mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2014-05-14 18:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:#podcast

2
kārtējā iznīcinošā pieredze Foresta komūnas mājā, mēģinot nokārtot savus papīrus.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 22:16 (saite)
es ļoti baidos kļūdīties un man jau nav iespējas visas nianses atreferēt, taču es sākšu ar to, ka informēšu vēstniecību un tomēr painteresēšos vēlreiz pie Komūnas mājas direktora par to, kādēļ tur nekad nestrādā sistēma un kādēļ tajā nav informācijas par mūsu mazo valstiņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2014-05-14 22:35 (saite)
Nebaidies kļūdīties, kļūdīties attiecībā pret Tevi ir jābaidās jebkurai ES valstij, nevis Tev. Rēķinies ar to, ka, ja Tu šo jautājumu "izcelsi dienaskārtībā", tad jebkuram citam pēc Tevis būs daudz, daudz vieglāk un būsi palīdzējusi sakārtot gan mūsu pļeparīgo, gan to otru sistēmu. Ar birokrātiju var cīnīties tikai birokrātiskām metodēm, citu variantu nav. Proti, rakstiski. Un, ja kādam kaut ko iesniedz rakstiski, tad uztaisīt cc:, aizsūtīt visiem ccētajiem pa pastu, pirms tam pa tik ļoti atpalikušo faksu(domāju, ka tajā atpalikušajā namībijā iz eiropas tādu ir lēvenis) nav nedz grūti, nedz īpaši dārgi.

Īsi skaidroju, kālab konkrētās kopijas.
1.ĀM tas ir tiešais uzdevums, atvieglot Tavu dzīvi nezkur tur. Jā, mūsējie nav pieraduši ar to ņemties, vieglāk ir tēlot smalkas kundzītes un kundziņus, bez papīru forvardinga nedarot gandrīz neko, bet vajadzētu pamazām sākt. Lieliska iespēja.
2.Tiesībsargam tā ir lieliska iespēja paplašināt savu darbību uz tautiešiem ārzemēs, papildus PR, vēl viena iespēja piepradīt papildus finansējumu utt.
3.Premjerei vienkārši tālab,ka tur šāvai tā birojā uzliks vīzu "pārsūtīt ĀM" un ĀM vajadzēs Kancelejai atskaitīties,lai Kanceleja varētu atskaitīties Tev, proti, tas ļoti sarežģīs Tava iesnieguma noaudēšanos koridoros.

Un tas vēl tā, pa solīdo:)) Bez liekas publicitātes un tā.

Neslēpšu, šādas situācijas ļoti aizkaitina - ļoti spilgti iztēlojos to baiso pazemojumu. Taču bezspēcības izjūtai vietas še nav, nav jau nekāda mozambika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 22:46 (saite)
paldies, ņemšu vērā padomu. es parisināšu šo situāciju tālāk un uzrakstīšu vismaz formālu, ne-karstgalvīgu sūdzību ar vairākām kopijām un detaļām par šo situāciju - nezinu, vai gluži premjerei, bet varbūt tiesībsargam un ĀM.

pagaidām nekorektās lietas ir:
a) nekonsekvences dažādu darbinieku pieprasītajos dokumentos (atkārtotas nekonsekvences tajā mājā, ko pieredzējām, jau kārtojot Ingmāra ID)
b) apgalvojums, ka atnestie dokumenti - dzim.apliecības un izziņas par ģim.stāvokli nav legālas un iesniedzamas ar apostille vai legislation - kuru no tiem, darbiniece nezina pateikt, jo viņas sarakstos nav Latvijas
c) rīt noskaidrošu, vai tiešām vēstniecības izsniegts dokuments nav vienāds ar valsts izsniegtu dokumentu; vēstniecības izsniegtie dokumenti atraidīti kā nederīgi / nelegāli - nekonsekvences arī šajā jautājumā, jo esot jāiesniedz gan tie, gan valsts izsniegtie.
d) nepaskaidrojoša, augstprātīga komunikācija, bez risinājumu piedāvāšanas - vnk savāciet savus papīrus un ejiet, jums pie mums reģistrēties nepienākas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2014-05-14 22:50 (saite)
Premjerei noteikti! Jo situācija tiešām ir muļķīga un, pieņemsim(haha), ka tieši Tavas vēstules pietrūkst šļūcam pa birokrātijas vēnām, lai kaut kā šos jautājumus sāktu risināt. Kas tad, nez, viņas birojam ir svarīgāk- organizēt kārtējo lentīšu griešanu pasākumu vai organizēt to, lai mūsu valsts pilsoņi netiktu pazemoti vismaz brālīgajās ES republikās?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 22:55 (saite)
varbūt drīzāk mana pieredze prasās pēc publicistiska rakstura darba, tuvojoties Latvijas prezidentūrai ES Padomē, kad simtiem mūsu valsts cienījamu un profesionālu pārstāvju var nākties vietējās institūcijās pierādīt savu validitāti un legalitāti. varētu būt kaut kas tāds kā "Vai Brisele ir gatava LV prezidentūrai?"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2014-05-14 22:59 (saite)
Ļoti labi, jo labs publicistisks darbs balstās uz lērumu pierādāmu faktu, tajā skaitā, visa veida vēstuļu apmaiņas. Pliki teksti "gāju tur, tante mani izčakarēja, gāju citur, tante cita mani izčakarēja" - tā nav publicistika, tā ir daiļliteratūra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 23:00 (saite)
žēl, ka ar viņiem nenotiek komunikācija pa e-pastu, rakstiska šī saruna noteikti būt interesantāka. es varu nākamreiz ņemt diktofonu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2014-05-14 23:05 (saite)
Tā arī dari, tas jau būtu ļoti labi, tikai neaizmirsti paziņot, ka Tev diktofons ir līdz un saruna tiks ierakstīta, jo tikai tad tas ir likumīgi un, domāju, ka tad arī pati saruna būs pavisam citos toņos:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2014-05-14 22:44 (saite)
Īsi paskaidrošu, lai būtu skaidrs, kālab ir vērts cepties - pēc likumdošanas(lai kāda tā tur būtu) attieksme pret Tevi ir vērtējama tieši tāpat kā ja šī attieksme būtu izsaukta ar to, ka esi resna nēģeriete lesbiete - invalīds, proti, tā ir klaja diskriminācija ar 100% uzvaru dajebkurā Eiropas tiesā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2014-05-14 22:49 (saite)
man šķiet, ka mums tikai tā liekas, ka mums šīs ir kaut kādas tādas tiesības. tās tantes izskatās pārliecinātas par savām tiesībām - nezināt un nestrādāt, kad vien sistēma ir nobrukusi. man gadījies, ka tā ir nobrukusi 3 no 5 reizēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2014-05-14 22:53 (saite)
Viņas vienkārši paļaujas uz to, ka esat no nez kādas āfrikas aizbēguši nēģeri, kuriem ir bail no baltajiem masa, jo tas jau ir viņu kontingents parasti. Intelekta un ambīciju viņām ir tieši tikpat, cik tantēm, kas strādā konservatorijas ģērbtuvēs un uzskata sevi par visas Lavijas kultūras sargiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2014-05-14 22:55 (saite)
Un par tiesībām nežaubies:)) Ja tik tiešām ir ļoti daudz laika, tad ne pārāk daudz, bet tūkstošus astoņus ES cilvēktiesību tiesā jau esi vinnējusi, neskaitot izdevumus, protams:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?