz kādu rakstiņu vietējai presei par to visu uzraksti :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 21:32 (saite)
man visi saka, ka tā te vienkārši notiek un ka nav vērts sūdzēties - ko es arī nespēju saprast! rīt mēģināšu noskaidrot vēstniecībā, kurā pusē ir pārpratumi, un palūgt, lai viņi sniedz kādu ziņu Foresta komūnai par mūsu mazo valsti, tās atrašanos un tiesīgumu.
es, protams, baidos kļūdīties - jo es patiešām nezinu likumdošanu. iespējams, viņa prasa pamatotu lietu un sistēma patiešam ir tik sapiņkerēta. bet es nevaru iedomāties par iespējamajām dokumentu legalizācijām vai apstiprināšanām, ja neesmu par to brīdināta - ne konsulāta, ne komūnas galā. iespējams tur vēl vajag sarkanu puķi vai ūdenszīmi uz tulkojuma vai ... man bija iedots saraksts ar dokumentu nosaukumiem, tiem apakšā atķeksēts "vajag tulkojumu", bet legalisation vai copy nav atķeksēti, tādēļ es tos negatavoju.
uz to man atbild - es nevaru iedomāties, KAS jums šo sarakstu iesniedzis? tas nekas, ka tā ir viņas vienīgā kolēģe 1 m attālumā, kas šo gatavojot, konsultējās ar viņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]siltavieta
2014-05-14 21:49 (saite)
man liekas, ka viņi tur kaut ko jauc. ja es saprotu pareizi, tu esi beļģijā, ja? nu, šeit rakstīts, ka apostilli nevajag LV izsniegtajiem dokumentiem - http://www.mfa.gov.lv/lv/KonsularaInformacija/pakalpojumi/apostille-legalizacija/#izmantosana-arvalstis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 22:12 (saite)
nuja, tieši tā tur ir rakstīts: "Konvencija tiek piemērota tikai attiecībā uz dokumentu iesniegšanu Beļģijā, Dānijā, Francijā, Igaunijā, Īrijā un Itālijā, līdz ar to Latvijā izsniegti publiski dokumenti minēto valstu institūcijās iesniedzami bez apliecināšanas ar „Apostille”"

VIENĪGI darbiniece apgalvo ,ka vēstniecības vai konsulāta izsniegts dokuments NAV valsts izsniegts, un viņa pieņems TIKAI valsts izsniegtu + šeit apostilētu, ko kā noskaidrojām nevajag darīt

gatavojot dokumentus, jau esmu iztērējusi daudz naudas uz sastādīšanu un tulkojumu apstiprināšanu, nerunājot par to, ka esmu iztērējusi daudz laika un nervu, un katru mēnesi, kuru neesam nokārtojuši šo, mums nepienākas partnera uzturēšanas pabalsts ~200 eir/mēn.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]siltavieta
2014-05-15 00:25 (saite)
tad tur tas āķis, ka vēstniecība izdeva. bet tikuntā pilnīgs absurds. man droši vien gribētos to tanti iepļaukāt. gan jau, ka ne tikai to tanti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]panacea
2014-05-14 20:51 (saite)
no sirds jūtu līdzi. man Gentē pat tad kad vēl LV nebija ES sanāca diezgan nesāpīgi nokārtot to karti, lai gan tur arī bija mazliet sajukums, jo es nomainīju vairākas pilsētas īsā laika sprīdi. man bija sūdīgs gadījums ar vilciena mēnešbiļeti, bet tad nākamajā reizē atnāca vietējie līdzi un viss atrisinājās. mož tev arī paņemt līdzi kādu vietējo, kurš ir lietas kursā, kā ar tādām tantēm apieties?

bet par policistu -- viņi tiešām nāk, lai pārliecinātos, kur tu dzīvo. man arī atnāca, pateica sveiki un gāja prom.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 20:59 (saite)
tā reize, kad nāk ar policistu mums gan jau 1 x bija - viņi neatnāca, es aizgāju pie viņiem un saņēmu papīru, kas apliecina, ka šajā mājsaimniecībā mitinās šie 3 cilvēki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 21:00 (saite)
tev iespējams bija vieglāk, jo tev bija skola vai darbs, bet es mēģinu reģistrēties kā līdzpaņemts partneris.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2014-05-14 20:29 (saite)
apustulis filips

(Atbildēt uz šo)


[info]smejmoon
2014-05-14 21:41 (saite)
Ak, tā balss..

(Atbildēt uz šo)


[info]traffico
2014-05-14 22:02 (saite)
Turies!

