Shelly - Ēdiekartes dažādošana

Oct. 6th, 2010

08:46 pm - Ēdiekartes dažādošana

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kopš cenu ažiotāžas dēļ veikalos ir izpirkti visi griķi, jūtos maķenīt kā Pūks šaurā bezizejā. Makaronus un fri kartupeļus neuzskatām par sevišķi veselīgiem, kartupeļus parastos mizot slinkums. Cik tad var ēst rīsus!
Tomēr šodien saņēmos. Nolēmu mizot. Tiesa, staigāju pa veikalu krietnu brīdi, un nevarēju atcerēties: ar ko kopā var ēst vārītus kartupeļus? Ja atmetam visādas gaļas un desas, ko es negribētu ēst, un sēņu mērces, zivju burgerus un marinētu siļķi, kas jau maķenīt apnikusi.
Līdz šim brīdim esmu atcerējusies vēl tikai siera karbonādi. Vēl kādas idejas slīpētai olbaltumvielu uzņemšanai?

(22 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:October 6th, 2010 - 09:01 pm
(Link)
Ar majonēzi!

Vai sacepina ar olām!

KArtupeļu pankūkas.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]coma
Date:October 6th, 2010 - 09:02 pm
(Link)
austersēņu karbonādes?
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]coma
Date:October 6th, 2010 - 09:06 pm
(Link)
un pašus karfeļus arī var dažādi spīdzināt - taisīt no šiem biezputru vai iemānīt sacepumā.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:October 6th, 2010 - 09:07 pm
(Link)
Ir jau visādi kartupeļu sacepumi cepeškrāsnī, tur ir iespējas izvērsties.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]str
Date:October 6th, 2010 - 09:11 pm
(Link)
bez rīsiem ir :
grūbas, bulgurs, lēcas, kuskus, miežu putraimi, zirņi un pupiņas:)
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]nova
Date:October 7th, 2010 - 08:41 am
(Link)
wtf is bulgurs?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:October 7th, 2010 - 09:14 am

(Link)
jocīgi griķveidīgi stūraini graudi paciņā ar zaļu uzrakstu bio.

a ja pa nopietno, kaut kādi maz apstrādāti graudi, ja var ticēt vikipēdijai tad tapuši no "durum" kviešveidīgā. griķveidīgi tāpēc, ka pārdod visu graudu un tikai daļēji apstrādātu. t.i., grauds brūnā krāsā. aka, skaitās labāks par griķi. angļu vikipēdijā par abiem "bulgur" un "durum" ir raksti.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:October 6th, 2010 - 09:11 pm
(Link)
tak nomizotus sliņķiem ar var iegādāties ;)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:October 6th, 2010 - 09:12 pm
(Link)
vismīļākie ir vārīti kartupelīši ar tomāt-gurķu-zaļum salātiem
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:October 6th, 2010 - 10:10 pm
(Link)
jā vasarā vārītu jauno kartupeļu smarža kopā ar šiem salātiem ir kaut kāds bērnības garšas sapnis :)

ideālam sapnim nāk klāt cūkgaļas kotletes - tādas ko māk gatavot tikai mamma :)

atvaino aizrāvos ar savu siekalas sapni.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:October 6th, 2010 - 09:35 pm
(Link)
Or omleti
ar apceptiem puķkāpostiem
ar svaigu kapostu sautējumu
kartupeļu pankūkas
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:October 6th, 2010 - 09:42 pm
(Link)
Vai Biotēkā un vienā veicītī pie ARSA ir bioloģiskie griķi arī izpirkti?
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]kuminjsh
Date:October 6th, 2010 - 09:53 pm
(Link)
Ar biezpienu un lociņiem.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:October 6th, 2010 - 10:04 pm
(Link)
un siļķīti vai kādu citu tvaicētu zivi piem., ņamm.. :))

kgan it kā ir veselības speciālisti, kas iesaka neaizrauties ar ogļhidrātu un olbaltumvielu kombinēšanu, jo tas atsaucoties uz gremošanu.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]kuminjsh
Date:October 6th, 2010 - 10:11 pm
(Link)
Vakarā nevajadzētu kombinēt. Un vispār vakarā vajadzētu lietot plikas olbaltumvielas;)
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:October 6th, 2010 - 10:53 pm
(Link)
strēlniecei +1, + kinoa.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:October 6th, 2010 - 11:05 pm
(Link)
krāsnī cepti (vai nu ceturtdaļās griezti) vai arī iegriezt vairākas reizes ar ~ cm atstarpi diezgan dziļi, šķirbās ielikt ķiploka gabaliņus, sviestu, pašu kartupeli ieziest ar sviestu, apbērt ar dillēm un cept krāsnī. krāt ļoti labi der aukstā mērce: krējums+kefīrs, ķiploki, zaļumi.
tam visam klāt tāpat krāsnī cept dārzeņus (gabalos).
(Reply to this)
From:[info]anna
Date:October 7th, 2010 - 08:08 am
(Link)
mhm, man arī mājās griķi palikuši vēl vienai mazītiņai ēdienreizei. skaudīgi šķiet, ka tie cilvēki, kas tos griķus sapirkās, noteikti rīkojās impulsīvi un griķus nemaz ikdienā nelieto. viņiem pat varbūt griķi negaršo! nelietīgi. (es vienkārši izbaudu iespēju piktoties par kādu tik "svarīgu" lietu : ) ).

kartupeļu mizošana bija šķērslis līdz brīdim, kad gādīgie dzīvokļa biedri iegādājās dārzeņu mizojamo nazīti. čik čik un gatavs. tagad pat burkānus var dabūt tik bieži, cik gribas, nebaidoties no oranžiem pirkstiem.

lēcas, jāēd lēcas!
(Reply to this)
From:[info]kolts
Date:October 7th, 2010 - 08:44 am
(Link)
karpeljus var lielisko kombineet ar biezpienu vai svaigiem salaatiem. un var vispaar iebaazt forshos sauteejumos, karijos (karpelju, pukjkaapostu un olu karijs, piem.).
mees gan saveejos iipashi nemizojam, vnk ciitiigi nomazgaajam ar diezgan asu lupatinju.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:October 7th, 2010 - 11:03 am
(Link)
kā ar lēcām, pupām un zirņiem?
nupat bijām Gemosā - tur ir ne tikai turku zirņi un trīs krāsu lēcas, bet arī visādi putraimi, tai skaitā man pilnīgi sveši - uz "a" burtu bija k-kas prosveidīgs, tad jau pieminētais bulgurs un vēl viens nezināms, protams, arī prosa un polenta un n veidu rīsi, kā arī to nūdeles...
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:October 8th, 2010 - 03:32 pm
(Link)
un vēl megaštelle ir kuskuss, mhm - griķi var iet gulēt.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:October 8th, 2010 - 03:35 pm
(Link)
tb kad iešaujas uz kuskusa gatavošanu, pat griķi maisiņos šķiet mežonīgs čakars
(Reply to this) (Parent)