(Atbildēt uz šo)


[info]unpy
2014-05-14 22:09 (saite)
Tev jauka balss un teicama iespēja eksperimentam. Proti, ja ir kaut nedaudz laika, uzraksti vēstuli, aprakstot situāciju(un nosaucot vārdā visas iesaistītās personas no beļģu jab kā tur puses), un aizsūti to uz tiesībsarga biroju ar kopiju ārlietu ministrijai un premjerei. Šo visu trīs instanču tiešais pienākums ir aizstāvēt Tavas tiesības. Būtu jābūt ļoti interesanti, negribu iedziļināties niansēs, kuras līdz galam nezinu, bet, spriežot pēc visa, tiek pārkāpta virkne ES un prastu starpvalstu līgumu. Tici man, visiem parādīsies pastiprināta interese visus jautājumus atrisināt pēc iespējas gludāk, pārāk Tevi neapgrūtinot.

Savukārt, ja uzņemsies šādu iniciatīvu un pēc tam uzrakstīsi nelielu stāstu "kā man gāja", šim stāstam cenas nebūs. Tas tā, ja pavisam īsi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 22:16 (saite)
es ļoti baidos kļūdīties un man jau nav iespējas visas nianses atreferēt, taču es sākšu ar to, ka informēšu vēstniecību un tomēr painteresēšos vēlreiz pie Komūnas mājas direktora par to, kādēļ tur nekad nestrādā sistēma un kādēļ tajā nav informācijas par mūsu mazo valstiņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2014-05-14 22:35 (saite)
Nebaidies kļūdīties, kļūdīties attiecībā pret Tevi ir jābaidās jebkurai ES valstij, nevis Tev. Rēķinies ar to, ka, ja Tu šo jautājumu "izcelsi dienaskārtībā", tad jebkuram citam pēc Tevis būs daudz, daudz vieglāk un būsi palīdzējusi sakārtot gan mūsu pļeparīgo, gan to otru sistēmu. Ar birokrātiju var cīnīties tikai birokrātiskām metodēm, citu variantu nav. Proti, rakstiski. Un, ja kādam kaut ko iesniedz rakstiski, tad uztaisīt cc:, aizsūtīt visiem ccētajiem pa pastu, pirms tam pa tik ļoti atpalikušo faksu(domāju, ka tajā atpalikušajā namībijā iz eiropas tādu ir lēvenis) nav nedz grūti, nedz īpaši dārgi.

Īsi skaidroju, kālab konkrētās kopijas.
1.ĀM tas ir tiešais uzdevums, atvieglot Tavu dzīvi nezkur tur. Jā, mūsējie nav pieraduši ar to ņemties, vieglāk ir tēlot smalkas kundzītes un kundziņus, bez papīru forvardinga nedarot gandrīz neko, bet vajadzētu pamazām sākt. Lieliska iespēja.
2.Tiesībsargam tā ir lieliska iespēja paplašināt savu darbību uz tautiešiem ārzemēs, papildus PR, vēl viena iespēja piepradīt papildus finansējumu utt.
3.Premjerei vienkārši tālab,ka tur šāvai tā birojā uzliks vīzu "pārsūtīt ĀM" un ĀM vajadzēs Kancelejai atskaitīties,lai Kanceleja varētu atskaitīties Tev, proti, tas ļoti sarežģīs Tava iesnieguma noaudēšanos koridoros.

Un tas vēl tā, pa solīdo:)) Bez liekas publicitātes un tā.

Neslēpšu, šādas situācijas ļoti aizkaitina - ļoti spilgti iztēlojos to baiso pazemojumu. Taču bezspēcības izjūtai vietas še nav, nav jau nekāda mozambika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 22:46 (saite)
paldies, ņemšu vērā padomu. es parisināšu šo situāciju tālāk un uzrakstīšu vismaz formālu, ne-karstgalvīgu sūdzību ar vairākām kopijām un detaļām par šo situāciju - nezinu, vai gluži premjerei, bet varbūt tiesībsargam un ĀM.

pagaidām nekorektās lietas ir:
a) nekonsekvences dažādu darbinieku pieprasītajos dokumentos (atkārtotas nekonsekvences tajā mājā, ko pieredzējām, jau kārtojot Ingmāra ID)
b) apgalvojums, ka atnestie dokumenti - dzim.apliecības un izziņas par ģim.stāvokli nav legālas un iesniedzamas ar apostille vai legislation - kuru no tiem, darbiniece nezina pateikt, jo viņas sarakstos nav Latvijas
c) rīt noskaidrošu, vai tiešām vēstniecības izsniegts dokuments nav vienāds ar valsts izsniegtu dokumentu; vēstniecības izsniegtie dokumenti atraidīti kā nederīgi / nelegāli - nekonsekvences arī šajā jautājumā, jo esot jāiesniedz gan tie, gan valsts izsniegtie.
d) nepaskaidrojoša, augstprātīga komunikācija, bez risinājumu piedāvāšanas - vnk savāciet savus papīrus un ejiet, jums pie mums reģistrēties nepienākas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2014-05-14 22:50 (saite)
Premjerei noteikti! Jo situācija tiešām ir muļķīga un, pieņemsim(haha), ka tieši Tavas vēstules pietrūkst šļūcam pa birokrātijas vēnām, lai kaut kā šos jautājumus sāktu risināt. Kas tad, nez, viņas birojam ir svarīgāk- organizēt kārtējo lentīšu griešanu pasākumu vai organizēt to, lai mūsu valsts pilsoņi netiktu pazemoti vismaz brālīgajās ES republikās?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 22:55 (saite)
varbūt drīzāk mana pieredze prasās pēc publicistiska rakstura darba, tuvojoties Latvijas prezidentūrai ES Padomē, kad simtiem mūsu valsts cienījamu un profesionālu pārstāvju var nākties vietējās institūcijās pierādīt savu validitāti un legalitāti. varētu būt kaut kas tāds kā "Vai Brisele ir gatava LV prezidentūrai?"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2014-05-14 22:59 (saite)
Ļoti labi, jo labs publicistisks darbs balstās uz lērumu pierādāmu faktu, tajā skaitā, visa veida vēstuļu apmaiņas. Pliki teksti "gāju tur, tante mani izčakarēja, gāju citur, tante cita mani izčakarēja" - tā nav publicistika, tā ir daiļliteratūra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 23:00 (saite)
žēl, ka ar viņiem nenotiek komunikācija pa e-pastu, rakstiska šī saruna noteikti būt interesantāka. es varu nākamreiz ņemt diktofonu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2014-05-14 23:05 (saite)
Tā arī dari, tas jau būtu ļoti labi, tikai neaizmirsti paziņot, ka Tev diktofons ir līdz un saruna tiks ierakstīta, jo tikai tad tas ir likumīgi un, domāju, ka tad arī pati saruna būs pavisam citos toņos:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2014-05-14 22:44 (saite)
Īsi paskaidrošu, lai būtu skaidrs, kālab ir vērts cepties - pēc likumdošanas(lai kāda tā tur būtu) attieksme pret Tevi ir vērtējama tieši tāpat kā ja šī attieksme būtu izsaukta ar to, ka esi resna nēģeriete lesbiete - invalīds, proti, tā ir klaja diskriminācija ar 100% uzvaru dajebkurā Eiropas tiesā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 22:49 (saite)
man šķiet, ka mums tikai tā liekas, ka mums šīs ir kaut kādas tādas tiesības. tās tantes izskatās pārliecinātas par savām tiesībām - nezināt un nestrādāt, kad vien sistēma ir nobrukusi. man gadījies, ka tā ir nobrukusi 3 no 5 reizēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2014-05-14 22:53 (saite)
Viņas vienkārši paļaujas uz to, ka esat no nez kādas āfrikas aizbēguši nēģeri, kuriem ir bail no baltajiem masa, jo tas jau ir viņu kontingents parasti. Intelekta un ambīciju viņām ir tieši tikpat, cik tantēm, kas strādā konservatorijas ģērbtuvēs un uzskata sevi par visas Lavijas kultūras sargiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2014-05-14 22:55 (saite)
Un par tiesībām nežaubies:)) Ja tik tiešām ir ļoti daudz laika, tad ne pārāk daudz, bet tūkstošus astoņus ES cilvēktiesību tiesā jau esi vinnējusi, neskaitot izdevumus, protams:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]feita_kleita
2014-05-15 18:32 (saite)
Atvainojos par savu glupību un tā, bet vai situāciju, daļu papīru kaudzes, nenovērstu juridisks fakts par dzimtsarakstu nodaļā reģistrētām attiecībām? Jā, tas būtu debils iemesls apprecēties, bet pieļauju, ka jūsu attiecībās viss ir kārtībā, līdz ar to nav šķēršļu un dziļu pārdomu varbūtībām par papīru sasmērēšanu, vienkārši oficiāli būt vīram un sievai, un saņemt nodokļu atvieglojumus un pabalstus?

Nevis, atnāk te "kaut kas" un prasa kaut ko? Protams- piekasīsies.

Lūdzu, piedod, ja es kaut kā ne tā te sarakstījos. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-15 18:51 (saite)
tieši šo juridisko procesu es mēģinu šeit īstenot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]feita_kleita
2014-05-15 19:09 (saite)
hmmmm... Tip, jūs jau esat apprecējušies, bet vienalga viss šis fakinais pazemojošais čakars?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?